Toont alle 3 resultaten

Brouwerij ‘t IJ – IJwit

3,09
Een volmondig Amsterdams witbier dat gevaarlijk ‘moreish’ is. Hij is licht troebel, heeft een mooie gouden kleur en een zachte schuimkraag. De tarwemout geeft het bier een heerlijk frisse smaak en de toevoeging van koriander en citroen tijdens het brouwproces zorgt voor een rijk aroma van banaan, citrus en specerijen. Met een fijne, lichtzoete afdronk is IJwit een heerlijke dorstlesser.

Lighttown Brewers – Viva la Vida

4,89
In 2015 verloor de ‘Beer Geeks’ Facebook-groep een prominent lid aan de spierziekte ALS, waarop er in 2018 werd besloten een bier te brouwen met zoveel mogelijk Nederlandse brouwerijen. De totale opbrengst is voor Stichting ALS. Sinds dat jaar wordt er ieder jaar de ‘Beer Geeks Beat ALS’ actie georganiseerd door dit fanatieke clubje biergekkies, met elk jaar een ander bier. Dit heeft inmiddels geresulteerd in meer dan 300.000 euro voor Stichting ALS. Wat je nu in je handen hebt is dit jaars bier! Helaas nog steeds nodig aangezien er nog geen medicijn of remedie is tegen deze dodelijke spierziekte. De Beer Geeks zullen niet stoppen voordat ALS de wereld uit is. Een imperial weizen, gebrouwen met sinaasappel extract en Palo Santo-hout. Een samenwerking tussen 84 Nederlandse brouwerijen. De bierwereld verenigt tegen deze vreselijke ziekte!

Witbier is een verfrissend fruitig, lichtzuur bier vaak gebrouwen met koriander en curacaoschillen (sinaasappelschillen). Witbier is een eeuwenoude bierstijl, maar onlosmakelijk verbonden met Pierre Célis, die de bierstijl halverwege de vorige eeuw redde van de ondergang en met Hoegaarden Witbier weer op de kaart zette.
Nu is Witbier weer een veel gedronken en gewaardeerde bierstijl, zeker in de zomer. Verwar Witbier niet met de Duitse bierstijl Weizen.Witbier is gebrouwen met ongemoute tarwe en er worden kruiden toegevoegd, die de frisse smaak geven, Weizen is gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot met gemoute tarwe en kent geen toevoegingen.