Abbaye Notre-Dame de Saint-R?my – Trappistes Rochefort Triple Extra

3,29

Dit goudblonde bier is een mooie toevoeging aan de Rochefort familie!

Brasserie Lupulus – Magnum Superdelic 2024

16,19
Lupulus is een blond bier met een alcoholgehalte van 8,5%, hergist in flessen. De keuze om het bier niet te filteren en niet te pasteuriseren verzekert het behoud van zijn smaak en aromatische kwaliteiten. Het gebruik van hop in belangrijke hoeveelheden, zowel in de stoomketel als in volle gisting, geeft aan dit vloeibaar goud een frisheid alsook een onvergelijkbaar boeket. Bewaar haar, zoals het hoort, naast de geliefkoosde grands crus en schenk haar op een temperatuur tussen 8 en 12°. U zult het zien. U zult verrukt zijn! Op uw gezondheid!

Bronckhorster Brewing – Angus Triple

3,49

Deze hoppige, soepele maar echter verraderlijke Tripel, is er eentje van de oudere garde. Dit is een van Bronckhorster’s eerste bieren die ze in hun brouwketels hebben gebrouwen.
De naam refereert naar de Angus-koe van Bronckhorster’s buren! Als je bij hen een biertje op het terras drinkt, zul je hem ongetwijfeld zien grazen.

Bronckhorster Brewing – Barrel Aged Serie No. 36

6,99
Het nieuwe bier in Bronckhorsters Barrel Aged Serie, #36 is Bronckhorsters Angus Tripel die ze voor 10 maanden hebben laten rijpen op Heaven Hill (Bourbon) vaten. Aan dit bier hebben ze gerookte jalapeño en kaneel toegevoegd. Waar je juist wat scherpte zou verwachten, is het tegendeel waar. Een heerlijk krachtig bier met een vol aromatische en kruidige afdronk.

Bronckhorster Brewing – Barrel Aged Serie No. 39

7,19
Deze nieuwe aanwinst in Bronckhorster's Barrel Aged serie is hun eigen Angus Triple, 13,5 maand gerijpt in Woodford Reserve bourbon vaten. Waar deze tripel normaal een ABV van 8,5% heeft, tikt dit gouden Barrel Aged bier de 12% aan. In het bier vind je sterke smaken van bourbon en vanille, met een subtiele hint van kruiden en kokosnoot.

Brouwerij Dilewyns – Tripel Rhum: Creatives

3,59
Tripel Rhum is een bier op basis van Brouwerij Dilewyns' Vicaris Tripel, verrijkt met een infusie van rum en extra eikensnippers. Dit resulteert in een mooi gebalanceerd, volmondig en krachtig blond bier met toetsen van eik en vanille. Naast een rijk smakenpallet is de Tripel Rhum ook glutenvrij.

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck – Trignac XII

21,09
Bij Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck rijpen ze hun Kasteel Tripel in gerecyclede cognacvaten. Deze bierstijl heet ‘Barrel Aged’, rijpingsbier in gerecyclede vaten. Vanhonsebroucks brouwer vult eerder gebruikte cognacvaten af met Kasteel Tripel, zodat het bier de smaak van cognac behoudt zonder de eigen identiteit te verliezen. De Trignac is een volmondig degustatiebier en spreekt iedereen aan die van bier en cognac houdt!

Rimor Brewery – Mercator Tripel

3,09
Dit bier heeft de zilveren medaille gewonnen voor de Europese Bierchallenge 2023! Verfijnde en volle kruidige meergranentripel met een romige kraag en pittige toets van Paradijszaad en Szechuanpeper.

Trappistenbrouwerij de Kievit – Zundert 8

3,09
Zundert 8 is een kastanjekleurig bovengistend bier met nagisting op fles. Het bevat 8% alcohol. De Kievit heeft gekozen voor een bier dat ze ‘een beetje weerbarstig’ noemen. Dat wil zeggen, Zundert 8 is een bier dat je de tijd moet geven om daadwerkelijk te doorgronden. Dit trappistenbier heeft een veelbelovende geur met een zweem van kruiden en specerijen. In de aanzet is Zundert 8 bloemig en iets zoet. Geef het bier wat tijd en het karakter evolueert van licht karamel naar een mooie en droge hopbitterheid. In de lange afdronk vloeien de bitters samen met een aangename kruidigheid op de achtergrond.

Westmalle – Westmalle Tripel

3,09
Voor het eerst gebrouwen in 1934 en het recept is sinds 1956 niet veranderd. Het is gemaakt met bleke kandijsuiker en heeft een zeer bleke kleur, geproduceerd uit een puree van lichte pilsenermouten. Styrian Goldings-hop wordt gebruikt in combinatie met enkele Duitse variëteiten en de klassieke Saaz-pilsenerhop. Na een lange nagisting wordt de Tripel Westmalle gebotteld met een dosis suiker en gist. Dit bier blijft na verloop van tijd goed op fles en lijkt met de jaren zachter te worden.

Tripel Bier online kopen bij BIER&VLEES.

Een Tripel is een blond Belgisch biertype met 7,5 tot 9,5% alcohol, dat complex is. Het maakt onderdeel uit van de abdij/trappistenreeks Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel.
De kleur is blond tot goud. Het bier is helder. Een lichte troebelheid is veelvoorkomend. Het bier heeft hergisting op fles. Wordt de gist uit de fles meegeschonken, dan wordt het bier uiteraard een stuk troebel. Een Tripel bevat flink wat koolzuur. Kenmerkend is een volle, stevige, stabiele, romige schuimkraag.De geur van een Tripel is complex. Veel voorkomend zijn fruitige en kruidige aroma’s. Door stevige hoeveelheid alcohol, kun je ook alcoholische aroma’s tegenkomen, die niet scherp en prikkelend mogen zijn. Een Tripel kan hoppige aroma’s bevatten. Die hebben echter nooit de overhand. De fruitigheid in een Tripel loopt uiteen van citrusachtig, banaanachtig tot steenfruit. Kruidige fenolen afkomstig van de gist (kruidig, peperig, kruidnagelachtig) zijn waarneembaar, maar mogen niet overheersen. Toevoeging van kruiden – vooral koriander – komt vaak voor.De smaak is een samenspel van kruidige, fruitige en alcoholische smaken, ondersteund door een zachte moutigheid. Hopbitterheid is goed in balans met de moutigheid en zoetheid. Het mondgevoel is alcoholwarmend met veel koolzuurprikkeling. Een beetje plakkerigheid is niet ongebruikelijk.