De Koningshoeven – La Trappe Witte Trappist

2,49

Lichtblond, troebel met een stevige en langdurige schuimkraag. Het aroma is licht zuur en verfrissend door het gebruik van tarwemout gecombineerd met een bloemig en fruitig (citrus, perzik, abrikoos) hoparoma. De smaak is zacht, moutig, licht zuur met een tintelend gevoel door de koolzuur. De afdronk is bitter en droog. Een consequent doordrinkbare, verfrissende dorstlesser.

Oso Brew / Amundsen – Bjørn to Be Wild

7,19
Een hele lekkere Collab met Amundsen heeft deze Sour - Fruited Berliner Weisse opgeleverd. Ga hier maar eens even goed voor zitten, want dit wordt genieten!

Rock City – Squeezer

2,69
Een American Wheat Ale met de frisheid van zomerbier, zo fluffy als een milkshake en zo fruitig als een juicy IPA. De ultieme mix voor een verrassend tropische beleving.

Rock City/ Oersoep – DDH Weizenbock

3,79

2022 is het jaar waarin Oersoep door het land reist. Een tocht langs bevriende brouwerijen. Ook Rock City mocht natuurlijk niet ontbreken op deze tour. Samen brouwden ze deze Double Dryhopped Weizenbock, de pre-party van het bockbierseizoen! Barstensvol tarwe en vienna mouten, met de oranje citrussmaken van de dubbele dosis dryhop.

Sint Bernardus – Tokyo

2,99
St. Bernardus Tokyo is beroemd om zijn hints van citrus, gecombineerd met sympathieke bloemen van kamille en fruitige gistaroma’s van banaan en rode appel. Oplettende bierliefhebbers kunnen ook een vleugje kruidnagel en vanille ontdekken, evenals de typische esters van onze unieke St. Bernardus-gist. Een verfrissend bier met een kruidig ​​aroma en een lichte hint van bitterheid en zuurheid op de achterkant van het gehemelte! Een echte traktatie voor de meer avontuurlijke bierliefhebber.

The Piggy Brewing Company – Coconut Series #3: Hoppy Blanche

5,59
Gerst en gemoute tarwe, kokosnoot, hop, gist en water.

Witbier is een verfrissend fruitig, lichtzuur bier vaak gebrouwen met koriander en curacaoschillen (sinaasappelschillen). Witbier is een eeuwenoude bierstijl, maar onlosmakelijk verbonden met Pierre Célis, die de bierstijl halverwege de vorige eeuw redde van de ondergang en met Hoegaarden Witbier weer op de kaart zette.
Nu is Witbier weer een veel gedronken en gewaardeerde bierstijl, zeker in de zomer. Verwar Witbier niet met de Duitse bierstijl Weizen.Witbier is gebrouwen met ongemoute tarwe en er worden kruiden toegevoegd, die de frisse smaak geven, Weizen is gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot met gemoute tarwe en kent geen toevoegingen.