LERVIG – Rackhouse Ambience

15,59

Wild Ale op Zinfandel wijn vaten!

Letra – Letra On Oak – Orange Blossom

6,89

Dit zure bier rijpt 6 maanden in franse eikenhouten vaten met toevoeging van oranjebloesem. Gebrouwen met water van Minho, mouten van GERST en TARWE, oranjebloesem, hop en gist

Letra – Letra On Oak – Red Fruits

6,89

Dit zure bier heeft 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, met toevoeging van kersen en rode druiven van de variëteit Vinhão (regio Vinho Verde).

Omer Vander Ghinste – Jacobins Foeder No. 17

22,50
Een absolute parel van Omer Vander Ghinste! De familiebrouwerij uit het Vlaamse Bellegem introduceert een onversneden lambiek, die maar liefst 6 jaar (!) heeft mogen rijpen in een eikenhouten foeder, genummerd ‘XVII’. Het bier genaamd Jacobins Foeder N° 17 komt beschikbaar in gelimiteerde oplage. Wees er dus snel bij, want op = op!

Rodenbach – Red Tripel

11,95

Meesterbrouwer Rudi Ghequire en zijn team daagden zichzelf uit om, zonder de eigenheid van Rodenbach te verliezen, een bier te ontwikkelen dat liefhebbers van hoog alcoholische bieren zou kunnen bekoren. Bij Brouwerij Rodenbach zijn de brouwmeesters tevens ‘master blenders’, het versnijden van bieren gebeurt dagdagelijks in het brouwproces van één van de 6 Rodenbach-bieren. Het traditionele blenden passen ze ook bij de Rodenbach Red Tripel toe. Deze tripel wordt namelijk met 2-jarig houtgerijpt foederbier versneden. Ghequire: “De zachtzure frisheid, eigen aan Rodenbach, zorgt voor een verfrissende complexe en goed doordrinkbare tripel die alle registers opentrekt. Zowel het moutige, het fruitige als het houtgerijpte karakter van het bier komen ten volle tot leven in je glas, een ware verwennerij voor al je zintuigen.” Het alcoholpercentage van deze Rodenbach Red Tripel bedraagt 8,2 vol % alc..Het bier wordt in een zwart gecoate 75 cl champagnefles gebotteld, de sierlijke Rodenbach signatuur wordt in wit en rood op de zwarte fles gedrukt wat het geheel een luxe uitstraling geeft.

Rodenbach – Rodenbach Grand Cru

2,79

Dit is een gerijpt Belgisch rood bier, dat volgens het etiket ‘twee jaar rustig gerijpt wordt in eikenhouten vaten’. Het heeft een extreem scherp aroma van rijk druivenfruit, met zure tonen, heel erg als een lichtzure rode wijn of mogelijk een geuze. In de mond is het licht zoet, extreem zuur en fruitig, met druiven en zelfs kersen waarneembaar, en zeer levendig. Ondanks de zoetheid is het helemaal niet plakkerig, zelfs niet dun, met weinig of geen spoor van mout. Afdronk is scherp en fruitig.