Bereta Brewing Co.

Het Verhaal van Bereta brewing co.


Begonnen in 2012 rechtstreeks vanuit Beer Geek-land, werd de connectie gemaakt tussen Adrian (mede-eigenaar/hoofdbrouwer) en Silviu (mede-eigenaar/juridisch) tijdens een informeel airsoft-spel gevolgd door willekeurige flesaandelen. Door passie gedreven, maakte deze connectie de eerste bierimport mogelijk in 2013 en Homebrewing direct daarna in 2014. Na twee jaar van gekke garagebieren kwamen Sorin (mede-eigenaar, Art) en Bogdan (mede-eigenaar, Brand) langs om te pushen de passie rechtstreeks naar contractbrouwen bij een van de eerste brouwerijen die rechtstreeks naar de nieuwe golf ging, Ground Zero uit Boekarest. Vanaf 2018 brouwen we wat we willen in onze eigen Brouwerij nabij Timisoara, Timis County, Roemenië. En we willen kleine hoeveelheden modern, seizoensgebonden ambachtelijk bier. Hop gedreven. Fruit naar voren. Groot, donker en luscios.

Bereta's Brewing Directions

IPA/DIPA/TIPA

we richten ons voornamelijk op bieren van +6% ABV in deze categorie, waarbij we streven naar een zacht mondgevoel en stevige hop, allemaal beveiligd door een zacht bitter randje. Al onze IPA’s zijn zwaar gehopt van de ketel tot de ferm, variërend van 12 tot 30 g/l, afhankelijk van de bierstijl. ZUUR – …niet helemaal!? Gedreven door fruit en zoetheid, zijn onze nieuwste ketelzuren vlezig en romig. Met 35-45% fruitpuree proberen we ze zo onevenwichtig en scherp mogelijk te houden.

KEIZERLIJKE STOUTS

de meeste van onze Impys zijn dessert gedreven. Ze doen allemaal heel veel toevoegingen, van noten, cacaobonen, koffie, karamel, noem maar op! Groot, gedurfd, donker, zoet en weelderig. – De jaarlijkse release van april, The Black Pot, Wicked Barrel collab, is een old school zwaar gehopte Amerikaanse Stout waar mensen dol op zijn vanaf 2016. Matige body en zoetheid dit bier is gecentreerd rond de goede oude Centennial hop. Het glanst overal leer en chocolade. We brouwen hier elk jaar 2 varianten van en namen het zelfs verder op in ons BA-programma.

BARREL PROJECT

Strange Companion is een merk waar we voor zorgen in onze brouwerij, gericht op staaf en zijn gedeelde waarden. We brengen elk jaar 5-6 bieren uit voor Strange Companion, waardoor dit het belangrijkste Barrel Project aan dek is, ook al is het voor een ander merk. Nou, we noemen het nu een beetje van ons – Bereta’s eigen vaten waren tot nu toe zeldzaam, maar we zien ze in de toekomst als een belangrijk einde van elk jaar voor ons.

ANDEREN

van tijd tot tijd raken we gepassioneerd door avonturen en proberen we onze ziel te voeden met een aantal stijlen waar we veel van houden: Helles en Pilsner van Lager Land en goede oude Saisons of Kolsch van de Ale Side. Deze bieren maken tot 5-8% uit van de totale releases in een jaar.
Bereta Brewing Co.

Bereta Brewing Co. – Claim to Fame

6,69
Claim to Fame van Bereta Brewing Co. is een Hazy New England IPA, zwaar gehopt met Citra & Pink Boots Blend.

Bereta Brewing Co. – Fistful of green

7,19
Fistful of Green van Bereta Brewing Co. is een Hazy New England Triple IPA, gehopt met Enigma en Kohia Nelson hop.

Bereta Brewing Co. – The Space Program

6,69
The Space Program van Bereta Brewing Co. is een zwaar gehopte Hazy New England IPA, gehopt met Amarillo, Motueka en Zappa hop.

Bereta Brewing Co. – Turn the V into M

6,69
Turn the V into M van Bereta Brewing Co. is een zwaar gehopte Hazy New England IPA, gehopt met Sultana, Mosaic en Kohia Nelson hop.

Bereta Brewing Co. – Walking on Razors

6,69
Walking on Razors van Bereta Brewing Co. is een Hazy New England IPA, zwaar gehopt met YCH Community Blend & Nelson Sauvin.

Bereta’s other Projects

– BBC –

Bereta-brouwgemeenschap dit was het eerste project dat erop gericht was iets terug te doen. Elk jaar starten we dit project met als doel de volgende grote naam in het Roemeense brouwen te vinden, waardoor thuisbrouwers en biergeeks de kans krijgen om met ons samen te werken. De beste 3 antwoorden op de simpele “Wat zou jij BROUWEN met ons?!” vraag, krijg een rit en een brouwdag in onze Brouwerij. Bedrijven als Blackout Brewing, Passenger Brewery, Low Frequency Brew en Hopdrops kregen hun eerste drive van dit project.

– OPROEP tot KUNST KUNST-

Promoten via onze labels, rechtstreeks uit kunstenaarsportfolio’s. We kijken, kopen en delen hun werk zodat mensen het geweldige recht in geweldig land kunnen zien.

– Hazefeest-

Roemenië’s eerste ALL You Can Taste-festival, geperfectioneerd in samenwerking met Hop Hooligans.

– Timisoara ambachtelijk bierfeest-

De manier waarop beginnende drinkers de bierbeweging begrijpen. Het is een driedaags feest in de open lucht met lekker eten, muziek en geweldige drankjes.
#diversityisking