Folkingebrew – Howling at the Moon

5,09

Voor deze New England stijl DIPA is samengewerkt met White Dog Brewery (Dordrecht, NL) en klokt op 8,5% ABV. Het bier is dubbel gedryhopped met Citra, Vic Secret en HBC 630. Bij deze samenwerking is gebruikt gemaakt van de London Fog gist.

Folkingebrew – Roots

6,79

Voor deze IPA heeft Folkingebrew ervoor gekozen om drie van de meest fundamentele grassroots-hop te gebruiken voor de kenmerkende hazy stijl: Citra, Nelson Sauvin en Simcoe. Citra en Simcoe dragen bij aan de bekende citrusruggengraat met aardse ondertonen. De naam van de excentrieke Nelson Sauvin is afgeleid van de Sauvignon Blanc-wijndruif, die volgens velen dezelfde smaak- en aromakenmerken heeft. Dankzij de verschillende soorten hop ontstaat er een uitgebalanceerde maar uitgesproken mix van aroma’s en smaken van citrus en witte druiven. Om het zijdezachte mondgevoel te garanderen, heeft Folkingebrew uitgebreid gebruik gemaakt van verschillende soorten haver en tarwe voor de moutrekening. Het bier is gefermenteerd met de Fruit Bowl blend, waar ze recent zeer goede ervaringen mee hadden.

Frau Gruber – Cosmic Strings

6,39
Een New England Hazy Imperial Double IPA gebrouwen door Frau Gruber met Citra BBC, Citra Cryo en Citra Incognito hop.

Frau Gruber – Pleasure Seekers

6,29
Een New England Hazy IPA gebrouwen door Frau Gruber met Nugget, Cascade, Citra BBC en Simcoe hop.

Frontaal – Hazebro’s Todd

6,19

Op dit blik staat een hele gave QR-code, waarmee je een stukje achtergrond informatie over Frontaal kunt lezen. En een hele mooie BIER&VLEES pairing, die je zelf thuis eens kunt uitproberen!

Long Live Beerworks – Poets In The Night

9,09
Absolute topper dit! Long Live 4 life!

Long Live Beerworks – Random Hearts

7,59

Absolute topper dit! Long Live 4 life!

Long Live Beerworks – The All Seeing Eye

9,09
Absolute topper dit! Long Live 4 life!

Mad Scientist – Flannelsexual

6,49

DDH Kveik DIPA met sparrenknoppen en citrusschil.

Oso Brew – Play It Safe

5,24

Deze Spaanse schoonheid is een heerlijke 100% Mosaic Cryo IPA met lactose voor die extra romigheid. Jammie!

Oso Brew/North Brewing – The Newest Normal

5,39

Hopsoorten: Cashmere, Cascade & Mosaic. Het resultaat van de samenwerking tussen Oso Brew en North Brewing Co. Ze hebben een zijdezachte Double IPA gemaakt met een flinke hop-punch van serieuze dry-hop.

Siren Craft Brew – Thought Bubble

4,69

Stel je een wazige en kneedbare IPA voor die perfect is voor elke gelegenheid. Hop wordt gedurende het hele brouwproces gelaagd toegevoegd, waarbij Idaho 7, Simcoe, Citra en Loral samenwerken om levendige, tropische aroma’s en sappige fruitsmaken te produceren. Zo is het heerlijk zacht en lekkerder om te drinken.

The Garden Brewery – New England Pale Ale #09

5,39
Pittige pale met een bedwelmend grapefruit- en meloenaroma. Boordevol Mosaic, Citra, Amarillo & Strata hop.

The Garden Brewery/ Letra – Hazy Double IPA #10

5,39
Sappig en verfrissend met een complex en harsachtig hopkarakter van zacht fruit & bessen.

The Piggy Brewing Company – After Love Service

4,57

Deze DIPA is gehopt met NZ Rogue, Rakau en Mosaic voor een veelvoud aan exotische fruitaroma’s en een randje van gemaaid gras. Hoppiger en sappiger wordt het bijna niet.

Vocation Brewery – Golden Hour

4,42

Voel de warmte van een woestijnzonsondergang langs je nek druppelen. Een koel en verfrissend slokje Golden Hour is alles wat je nodig hebt om de hitte te overleven, met een hoppige prikkel om je op de been te houden. Een verfrissende scheut citrus en tropisch fruit, aangevuld met het zachte aroma van dennen. Een diepe, gouden en complexe blend, die gegarandeerd past bij elke zonsondergang.

NEIPA Bier online kopen bij BIER&VLEES.

Voor veel mensen is dit een onbekende categorie, maar voor ons is dit misschien wel de meest favoriete!
Vaak wordt een IPA als erg bitter ervaren…… Dat was vroeger inderdaad zo, maar hier hebben ze juist de NEW ENGLAND IPA voor bedacht!In de standaard IPA worden twee soorden hop gebruikt: de bitterhop en de aromahop. In de NEIPA wordt (over het algemeen) alleen de aromahop gebruikt, zoals de Amarillo, Chinook en Columbus.Dit zorgt ervoor dat er hele bijzondere tropische smaken!