Resultaat 1–24 van de 211 resultaten wordt getoond

Brouwerij Alken-Maes – Grimbergen Blond

1,49
Toen in de Middeleeuwen de eerste reguliere brouwerijen werden opgericht, was bierfiltratie geen gangbare technologie en weinigen beheersten het. Onder deze weinigen bevonden zich de paters van de abdij van Grimbergen, die gerenommeerde experts werden in ambachtelijk brouwen. Hun meesterwerk was de gefilterde Grimbergen Blonde - een puur, zacht, blond bier met rijpe fruitsmaken en geen troebelheid - dat zich onderscheidde van andere bieren uit die tijd. Vandaag de dag is het nog steeds een geheime tip onder bierkenners over de hele wereld.

Rodenbach – Fruitage

2,19
Rodenbach FruitAge is een blend van oud bier, jong bier en 7% kersen, waardoor het zijn zoetzure en fruitige tonen krijgt. Pure verfrissing.

Friesisches Brauhaus zu Jever – Jever Fun

2,19
Goudgeel met een aanhoudende schuimkap en een vrij krachtige bitterheid. De bitterheid in de afdronk is zeer helder.

Friesisches Brauhaus zu Jever – Jever

2,29

Vlakbij de grens met Nederland, nabij Groningen, ligt het Duitse Jever. Een klein stadje dat vooral bekend staat om het Jever Pilsener dat er al ruim 80 jaar wordt gebrouwen door het Friesisches Brauhaus zu Jever. Naast een rijke brouwtraditie en de nieuwste technologieën beschikt de brouwerij naar eigen zeggen eveneens over ‘das Fingerspitzengefühl’. En wie een Jever bier heeft geproefd weet precies wat daarmee bedoeld wordt. Op en top kwaliteit!

Noord Duits pilsener

Juist het pilsener bier heeft enorm geprofiteerd van de bierrevolutie die over de wereld golft: de waardering voor dit, misschien wel het moeilijkst te brouwen, biertype is fors toegenomen. Ook pils komt in vele verschijningen, van de enigszins moutige Tsjechische versies tot knisperend gehopte exemplaren uit Noord-Duitsland. Van die laatste is Jever een schoolvoorbeeld: de hopgift is dusdanig fors dat je de hopbelletjes bijna tussen je tanden kunt voelen. Het geeft het toch al verfrissende biertype een extra oppeppend effect: het voelt ‘droog’ in de mond.

Hop en hop

Een groot verschil met bijvoorbeeld de mateloos populaire India Pale Ale bieren schuilt in de gebruikte hop. IPA wordt vooral met aromatische hopsoorten gebrouwen, die een overwegend fruitig karakter aan het aroma geven, en soms bijna verdovend werken op de tong. Pilsener gebruikt vooral zogenoemde bitterhop soorten: deze zorgen vooral voor de bewaarbaarheid en de prettige tinteling die je in de wangen, op de tong en aan je gehemelte voelt. Misschien dat Jever wel het meest gedurfd gehopte pilsener ter wereld is!

Sint Bernardus – Extra 4

2,39

Extra 4 is de jongste telg in de roemrijke St. Bernardus familie. Het is een verfrissend blond bier, gebrouwen in de klassieke ‘Enkel’ stijl. Extra 4 is elk jaar beschikbaar in de lente en de zomer.

Einbecker Brauhaus – Einbecker Ur-Bock Hell

2,39
Einbecker Ur-Bock pils is het “Bier van alle Bieren”, gekenmerkt door een subtiel vleugje hop volgens het originele recept. Volle, kruidige aromatische smaak!

De Koningshoeven – La Trappe Nillis 0.0%

2,49
La Trappe Nillis is een donker, amberkleurig trappistenbier met een gebroken witte schuimkraag. Het toegankelijke alcoholvrije trappistenbier heeft een aangename bitterheid en een ronde moutige, karamelzoete afdronk. De geur van mout en karamel vloeit samen met de frisse en fruitige aroma’s die de gist en hop voortbrengen. Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt als eerste in de wereld een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0,0%). Het is gebrouwen volgens authentieke receptuur, met gebruikmaking van duurzame grondstoffen en energiebronnen. Een deel van de opbrengst gaat naar projecten die de broeders van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Oeganda ontplooien.

Schlenkerla – Aecht Schlenkerla Rauchbier – Märzen

2,69
De specialiteit van Bamberg, een donker rookbier van lage gisting, gebrouwen met Original Schlenkerla Smokemalt van de Schlenkerla-mouterijen en volgens oude traditie rechtstreeks getapt uit het door zwaartekracht gevoede eikenhouten vat in de 14e-eeuwse brouwerijtaverne.

Sint Bernardus – Abt 12

2,79

St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, afkomstig van onze eigen specifieke gist. Het zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Het bier laat zich vlot drinken door zijn zachte volmondige smaak en perfecte evenwicht tussen bitter en zoet. Een Abt drinken is met volle teugen van het leven genieten.

Door zijn smaakvolle karakter kan de Abt 12 zijn mannetje staan tegenover een waaier aan rijke vleesgerechten en wild bereidingen, zoals bijvoorbeeld stoverij en konijn. Blauwe kaas, bijvoorbeeld Roquefort, vormen ook een ‘perfect match’ met de Abt 12. En vergeet niet om hem te combineren met chocolade, voor een onverwachte maar zeer geslaagde combinatie.

