Bevog Brewery – Dreams 21

17,09

De 2021-editie van Dreams. IJsbock komt van het proces dat smaken concentreert met bevriezing van het bier. Dit betekent dat een deel van het water kristalliseert tot ijs, terwijl de resterende vloeistof zich concentreert. Voor deze icebock heeft Bevog een heel speciale gerstewijn gebrouwen, op vat gerijpt, vermengd met hun gerstewijn Hagger en ingevroren. Na weken op -24 C was het tijd om deze superrijke vloeistof af te tappen. Verwacht intense smaken met een langdurige afdronk en een verwarmend gevoel. PURE DROMEN!

Bronckhorster Brewing Company – Brok in de Keel

2,47
Een donkerkleurig bier met een geur van gedroogd fruit en karamel.
Een moutige, rokerige afdronk met tonen van gedroogd fruit en karamel.

Frontaal – Heel Holland Bockt

3,97
Kneiter van een bockbier! Niet de tradionele smaak, maar een heerlijke zoet vloeibaar toetje!

Schneider Weisse – Aventinus (TAP06)

2,99

Voor gouden momenten bij de open haard: “Mein Aventinus” – het hartverwarmende, donkerrobijnkleurige tarwebier, intensief en vurig, verwarmend, evenwichtig en teder. Beieren’s oudste tarwe “Doppelbock” – gebrouwen sinds 1907! Zijn stevige body in combinatie met zijn zoete moutige aroma nodigt uit tot diepe verwennerij – een ingenieuze blend met een sterke body. Past perfect bij rustieke gerechten, donkere braadstukken en zoete desserts.

Schneider Weisse – Aventinus Eisbock (TAP09)

3,29

Magie en een zwarte ziel – de mahoniekleurige, bijna zwarte “Eisbock”.. voor sensuele verwennerij, het best geserveerd in een ballonglas. Gerijpt in een speciaal vriesproces volgens een speciaal recept, met een zachte, elegante body, maar toch intensief. Pittige smaken van pruimen, banaan en kruidnagel onthullen zich samen met een vleugje bittere amandel en marsepein. Verleidelijk als digestief, bij bijvoorbeeld pannenkoeken, donkere chocolade, Tiramisu en volledig rijpe Parmezaanse kaas.

Schneider Weisse – Hopfenweisse (TAP05)

3,09

Het feit dat het bier dubbel gehopt is, proef je duidelijk terug. Dit zorgt voor een mooie combinatie tussen de zoete romigheid van banaan met de duidelijk aanwezige bitterheid van de hop.

Uiltje – Apfelstrudel Doppelbock

2,63
Diep in het uiterste zuiden van Duitsland, waar Apfelstrudel een dagelijks gerecht is, vond nog niet zo lang geleden een magische gebeurtenis plaats. Op de Zuid-Duitse heuvelrug ontstond de Apfelstrudel Doppelbock. Een landschap dat normaal enkel dient als inspiratie voor sprookjes, inspireerde tot de compositie van de Apfelstrudel Doppelbock. Een dubbel bockbier op basis van Apfelstrudel zit boordevol smaak. Allerlei magische smaken die je in vervoering brengen na het drinken van de Apfelstrudel Doppelbock. Hints van kaneel en vanille, appels en rozijnen en vele andere sterke en zoete smaken maken deze dubbelbock absoluut betoverend! Vooral heerlijk wanneer hij in een winterwonderland wordt gedronken! De Apfelstrudel Doppelbock is een zoet en sterk vloeibaar sprookje. Het ABV percentage van 11% geeft je een magische “kick in the face” terwijl je langzaam wegdroomt en denkt aan de heuvelachtige hellingen van Zuid-Duitsland. De Apfelstrudel Doppelbock drinkt u het liefst niet direct uit de koelkast, maar pas nadat u eerst wat tijd heeft gehad om op adem te komen. Drink de Apfelstrudel Doppelbock niet te snel, anders droomt u voor u het weet weg naar Neverland!

Bock bier koop je online bij BIER&VLEES.

Bockbier of Bokbier is een bier dat oorspronkelijk uit het Duitse Einbeck komt. Vooral voor de Nederlandse speciaalbier liefhebbers wordt bier elk jaar als seizoensbier door steeds meer brouwerijen gebrouwen. QUa alcoholpercentage zit dit speciaalbier vaak tussen de 5,5% en 7%, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. De kleur zit tussen koper en zeer donker bruin. De helderheid is tweeschijn tot briljant en het schuim geeft een mooi beige mousse. In de neus kan je de karamel, cacao en soms zelfs iets fruitigs ontdekken. De smaak van dit speciaalbier is zoete karamel en een licht bitterje in de afdronk.