Resultaat 49–72 van de 207 resultaten wordt getoond

Lervig/ Põhjala – Silent Exchange by Rackhouse

16,19
Weer een samenwerking met de grote Põhjala vertelt het vervolgverhaal van Lervig en Põhjala's gedeelde geschiedenis in ambachtelijk brouwen. Deze Imperial Stout rijpte gedurende 18 maanden in een mix van Finse rogge, ahornsiroop en bourbonvaten, waardoor een rijke en complexe stille uitwisseling van smaken en aroma's ontstond.

Ritual Lab – Italian Uncommon Ale

15,79
De laatste jaren komt besmetting tussen bier en druiven steeds vaker voor. De stijl van “Italiaans druivenbier” wordt nu internationaal erkend. Dit is echter waar de controverse ontstaat, vooral in een land als Italië, waar wijn en druiven iets onaantastbaars en heiligs vertegenwoordigen. Is het echt voldoende om gewoon wat most of druiven in een bier te doen om er een echte IGA van te maken? Blijkbaar is dit dilemma nog niet opgelost en zijn er nog steeds verhitte debatten gaande over wat wel en niet gedefinieerd moet worden als een "Italiaanse Grape Ale" en wat niet. Vandaar het idee om de kwestie te bagatelliseren met een karakterbier dat volgens de richtlijnen misschien in de beruchte categorie zou kunnen vallen, maar in werkelijkheid, naar Ritual Lab's mening, dit niet volledig weerspiegelt zoals het is gecodificeerd. Dit is hoe Italian Uncommon Ale werd geboren; een product dat moeilijk in een bepaalde stijl past, waardoor ze al hun creativiteit konden uiten en hun mening over de kwestie konden geven. Barleywine met een alcoholpercentage van 13,5%, 12 maanden gerijpt in Gin-vaten met toevoeging van rozijnen in Ritual Lab's Formello-kelder. De vrijwel afwezige carbonatatie, het totale gebrek aan schuim, het hoge alcoholgehalte, maar vooral de duidelijke tonen van druiven en gedroogd fruit, zorgen ervoor dat het meer op een passitowijn lijkt dan op een echt bier. Om optimaal van een dergelijk product te kunnen genieten, moet je enkele eenvoudige maar belangrijke regels respecteren, die dichter bij de wereld van wijn staan ​​dan bij die van bier: Serveertemperatuur: 15 graden, serveerhoeveelheid: 90/120 ml.

Bevog Brewery – AISLA

14,09
Aisla is een wonderbaarlijk rijke, dikke en geroosterde Barrel Aged Imperial Stout. Ruwe smeulende turftonen van Laphroaig-vaten, zachtjes verzacht door de zoete karamel- en vanilletonen van bourbonvaten, gemengd in een fles van perfectie. Een adembenemende verwennerij. Slàinte!

Adroit Theory – Rise Up (Ghost 947)

9,89
Zacht, sappig en met minimale bitterheid om de uitgesproken tonen van mandarijn en sinaasappelschil af te ronden. Ge-Dubbel Dry-Hopped met Mosaic en Citra hop.

St. Feuillien – Cuvée de Noël

19,99
Dit bier heeft een royale schuimkraag, compact en stevig. De lichtbruine kleur is het resultaat van de geroosterde gerst. Het heeft een donkere robijnbruine kleur en een zeer intens aroma. De gebruikte aromatische kruiden en specerijen versterken de heerlijke geur enorm. Dit bier is volmondig met een zachtheid die het resultaat is van de synergie van gekarameliseerde mouten, zorgvuldig gecontroleerde gisting en lange koude opslag. St-Feuillien Cuvee de Noel heeft een zeer subtiele bitterheid die de dominante smaak is in dit harmonieuze bier dat een perfecte balans weet te vinden tussen alle verschillende ingrediënten.

LERVIG – All I Want for Christmas 2023 by Rackhouse

19,59
"Een Barrel Aged advocaat stout", brouwjaar 2023. Een blend van 3 stout batches die 12-18 maanden hebben gerijpt in Makers Mark, Jack Daniel's en Heaven Hill vaten. Romig, dik en aangenaam zoet: Lervig's variant op een klassieke kerstdrank met bourbon, kaneel en vanille met een vleugje nootmuskaat. Het lijkt op gesmolten vanille-ijs met kerstkruiden.

Huyghe – Delirium Christmas

5,49
Christmas, uitsluitend gebrouwen voor Kerstmis en Nieuwjaar, vervolledigt de trilogie "Delirium". Het uiterlijk is prachtig warm koper tot rood en doet denken aan "Nocturnum", behalve in zijn smaak. Het verbergt zijn subtiliteit door meerdere smaakniveaus en moet met zelfvertrouwen worden benaderd, met een vleugje typisch Kerstmis, gekruid met een zoete toets en vervolgens met bitterheid.

