Oso Brew / Amundsen – Bjørn to Be Wild

7,19
Een hele lekkere Collab met Amundsen heeft deze Sour - Fruited Berliner Weisse opgeleverd. Ga hier maar eens even goed voor zitten, want dit wordt genieten!

Rock City – Carte Blanche

3,19

Rock City’s White IPA met Citra en El Dorado hop. Een bier met een zacht fluwelen body van een witbier en de aroma’s en afdronk van een IPA. Rock City’s jaarlijkse dorstlessende Carte Blanche is een blanco canvas voor een ontwerp naar eigen creativiteit.

Rock City/ Oersoep – DDH Weizenbock

3,79

2022 is het jaar waarin Oersoep door het land reist. Een tocht langs bevriende brouwerijen. Ook Rock City mocht natuurlijk niet ontbreken op deze tour. Samen brouwden ze deze Double Dryhopped Weizenbock, de pre-party van het bockbierseizoen! Barstensvol tarwe en vienna mouten, met de oranje citrussmaken van de dubbele dosis dryhop.

Schneider Weisse – Hopfenweisse (TAP05)

3,09

Het feit dat het bier dubbel gehopt is, proef je duidelijk terug. Dit zorgt voor een mooie combinatie tussen de zoete romigheid van banaan met de duidelijk aanwezige bitterheid van de hop.

Witbier is een verfrissend fruitig, lichtzuur bier vaak gebrouwen met koriander en curacaoschillen (sinaasappelschillen). Witbier is een eeuwenoude bierstijl, maar onlosmakelijk verbonden met Pierre Célis, die de bierstijl halverwege de vorige eeuw redde van de ondergang en met Hoegaarden Witbier weer op de kaart zette.
Nu is Witbier weer een veel gedronken en gewaardeerde bierstijl, zeker in de zomer. Verwar Witbier niet met de Duitse bierstijl Weizen.Witbier is gebrouwen met ongemoute tarwe en er worden kruiden toegevoegd, die de frisse smaak geven, Weizen is gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot met gemoute tarwe en kent geen toevoegingen.