Rock City/ Oersoep – DDH Weizenbock

3,79

2022 is het jaar waarin Oersoep door het land reist. Een tocht langs bevriende brouwerijen. Ook Rock City mocht natuurlijk niet ontbreken op deze tour. Samen brouwden ze deze Double Dryhopped Weizenbock, de pre-party van het bockbierseizoen! Barstensvol tarwe en vienna mouten, met de oranje citrussmaken van de dubbele dosis dryhop.

Schneider Weisse – Aventinus Eisbock (TAP09)

3,29

Magie en een zwarte ziel – de mahoniekleurige, bijna zwarte “Eisbock”.. voor sensuele verwennerij, het best geserveerd in een ballonglas. Gerijpt in een speciaal vriesproces volgens een speciaal recept, met een zachte, elegante body, maar toch intensief. Pittige smaken van pruimen, banaan en kruidnagel onthullen zich samen met een vleugje bittere amandel en marsepein. Verleidelijk als digestief, bij bijvoorbeeld pannenkoeken, donkere chocolade, Tiramisu en volledig rijpe Parmezaanse kaas.

Bock bier koop je online bij BIER&VLEES.

Bockbier of Bokbier is een bier dat oorspronkelijk uit het Duitse Einbeck komt. Vooral voor de Nederlandse speciaalbier liefhebbers wordt bier elk jaar als seizoensbier door steeds meer brouwerijen gebrouwen. QUa alcoholpercentage zit dit speciaalbier vaak tussen de 5,5% en 7%, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. De kleur zit tussen koper en zeer donker bruin. De helderheid is tweeschijn tot briljant en het schuim geeft een mooi beige mousse. In de neus kan je de karamel, cacao en soms zelfs iets fruitigs ontdekken. De smaak van dit speciaalbier is zoete karamel en een licht bitterje in de afdronk.