Bronckhorster Brewing – James Blond

3,29

Een fris blond bier met veel bitter van de hop met een aangename aanwezigheid van vlierbloesem. Redelijk zoete afdronk. Perfect om op een zwoele zomeravond te nuttigen bij een vis georiënteerde barbecue.

Brouwerij Alken-Maes – Grimbergen Blond

1,49
Toen in de Middeleeuwen de eerste reguliere brouwerijen werden opgericht, was bierfiltratie geen gangbare technologie en weinigen beheersten het. Onder deze weinigen bevonden zich de paters van de abdij van Grimbergen, die gerenommeerde experts werden in ambachtelijk brouwen. Hun meesterwerk was de gefilterde Grimbergen Blonde - een puur, zacht, blond bier met rijpe fruitsmaken en geen troebelheid - dat zich onderscheidde van andere bieren uit die tijd. Vandaag de dag is het nog steeds een geheime tip onder bierkenners over de hele wereld.

Duvel Moortgat – Duvel

3,19
Duvel is een natuurbier met een subtiele bitterheid, een verfijnde smaak en een uitgesproken hopkarakter. Het unieke brouwproces, dat zo'n 90 dagen duurt, staat garant voor een puur karakter, delicaat bruisen en een aangenaam zoete smaak van alcohol. Duvel verkrijgt zijn typische bitterheid door toevoeging van verschillende soorten aromatische Sloveense en Tsjechische hop..

Huyghe – Delirium Tremens

3,39
De toespeling op roze olifanten en de naamkeuze berusten niet op toeval. Met een bijzonder karakter is de unieke smaak het resultaat van drievoudige fermentatie en het gebruik van drie verschillende giststammen. Zoete biscuit-moutruggengraat, ondersteund door aangename warmte en kruiden, eindigt goed rond, bloemig en droog.

Omer Vander Ghinste – Omer Brut Nature

12,29
Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. Het gebruik van wilde gist (Brettanomyces) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Het bier evolueert in de fles en kan tot minimaal 5 jaar bewaard worden. Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 hopsoorten extra naar voren. Het resultaat is een droog, zacht, bitter bier met een fijne nasmaak. De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten vereisen een brouwproces van minimum 3 maanden.

Rimor Brewery – Colombo Blond

2,99
Dit bier heeft de gouden medaille gewonnen voor de Europese Bierchallenge 2023! Fris en toegankelijk goudblond bier met verfijnde aroma’s verkregen door dryhopping van Mosaic en Mandarina Bavaria hop. Colombo Blond heeft een ongeremd hoppig aroma in zowel neus als smaak. Op het einde ontmoet je een knapperige subtiele bittere nasmaak die naar meer smaakt.

Sint Bernardus – Extra 4

2,39

Extra 4 is de jongste telg in de roemrijke St. Bernardus familie. Het is een verfrissend blond bier, gebrouwen in de klassieke ‘Enkel’ stijl. Extra 4 is elk jaar beschikbaar in de lente en de zomer.

Blond bier koop je online bij BIER&VLEES.

Blond is een bovengistend speciaalbier dat meestal toegankelijk is met een licht zoetje, dat aan geel fruit of honing doet denken. Qua alcoholpercentage zit het vaak tussen de 6% en 7,5%, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. De kleur is blond tot amber en de helderheid is als tweeschijn tot helder te omschrijven. Het schuim is een romige mousse en in de neus ervaar je de geur van mout, geelfruit, lichte hop en soms ook wat kruidigheid. De smaak van Blond speciaalbier is licht moutig, soms fruitig met een mooi bittertje in de nasmaak. Dit speciaalbier is vaak de lichtste variant van de tradionele trappistenbieren of abdijbieren uit België.