Tommie Sjef – Sprøng

30,49
Sprøng is een mix van enerzijds rijpe wild ales, gerijpt in eiken 'puncheon' vaten (400 en 500 liter) gedurende ongeveer 1,5 tot 3 jaar, en anderzijds een op vat gefermenteerd en gerijpt saison-bier, dat een paar maanden is gedryhopt met Saaz-hop. Tommie Sjef heeft Siciliaanse salie en alsem (artemisia absinthium en een andere geheime variëteit) aan de uiteindelijke blend toegevoegd om een week voor het bottelen te macereren. Het is een subtiele toevoeging die ze hebben gemaakt ten opzichte van Sprong, om er een lichte aardsheid en pit aan toe te voegen.

Tommie Sjef – Cuvée

32,99
Deze vintage Cuvée is een blend van uitgebreid gemacereerd bier op Pinot Blanc-druiven, wat frisser bier op Muscat-druiven en een vleugje spontaan gefermenteerde wijn van Olasz Rizling-druiven. Het resultaat is een aromatische, smakelijke wild ale met een rijke zuurgraad en een droge afdronk.

Tartarus – Pontianak

7,59
Een Frangipane Porter: Een rijke porter op smaak gebracht met amandel en vanille. Afgewerkt met lactose voor een soepel en decadent mondgevoel.

Tartarus – Naga

7,39

Een Thaise Groene Curry Saison: Een klassieke Saison gebrouwen met Farmhouse Vibes-gist. Op smaak gebracht met chili, kaffirlimoenblaadjes en citroengras, daarna afgewerkt met kokosnoot.

Tartarus – Inari

5,29
Inari is in de Japanse mythologie een goede godheid, meestal geassocieerd met rijst. Er zijn een paar manieren waarop Inari wordt afgebeeld, soms als een bebaarde man die op een vos rijdt of als een vrouw met lang haar die rijstschoven draagt. Vossen, die welwillendheid en kwaadwilligheid symboliseren, worden beschouwd als de boodschapper van Inari. Ze zijn te zien in en rond heiligdommen voor Inari. Voor dit bier heeft Tartarus een rijstpils gebrouwen met een eenvoudige moutsmaak, nieuwe wereldhop en jasmijnbloemen. Dit bier is licht, droog en bloemig. Breng een toast uit op de rijstgod!

Trappistenbrouwerij de Kievit – Zundert 8

3,19
Zundert 8 is een kastanjekleurig bovengistend bier met nagisting op fles. Het bevat 8% alcohol. De Kievit heeft gekozen voor een bier dat ze ‘een beetje weerbarstig’ noemen. Dat wil zeggen, Zundert 8 is een bier dat je de tijd moet geven om daadwerkelijk te doorgronden. Dit trappistenbier heeft een veelbelovende geur met een zweem van kruiden en specerijen. In de aanzet is Zundert 8 bloemig en iets zoet. Geef het bier wat tijd en het karakter evolueert van licht karamel naar een mooie en droge hopbitterheid. In de lange afdronk vloeien de bitters samen met een aangename kruidigheid op de achtergrond.

De Koningshoeven – La Trappe Nillis 0.0%

2,49
La Trappe Nillis is een donker, amberkleurig trappistenbier met een gebroken witte schuimkraag. Het toegankelijke alcoholvrije trappistenbier heeft een aangename bitterheid en een ronde moutige, karamelzoete afdronk. De geur van mout en karamel vloeit samen met de frisse en fruitige aroma’s die de gist en hop voortbrengen. Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt als eerste in de wereld een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0,0%). Het is gebrouwen volgens authentieke receptuur, met gebruikmaking van duurzame grondstoffen en energiebronnen. Een deel van de opbrengst gaat naar projecten die de broeders van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Oeganda ontplooien.

Brouwerij ‘t IJ – Behoorlijk Stout

3,29
In deze krachtige stout worden complexe moutsmaken van zowel licht als zwaar gebrande gerst, haver en rogge gecombineerd met de kenmerkende smaken van de Schwarzwälder Kirschtorte, namelijk chocolade, kersen 'und Sahne'. En er is lactose toegevoegd voor een volle body. Echt een traktatie.

Mad Scientist/ Adroit Theory – When They Bring the Nasty Riff Back But Slower

21,19
Mezcal en pittige saus Barrel Aged Imperial stout met cacao, pepers en specerijen. De Barrel Aged-versie van de vorige samenwerking van Mad Scientist met Adroit Theory (VS), Nasty Riff: Het Nasty Riff is terug. Je geloofde dat Nasty Riff een one-hit-wonder was... Maar jullie werden allemaal misleid. Nou en of, er is een andere versie gemaakt. In de donkere diepten van de vatenkamer, in een mezcal- en hetesausvat, werd deze paar honderd liter van deze bijtend intense Imperial Stout opzij gezet om te wachten tot het tijd was om opnieuw toe te slaan. Zeer lichte hint van kruidige rokerigheid en een nog diepere vorm van chili en pittigheid. Deze release wordt Mad Scientist's tweede vorm van samenwerking met de machtige Adroit Theory, maar als ze je een geheim kunnen vertellen: Er komt binnenkort een derde!