Trappistenbrouwerij de Kievit – Zundert 10

2,79

Zundert 10 is een roodbruin quadrupel bier met een volle, zachte smaak die in balans wordt gebracht met een mooie hop bitterheid. In de geur vind je tonen van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Guinness – Guinness Draught

2,79
Wervelende wolken tuimelen terwijl de storm begint te kalmeren. Herpak je. Adem het moment in en breek dan door de zachte, lichte kop naar de bitterzoete beloning. Onmiskenbaar GUINNESS, van de eerste fluwelen slok tot de laatste, aanhoudende druppel. En elk diepdonker, bevredigend mondvol daartussenin.

Brasserie Dupont – Saison Dupont

2,89
Saison Dupont is een wereldklassieker en de maatstaf voor een van de belangrijkste bierstijlen van België. Het is de meest bewonderde EN geïmiteerde Saison ter wereld. Een sterke, vitale gist is de sleutel tot volledige verzwakking en dus tot de stijl. Saison Dupont is strokleurig met een dichte romige schuimkraag. De neus is levend, als vers gerezen brood, esterachtig met tonen van citrus en kruiden. Vol en moutig, sprankelt in de mond en eindigt met een pittige hop- en citrustoets. Ongelooflijk compatibel met eten!

Abbaye Notre-Dame de Saint-Rémy – Trappistes Rochefort Triple Extra

2,99

Dit goudblonde bier is een mooie toevoeging aan de Rochefort familie!

Sint Bernardus – Tokyo

2,99

St. Bernardus Tokyo is beroemd om zijn hints van citrus, gecombineerd met sympathieke bloemen van kamille en fruitige gistaroma’s van banaan en rode appel. Oplettende bierliefhebbers kunnen ook een vleugje kruidnagel en vanille ontdekken, evenals de typische esters van onze unieke St. Bernardus-gist. Een verfrissend bier met een kruidig ​​aroma en een lichte hint van bitterheid en zuurheid op de achterkant van het gehemelte! Een echte traktatie voor de meer avontuurlijke bierliefhebber.

BrewDog – Hazy Jane

2,99
Omarm het doorzichtige. De versie met lagere sterkte van Hazy Jane die nu Hazy O-G heet.

Rimor Brewery – Colombo Blond

2,99
Dit bier heeft de gouden medaille gewonnen voor de Europese Bierchallenge 2023! Fris en toegankelijk goudblond bier met verfijnde aroma’s verkregen door dryhopping van Mosaic en Mandarina Bavaria hop. Colombo Blond heeft een ongeremd hoppig aroma in zowel neus als smaak. Op het einde ontmoet je een knapperige subtiele bittere nasmaak die naar meer smaakt.

Brasserie d’Orval – Orval

3,09

De Orval van Brasserie d’Orval is een Trappist met een alcoholpercentage van 6,9%. Dit bier heeft een donkergele kleur. In de neus ervaar je tonen van citroen. Deze Orval heeft een frisse smaak met een zurige afdronk. Je proeft een aantal toetsen van grapefruit en bloemen. Deze fles heeft een inhoud van 330 CL.

Mannenpap – Fruitcake!

3,09

De bekende IPA knaller van onze vrienden van Mannenpap uit Nijmegen!

Brouwerij ‘t IJ – IJwit

3,09
Een volmondig Amsterdams witbier dat gevaarlijk ‘moreish’ is. Hij is licht troebel, heeft een mooie gouden kleur en een zachte schuimkraag. De tarwemout geeft het bier een heerlijk frisse smaak en de toevoeging van koriander en citroen tijdens het brouwproces zorgt voor een rijk aroma van banaan, citrus en specerijen. Met een fijne, lichtzoete afdronk is IJwit een heerlijke dorstlesser.

VBDCK – Kerel Dark IPA

3,09
Dit bier deelt zijn hoge hoppende en hoge alcohol-DNA met zijn blekere IPA-broer, maar net als een stout of een porter krijgt het zijn donkerdere kleur van geroosterde en donkere gemoute gerst, wat de smaken ook wat verdiept. Het is rijk, hoppig en een beetje zoet, maar toch lichtvoetig.

Westmalle – Westmalle Tripel

3,09
Voor het eerst gebrouwen in 1934 en het recept is sinds 1956 niet veranderd. Het is gemaakt met bleke kandijsuiker en heeft een zeer bleke kleur, geproduceerd uit een puree van lichte pilsenermouten. Styrian Goldings-hop wordt gebruikt in combinatie met enkele Duitse variëteiten en de klassieke Saaz-pilsenerhop. Na een lange nagisting wordt de Tripel Westmalle gebotteld met een dosis suiker en gist. Dit bier blijft na verloop van tijd goed op fles en lijkt met de jaren zachter te worden.

Rimor Brewery – Mercator Tripel

3,09
Dit bier heeft de zilveren medaille gewonnen voor de Europese Bierchallenge 2023! Verfijnde en volle kruidige meergranentripel met een romige kraag en pittige toets van Paradijszaad en Szechuanpeper.

SpeciaalBier online kopen bij BIER&VLEES.

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan Speciaal bieren, van Blond bier, IPA, Stout tot aan een lekkere Barrel Aged. Bekijk ons assortiment Speciaalbier, laat je verrassen door een aantal nieuwe speciaalbieren en geniet!