De Halve Maan – Straffe Hendrik Heritage 2022

19,69
Straffe Hendrik Heritage is een bijzondere variant van de Straffe Hendrik Quadrupel, aangezien het een één jaar op eikenhouten vaten gerijpt bier is. Het bier wordt in het najaar gebrouwen en is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar. De smaak en geur van het bier zijn zeer complex en evolueren door de jaren heen. De tannine uit de vaten combineert prachtig met de bijzondere mouten in het bier. De combinatie van de kruidigheid en bitterheid van de quadrupel met de subtiele smaak van wijn en hout uit de vaten is onnavolgbaar. Ook zoethout en donker fruit zoals rozijnen, pruimen en vijgen zijn te ontdekken. Met de jaren zal het bier ook een vleugje porto ontwikkelen.

Lervig/ Pulpit Rock Brewing Co. – Almond Cake by Rackhouse

16,09
Waarschuwing: Bevat noten. Een heerlijke amandelcake Pastry Imperial Stout, in samenwerking met Pulpit Rock Brewing Co. uit Iowa. Een mix van op vat gerijpte stouts legt de basis van bourbon en eikenhout voor een waar feest van geroosterde amandelen, zoete vanille en de beroemde Noorse Kransekake.

Omer Vander Ghinste – Jacobins Foeder No. 17

22,50
Een absolute parel van Omer Vander Ghinste! De familiebrouwerij uit het Vlaamse Bellegem introduceert een onversneden lambiek, die maar liefst 6 jaar (!) heeft mogen rijpen in een eikenhouten foeder, genummerd ‘XVII’. Het bier genaamd Jacobins Foeder N° 17 komt beschikbaar in gelimiteerde oplage. Wees er dus snel bij, want op = op!