Brouwerij ‘t IJ – Roasted Amber Special #84

3,39

Met nummer 84: Roasted Amber is de Special reeks van Brouwerij 't IJ compleet. Het moutige karakter in combinatie met de ietwat zoete tonen van karamel en roast geven een heerlijk warme smaak. Verder niet te veel poespas, niet te complex, lekker doordrinkbaar. Met trots gebrouwen door Bas Noordenbos. “Ik wilde een bier brouwen dat passend is om te drinken als het buiten koud en donker is, terwijl je zelf lekker binnen zit.” Brouwerij 't IJ gaat ermee terug naar de roots van de speciaalbieren. Volgens 't IJ is dit bier in Belgische stijl een smakelijke afsluiter van deze reeks speciale nummers. Speciale nummers is een lijn van bieren waarin hun brouwers losgaan om bijzondere smaken te maken. Iets wat bij hun zelf en bij ‘t IJ past.

Mad Scientist – Very Mango

5,99
Een dubbel Fruited Berliner Weisse met Mango.

Mad Scientist – Simulation Theory 2023 Tahiti

21,19
Bourbon Barrel Aged Imperial Stout met Tahitiaanse vanille. Gewoon een vriendelijke uitnodiging voor Mad Scientist's eigen simulatie als je bereid bent je geest open te stellen. Dit bier is niet alleen de heropleving van de beruchte Simulation Theory die oorspronkelijk in 2019 werd uitgebracht, maar maakt ook deel uit van een miniserie, waarin Mad Scientist een verbeterde Imperial Stout-basis heeft gemaakt, deze in twee delen heeft verdeeld en deze vervolgens in soortgelijke Kentucky Bourbonvaten heeft gevuld, om ze af te werken met twee verschillende soorten vanille om te zien wat er gebeurt, met de nadruk op de contrasten. Hierbij nodigt Mad Scientist u van harte uit op deze reis om al deze verbazingwekkende nuances te ontdekken. Spoiler alert: Ze zijn allebei ongelooflijk walnoot-chocoladeachtig van het vat zelf en de Tahiti- en Madagascar-vanilles zijn in perfecte symbiose met deze smaken. Mad Scientist is hier echter niet om te oordelen. Daar ben jij voor!

Mad Scientist – Simulation Theory 2023 Madagascar

21,19
Bourbon Barrel Aged Imperial Stout met Madagascar Bourbon vanille. Gewoon een vriendelijke uitnodiging voor Mad Scientist's eigen simulatie als je bereid bent je geest open te stellen. Dit bier is niet alleen de heropleving van de beruchte Simulation Theory die oorspronkelijk in 2019 werd uitgebracht, maar maakt ook deel uit van een miniserie, waarin Mad Scientist een verbeterde Imperial Stout-basis heeft gemaakt, deze in twee delen heeft verdeeld en deze vervolgens in soortgelijke Kentucky Bourbonvaten heeft gevuld, om ze af te werken met twee verschillende soorten vanille om te zien wat er gebeurt, met de nadruk op de contrasten. Hierbij nodigt Mad Scientist u van harte uit op deze reis om al deze verbazingwekkende nuances te ontdekken. Spoiler alert: Ze zijn allebei ongelooflijk walnoot-chocoladeachtig van het vat zelf en de Tahiti- en Madagascar-vanilles zijn in perfecte symbiose met deze smaken. Mad Scientist is hier echter niet om te oordelen. Daar ben jij voor!

Mad Scientist – Beeznuts

21,79
Een mix van Bourbon Barrel Aged Imperial Stout en Bourbon Barrel-aged Mede met handgebrande pistachenoten en walnoot. Als directe opvolger van Sweet Spot brengt deze volgende release de zoet-honingachtige chocoladeachtige tonen van de 'Spot', maar voegt daar bourbonachtige vanille aan toe, samen met royaal toegevoegde en zorgvuldig geroosterde walnoten en pistachenoten. Mad Scientist hoeft het verhaal van deze Mede-Imperial Stout crossoverlijn niet te verkopen, want het is geen verhaal, het is de real deal en ze hopen dat je er net zoveel van zult genieten als zij. "Money cannot buy happiness, it's true what they say, but a Mad Scientist still got bills to pay, so I hustle every day!"

Friesisches Brauhaus zu Jever – Jever Fun

2,19
Goudgeel met een aanhoudende schuimkap en een vrij krachtige bitterheid. De bitterheid in de afdronk is zeer helder.

Spartacus Brewing – Beyond the Glass

6,99
Hazy NEDIPA, gehopt met Nelson Sauvin and Cryo Pop Blend.

Brouwerij Dilewyns – Tripel Rhum: Creatives

3,59
Tripel Rhum is een bier op basis van Brouwerij Dilewyns' Vicaris Tripel, verrijkt met een infusie van rum en extra eikensnippers. Dit resulteert in een mooi gebalanceerd, volmondig en krachtig blond bier met toetsen van eik en vanille. Naast een rijk smakenpallet is de Tripel Rhum ook glutenvrij.