Folkingebrew – Howling at the Moon

5,09

Voor deze New England stijl DIPA is samengewerkt met White Dog Brewery (Dordrecht, NL) en klokt op 8,5% ABV. Het bier is dubbel gedryhopped met Citra, Vic Secret en HBC 630. Bij deze samenwerking is gebruikt gemaakt van de London Fog gist.

Folkingebrew – Roots

6,79

Voor deze IPA heeft Folkingebrew ervoor gekozen om drie van de meest fundamentele grassroots-hop te gebruiken voor de kenmerkende hazy stijl: Citra, Nelson Sauvin en Simcoe. Citra en Simcoe dragen bij aan de bekende citrusruggengraat met aardse ondertonen. De naam van de excentrieke Nelson Sauvin is afgeleid van de Sauvignon Blanc-wijndruif, die volgens velen dezelfde smaak- en aromakenmerken heeft. Dankzij de verschillende soorten hop ontstaat er een uitgebalanceerde maar uitgesproken mix van aroma’s en smaken van citrus en witte druiven. Om het zijdezachte mondgevoel te garanderen, heeft Folkingebrew uitgebreid gebruik gemaakt van verschillende soorten haver en tarwe voor de moutrekening. Het bier is gefermenteerd met de Fruit Bowl blend, waar ze recent zeer goede ervaringen mee hadden.

Frau Gruber – Cosmic Strings

6,39
Een New England Hazy Imperial Double IPA gebrouwen door Frau Gruber met Citra BBC, Citra Cryo en Citra Incognito hop.

Frontaal – Selfcare #2

4,87

Selfcare hebben we vorig jaar al een keer uitgebracht, toen der tijd hadden we bij dit bier veel verlies waardoor niet iedereen een doos heeft kunnen bestellen. Het bier zelf vonden we toen al super nice. Daarom hebben we besloten dit bier nog een keer uit te brengen en dan met de kennis die we het afgelopen jaar hebben op gedaan. Batch #2 is als je het ons vraagt nog dikker, en heeft nog meer juice! Verder heeft het bier een hele toffe ”dank” door het gebruik van de hoppen: Chinook & Columbus. De tropische tonen komen vanuit Simcoe & Idaho-7.

Mad Scientist – Flannelsexual

6,49

DDH Kveik DIPA met sparrenknoppen en citrusschil.

Oso Brew/North Brewing – The Newest Normal

5,39

Hopsoorten: Cashmere, Cascade & Mosaic. Het resultaat van de samenwerking tussen Oso Brew en North Brewing Co. Ze hebben een zijdezachte Double IPA gemaakt met een flinke hop-punch van serieuze dry-hop.

Siren Craft Brew – New Favourite Day

5,09

Dit meerachtige bier heeft grote, rijpe tropische fruitaroma’s om je binnen te halen, voordat je het drinkt met een romige body en heerlijk zacht mondgevoel. Er ontstaat een prettige zoetheid, gecompenseerd door pittige mango-, ananas- en citrustonen van een smaakvolle hopselectie.

The Garden Brewery/ Letra – Hazy Double IPA #10

5,39
Sappig en verfrissend met een complex en harsachtig hopkarakter van zacht fruit & bessen.

The Piggy Brewing Company – After Love Service

4,57

Deze DIPA is gehopt met NZ Rogue, Rakau en Mosaic voor een veelvoud aan exotische fruitaroma’s en een randje van gemaaid gras. Hoppiger en sappiger wordt het bijna niet.

Uiltje – DDH Duckface

3,82

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie maakt de domste duckface van het land? Jij hebt het in je en we willen dat je het deelt. Open dit blik, kijk maar verveeld. Toekomstige generaties zullen onze digitale pruillipjes beschimpen en hard lachen om onze bizarre duckface-smoelwerken. Prima, dan is er maar één antwoord voor je toekomstige kleinkinderen mogelijk: nu een duckface trekken én drinken. Own die lachwekkende look. Voor later.

Vocation Brewery – Golden Hour

4,42

Voel de warmte van een woestijnzonsondergang langs je nek druppelen. Een koel en verfrissend slokje Golden Hour is alles wat je nodig hebt om de hitte te overleven, met een hoppige prikkel om je op de been te houden. Een verfrissende scheut citrus en tropisch fruit, aangevuld met het zachte aroma van dennen. Een diepe, gouden en complexe blend, die gegarandeerd past bij elke zonsondergang.

DIPA Bier online kopen bij BIER&VLEES.

Een DIPA staat voor Double India Pale Ale. Dit bier is vaak hoger in alcohol dan een reguliere IPA.