Wit & Weizen
Koningshoeve – La Trappe Witte Trappist
Lichtblond, troebel met een stevige en langdurige schuimkraag. Het aroma is licht zuur en verfrissend door het gebruik van tarwemout gecombineerd met een bloemig en fruitig (citrus, perzik, abrikoos) hoparoma. De smaak is zacht, moutig, licht zuur met een tintelend gevoel door de koolzuur. De afdronk is bitter en droog. Een consequent doordrinkbare, verfrissende dorstlesser.
Schneider Weisse – Aventinus (TAP06)
Voor gouden momenten bij de open haard: “Mein Aventinus” – het hartverwarmende, donkerrobijnkleurige tarwebier, intensief en vurig, verwarmend, evenwichtig en teder. Beieren’s oudste tarwe “Doppelbock” – gebrouwen sinds 1907! Zijn stevige body in combinatie met zijn zoete moutige aroma nodigt uit tot diepe verwennerij – een ingenieuze blend met een sterke body. Past perfect bij rustieke gerechten, donkere braadstukken en zoete desserts.
Schneider Weisse – Hopfenweisse (TAP05)
Sint Bernardus – Tokyo
St. Bernardus Tokyo is beroemd om zijn hints van citrus, gecombineerd met sympathieke bloemen van kamille en fruitige gistaroma’s van banaan en rode appel. Oplettende bierliefhebbers kunnen ook een vleugje kruidnagel en vanille ontdekken, evenals de typische esters van onze unieke St. Bernardus-gist. Een verfrissend bier met een kruidig ​​aroma en een lichte hint van bitterheid en zuurheid op de achterkant van het gehemelte! Een echte traktatie voor de meer avontuurlijke bierliefhebber.