Azvex – Strategic Reserve 2

9,79
Azvex Strategic Reserve 2 Imperial Stout is een bijzonder bier van Azvex Brewing Company, een ambachtelijke brouwerij uit Engeland. Het is een imperial stout met een alcoholpercentage van 12% die is verrijkt met enorme hoeveelheden Canadese ahornsiroop. Daarnaast is er ook El Salvadoriaanse koffie aan toegevoegd voor een extra dimensie van smaak. Dit bier heeft een diepzwarte kleur met een bruine schuimkraag. Het aroma is een verleidelijke combinatie van zoete ahornsiroop, geroosterde mout, chocolade en koffie. De smaak is vol en romig, met tonen van karamel, vanille, noten, toffee en een subtiele bitterheid van de koffie. De afdronk is lang en verwarmend, met een hint van alcohol en een blijvende zoetheid.

Big Belly – Liquid Desserts #18

4,49

Laat de koudere maanden maar komen, met dit bier zit je er warmpjes bij.

Central Waters – Brewer’s Reserve: Pecan Kringle Stout

7,39

In Wisconsin, waar Cental Waters ook vandaan komt, is Pecan Cringle een gebaksoort die veelvuldig genuttigd wordt. Een echte klassieker daar. Een soort bladerdeeg/amandelstaafdeeg variant met pecannoten en een suikercremelaag. Dít is dát, maar dan vloeibaar in een flesje en op Bourbonvaten gerijpt.

Jopen – Meesterstuk 2020 – Caramel Seasalt Brownie (PX Sherry & Rum)

6,99
434 dagen gerijpt op Pedro Ximénez en rumvaten. Smaken van donkere chocolade, tonen van zwart fruit en een lichte afdronk van rum. Nou, zo hebben we het graag! Een echte goed afgeronde traktatie voor de donkere dagen die komen gaan. Dit meesterwerk is gebrouwen ter ere van de beschermheilige van het Haarlemse Brouwersgilde. In de Middeleeuwen werd lidmaatschap van ambachtsgilden bereikt door een meesterwerk te creëren.

Kees – Caramel Fudge Stout Wild Turkey Edition

5,89
Brouwerij Kees Caramel Fudge Stout Wild Turkey Edition is een donkerbruin, bijna zwart gekleurd bier. Hij maakt onderdeel uit van de Barrel reeks. Deze variant heeft mogen rijpen op voormalige bourbon vaten van het merk Wild Turkey. Hierdoor heeft hij een sterk en zeer robuust karakter verkregen. Bittere tonen van koffie bloeien op in de mond met een lichte noot van chocolade en op de achtergrond een zeer aanwezige toon van bourbon. Brouwerij Kees Caramel Fudge Stout Wild Turkey Edition heeft een alcoholpercentage van 11%.

LERVIG – All I Want for Christmas 2023 by Rackhouse

19,59
"Een Barrel Aged advocaat stout", brouwjaar 2023. Een blend van 3 stout batches die 12-18 maanden hebben gerijpt in Makers Mark, Jack Daniel's en Heaven Hill vaten. Romig, dik en aangenaam zoet: Lervig's variant op een klassieke kerstdrank met bourbon, kaneel en vanille met een vleugje nootmuskaat. Het lijkt op gesmolten vanille-ijs met kerstkruiden.

Mad Scientist – Beeznuts

21,79
Een mix van Bourbon Barrel Aged Imperial Stout en Bourbon Barrel-aged Mede met handgebrande pistachenoten en walnoot. Als directe opvolger van Sweet Spot brengt deze volgende release de zoet-honingachtige chocoladeachtige tonen van de 'Spot', maar voegt daar bourbonachtige vanille aan toe, samen met royaal toegevoegde en zorgvuldig geroosterde walnoten en pistachenoten. Mad Scientist hoeft het verhaal van deze Mede-Imperial Stout crossoverlijn niet te verkopen, want het is geen verhaal, het is de real deal en ze hopen dat je er net zoveel van zult genieten als zij. "Money cannot buy happiness, it's true what they say, but a Mad Scientist still got bills to pay, so I hustle every day!"

Mad Scientist – Biscuit Behemoth

7,09
COOKIE MONSTER chocolate chip imperial stout uit 2018 is nu BISCUIT BEHEMOTH cookies & cream imperial stout uit 2023

Mikkeler – George

15,49
Imperial havermout stout met koffie en vanille gerijpt in Bourbon Whiskey vaten.

Pulfer Brewery – Bummer!

8,99
De meesten van ons kijken uit naar de komende kerstvakantie... behalve misschien de paashaas. Well, Bummer! Het zal gemakkelijker zijn om er doorheen te komen met deze prachtige imperial pastry porter. Pulfer Brewery heeft de grenzen verkend, zowel op het gebied van body en drinkbaarheid, als op het gebied van de opname van grote hoeveelheden chocolade en vanille. Hij is zacht en rijk, maar wees voorzichtig: Het is een beest van 11,2%. Dit is waarom Pulfer Brewery brouwt!