Toont alle 2 resultaten

Friesisches Brauhaus zu Jever – Jever

2,29

Vlakbij de grens met Nederland, nabij Groningen, ligt het Duitse Jever. Een klein stadje dat vooral bekend staat om het Jever Pilsener dat er al ruim 80 jaar wordt gebrouwen door het Friesisches Brauhaus zu Jever. Naast een rijke brouwtraditie en de nieuwste technologieën beschikt de brouwerij naar eigen zeggen eveneens over ‘das Fingerspitzengefühl’. En wie een Jever bier heeft geproefd weet precies wat daarmee bedoeld wordt. Op en top kwaliteit!

Noord Duits pilsener

Juist het pilsener bier heeft enorm geprofiteerd van de bierrevolutie die over de wereld golft: de waardering voor dit, misschien wel het moeilijkst te brouwen, biertype is fors toegenomen. Ook pils komt in vele verschijningen, van de enigszins moutige Tsjechische versies tot knisperend gehopte exemplaren uit Noord-Duitsland. Van die laatste is Jever een schoolvoorbeeld: de hopgift is dusdanig fors dat je de hopbelletjes bijna tussen je tanden kunt voelen. Het geeft het toch al verfrissende biertype een extra oppeppend effect: het voelt ‘droog’ in de mond.

Hop en hop

Een groot verschil met bijvoorbeeld de mateloos populaire India Pale Ale bieren schuilt in de gebruikte hop. IPA wordt vooral met aromatische hopsoorten gebrouwen, die een overwegend fruitig karakter aan het aroma geven, en soms bijna verdovend werken op de tong. Pilsener gebruikt vooral zogenoemde bitterhop soorten: deze zorgen vooral voor de bewaarbaarheid en de prettige tinteling die je in de wangen, op de tong en aan je gehemelte voelt. Misschien dat Jever wel het meest gedurfd gehopte pilsener ter wereld is!

Tartarus – Inari

5,29
Inari is in de Japanse mythologie een goede godheid, meestal geassocieerd met rijst. Er zijn een paar manieren waarop Inari wordt afgebeeld, soms als een bebaarde man die op een vos rijdt of als een vrouw met lang haar die rijstschoven draagt. Vossen, die welwillendheid en kwaadwilligheid symboliseren, worden beschouwd als de boodschapper van Inari. Ze zijn te zien in en rond heiligdommen voor Inari. Voor dit bier heeft Tartarus een rijstpils gebrouwen met een eenvoudige moutsmaak, nieuwe wereldhop en jasmijnbloemen. Dit bier is licht, droog en bloemig. Breng een toast uit op de rijstgod!