IPA/DIPA/TIPA –
we richten ons voornamelijk op bieren van +6% ABV in deze categorie, waarbij we streven naar een zacht mondgevoel en stevige hop, allemaal beveiligd door een zacht bitter randje. Al onze IPA’s zijn zwaar gehopt van de ketel tot de ferm, variërend van 12 tot 30 g/l, afhankelijk van de bierstijl. ZUUR – …niet helemaal!? Gedreven door fruit en zoetheid, zijn onze nieuwste ketelzuren vlezig en romig. Met 35-45% fruitpuree proberen we ze zo onevenwichtig en scherp mogelijk te houden.
KEIZERLIJKE STOUTS –
de meeste van onze Impys zijn dessert gedreven. Ze doen allemaal heel veel toevoegingen, van noten, cacaobonen, koffie, karamel, noem maar op! Groot, gedurfd, donker, zoet en weelderig. – De jaarlijkse release van april, The Black Pot, Wicked Barrel collab, is een old school zwaar gehopte Amerikaanse Stout waar mensen dol op zijn vanaf 2016. Matige body en zoetheid dit bier is gecentreerd rond de goede oude Centennial hop. Het glanst overal leer en chocolade. We brouwen hier elk jaar 2 varianten van en namen het zelfs verder op in ons BA-programma.
BARREL PROJECT –
Strange Companion is een merk waar we voor zorgen in onze brouwerij, gericht op staaf en zijn gedeelde waarden. We brengen elk jaar 5-6 bieren uit voor Strange Companion, waardoor dit het belangrijkste Barrel Project aan dek is, ook al is het voor een ander merk. Nou, we noemen het nu een beetje van ons – Bereta’s eigen vaten waren tot nu toe zeldzaam, maar we zien ze in de toekomst als een belangrijk einde van elk jaar voor ons.
ANDEREN –
van tijd tot tijd raken we gepassioneerd door avonturen en proberen we onze ziel te voeden met een aantal stijlen waar we veel van houden: Helles en Pilsner van Lager Land en goede oude Saisons of Kolsch van de Ale Side. Deze bieren maken tot 5-8% uit van de totale releases in een jaar.