Big Belly – Jacques Holy Quadruple: Marsala BA

8,19
Het afgelopen jaar kregen Big Belly vaker de vraag "Komt er weer een Jacques Barrel Aged?". Het antwoord is ja! Het succes van de vorige editie willen ze echter overtreffen. Om die reden duurde het wat langer, want de Jacques Barrel Aged 2023 heeft ruim 2 jaar op Marsala vaten gerijpt. Deze bijzondere vaten van 500l hebben ze via een speciale weg weten te bemachtigen. Big Belly kan niet anders zeggen dan dat het een parel van een bier is geworden. Naast de bekende karamel tonen van Jacques, kan je de smaken van vanille en gestoofde abrikozen verwachten met een zachte en zoete hout toets.

Big Belly – Liquid Christmas 2-year BA

7,99
Big Belly's hit Liquid Christmas Desserts uit een barrel?! Ja zeker, dit keer heeft hun Red Velvet Christmas Cake Quadruple op whiskeyvaten gelegen. Ruim 2 jaar heeft dit bier gerijpt op hun eigen geïmporteerde vaten uit Schotland. Het bier geeft je een verwarmend en boozy mondgevoel met tonen van kokos, chocolade en vanille. Met dit bier scoor je niet alleen in December, maar in de hele winter.

De Halve Maan – Straffe Hendrik Heritage 2022

19,69
Straffe Hendrik Heritage is een bijzondere variant van de Straffe Hendrik Quadrupel, aangezien het een één jaar op eikenhouten vaten gerijpt bier is. Het bier wordt in het najaar gebrouwen en is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar. De smaak en geur van het bier zijn zeer complex en evolueren door de jaren heen. De tannine uit de vaten combineert prachtig met de bijzondere mouten in het bier. De combinatie van de kruidigheid en bitterheid van de quadrupel met de subtiele smaak van wijn en hout uit de vaten is onnavolgbaar. Ook zoethout en donker fruit zoals rozijnen, pruimen en vijgen zijn te ontdekken. Met de jaren zal het bier ook een vleugje porto ontwikkelen.

De Sint-Sixtusabdij – Westvleteren 12

5,95
De zwaarste van de Westvleteren bieren, de 12 is een bier in quadrupelstijl, te herkennen aan de gele dop. De

De Struise Brouwers – Sint Amatus Reserva (2020)

4,19
Sint Amatus is de twee jaar op Woodford Reserve bourbonvaten gerijpte versie van Pannepeut. Donkere quadrupel (Trappist stijl).