Abbaye Notre-Dame de Saint-Rémy – Trappistes Rochefort Triple Extra

2,99

Dit goudblonde bier is een mooie toevoeging aan de Rochefort familie!

Angus Beer and Beef – Angus Oaked Tripel

2,59

Deze bieren zijn de optimale BIER&VLEES combinatie met Black Angus vlees!

Bosteels – Tripel Karmeliet

2,79

Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen naar een authentiek bierrecept uit 1679 afkomstig uit het voormalig Karmelietenklooster in Dendermonde. Dit recept is meer dan 300 jaar geleden geschreven en beschrijft het gebruik van drie soorten graan: tarwe, haver en gerst. De naam Tripel karmeliet verwijst dus zowel naar de oorsprong als naar de hergisting op fles. Uit de vele proefbrouwsels van meergranentripels die in de jaren ’90 in onze brouwerij werden uitgevoerd, blijkt dat de bijzondere historische combinatie van de 3 graansoorten nog steeds de ideale melange blijft.

Emelisse – WL Red Hot Tripel Margeaux

5,89

Een verfrissende tripel welke een lichtzurige tint heeft verkregen door de wijngist uit de Bordeaux Margaux barrels. De toevoeging van rode bieten heeft ertoe geleid dat het bier een aardse toon bevat, waar de toevoeging van de chilipepers voor een lichtpittige afdronk zorgt.

Omer Vander Ghinste – Le Fort Tripel

2,79

Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex.

Palm – Brugge Tripel

3,09

Het van oudsher Brugse stadsbier, krachtig en bitterzoet. Brugge Tripel heeft een mooie goudblonde kleur en een stevig, rotsachtig schuim dat een tekening van Brugs kantwerk achterlaat op het glas. Het aroma heeft een typisch fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig. Het geheim van het stadsbier Brugge Tripel is gelegen in de eigen samenstelling van het kruidenmengsel ‘gruut’, dat haar smaak en aroma verrijkt. In Brugge werd al wie bier brouwde verplicht een ‘gruut’ te gebruiken en dat aan te kopen in het stedelijke kruidenhuis, ‘Gruuthuse’ genaamd. Jan van Brugge en zijn nazaten, die later Van Gruuthuse werden genoemd, kregen tot laat in de 16e eeuw het monopolie op de verkoop van het Brugse ‘gruut’. Terzelfdertijd werden taksen geheven ten voordele van de Graaf van Vlaanderen. In Brugge Tripel wordt deze middeleeuwse traditie verdergezet.

Pivovar Raven – Vault 202

17,99
Welkom bij Vault 202. Diep onder de brouwerij staat de tijd stil. Onze eikenhouten vaten zijn goed verborgen voor de nieuwsgierige blikken van de buitenwereld. Deze Tripel in Belgische stijl is gerijpt in Jim Beam Kentucky Bourbon-vaten om een ​​unieke, weelderige ervaring te creëren.

Rodenbach – Red Tripel

11,95

Meesterbrouwer Rudi Ghequire en zijn team daagden zichzelf uit om, zonder de eigenheid van Rodenbach te verliezen, een bier te ontwikkelen dat liefhebbers van hoog alcoholische bieren zou kunnen bekoren. Bij Brouwerij Rodenbach zijn de brouwmeesters tevens ‘master blenders’, het versnijden van bieren gebeurt dagdagelijks in het brouwproces van één van de 6 Rodenbach-bieren. Het traditionele blenden passen ze ook bij de Rodenbach Red Tripel toe. Deze tripel wordt namelijk met 2-jarig houtgerijpt foederbier versneden. Ghequire: “De zachtzure frisheid, eigen aan Rodenbach, zorgt voor een verfrissende complexe en goed doordrinkbare tripel die alle registers opentrekt. Zowel het moutige, het fruitige als het houtgerijpte karakter van het bier komen ten volle tot leven in je glas, een ware verwennerij voor al je zintuigen.” Het alcoholpercentage van deze Rodenbach Red Tripel bedraagt 8,2 vol % alc..Het bier wordt in een zwart gecoate 75 cl champagnefles gebotteld, de sierlijke Rodenbach signatuur wordt in wit en rood op de zwarte fles gedrukt wat het geheel een luxe uitstraling geeft.

Sint Bernardus – Prior 8

2,69

St.Bernardus Prior 8 blinkt uit met zijn fruitig aroma, neigend naar boomvruchten als rode appel maar ook met een exotische toets van vijgen en dadels. Het geheel wordt afgerond met indrukken van karamel en geroosterde mout. De mout-fruitige volle smaak zorgt voor een perfect evenwicht tussen bitter & zoet.

Een bier met zoveel karakter kan je gerust combineren met smaakvolle en zwaardere gerechten als stoofpotjes of vleesgerechten met romige sauzen. Ondanks zijn sterke karakter is het eveneens een goed aperitiefbier.

Tripel Bier online kopen bij BIER&VLEES.

Een Tripel is een blond Belgisch biertype met 7,5 tot 9,5% alcohol, dat complex is. Het maakt onderdeel uit van de abdij/trappistenreeks Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel.
De kleur is blond tot goud. Het bier is helder. Een lichte troebelheid is veelvoorkomend. Het bier heeft hergisting op fles. Wordt de gist uit de fles meegeschonken, dan wordt het bier uiteraard een stuk troebel. Een Tripel bevat flink wat koolzuur. Kenmerkend is een volle, stevige, stabiele, romige schuimkraag.De geur van een Tripel is complex. Veel voorkomend zijn fruitige en kruidige aroma’s. Door stevige hoeveelheid alcohol, kun je ook alcoholische aroma’s tegenkomen, die niet scherp en prikkelend mogen zijn. Een Tripel kan hoppige aroma’s bevatten. Die hebben echter nooit de overhand. De fruitigheid in een Tripel loopt uiteen van citrusachtig, banaanachtig tot steenfruit. Kruidige fenolen afkomstig van de gist (kruidig, peperig, kruidnagelachtig) zijn waarneembaar, maar mogen niet overheersen. Toevoeging van kruiden – vooral koriander – komt vaak voor.De smaak is een samenspel van kruidige, fruitige en alcoholische smaken, ondersteund door een zachte moutigheid. Hopbitterheid is goed in balans met de moutigheid en zoetheid. Het mondgevoel is alcoholwarmend met veel koolzuurprikkeling. Een beetje plakkerigheid is niet ongebruikelijk.