Bevog Brewery – Dreams 21

17,09

De 2021-editie van Dreams. IJsbock komt van het proces dat smaken concentreert met bevriezing van het bier. Dit betekent dat een deel van het water kristalliseert tot ijs, terwijl de resterende vloeistof zich concentreert. Voor deze icebock heeft Bevog een heel speciale gerstewijn gebrouwen, op vat gerijpt, vermengd met hun gerstewijn Hagger en ingevroren. Na weken op -24 C was het tijd om deze superrijke vloeistof af te tappen. Verwacht intense smaken met een langdurige afdronk en een verwarmend gevoel. PURE DROMEN!

Oersoep – Sexy Motherbocker

3,49

 

Winnaar van het beste bokbier van Gelderland 2020!

 

Nijmegen – Oersoeps Sexy Motherbocker is verkozen tot het lekkerste bokbier van Gelderland.

Elf Gelderse brouwerijen dongen mee naar de prijs. De tegenstanders kwamen onder meer uit Arnhem, Winterswijk, Groesbeek, Groenlo, Elburg, Putten en Voorthuizen.

Bierliefhebbers konden online hun stem uitbrengen op de verschillende bieren. Daarvoor konden ze een Bok Box kopen en de bieren aan de hand van proefformulieren thuis beoordelen o.a. op uiterlijk, geur, smaak. In totaal werden er meer dan 2200 stemmen uitgebracht.

De Sexy Motherbocker is een Duitse Dobbelbock en daarmee een van de zwaardere bieren in de verkiezing. De vakjury stond voor de uitdaging om dit bier en de tien andere bieren te proeven. “De auto werd daarom thuisgelaten en als alternatief werd de fiets of het openbaar vervoer gekozen. Na ruim 2,5 uur zat het proeven erop”, aldus de jury.

De score van het publiek en de vakjury samen maakten dat Oersoep als winnaar uit de bus kwam.

Schneider Weisse – Aventinus (TAP06)

2,99

Voor gouden momenten bij de open haard: “Mein Aventinus” – het hartverwarmende, donkerrobijnkleurige tarwebier, intensief en vurig, verwarmend, evenwichtig en teder. Beieren’s oudste tarwe “Doppelbock” – gebrouwen sinds 1907! Zijn stevige body in combinatie met zijn zoete moutige aroma nodigt uit tot diepe verwennerij – een ingenieuze blend met een sterke body. Past perfect bij rustieke gerechten, donkere braadstukken en zoete desserts.

Schneider Weisse – Aventinus Eisbock (TAP09)

3,29

Magie en een zwarte ziel – de mahoniekleurige, bijna zwarte “Eisbock”.. voor sensuele verwennerij, het best geserveerd in een ballonglas. Gerijpt in een speciaal vriesproces volgens een speciaal recept, met een zachte, elegante body, maar toch intensief. Pittige smaken van pruimen, banaan en kruidnagel onthullen zich samen met een vleugje bittere amandel en marsepein. Verleidelijk als digestief, bij bijvoorbeeld pannenkoeken, donkere chocolade, Tiramisu en volledig rijpe Parmezaanse kaas.

Schneider Weisse – Hopfenweisse (TAP05)

3,09

Het feit dat het bier dubbel gehopt is, proef je duidelijk terug. Dit zorgt voor een mooie combinatie tussen de zoete romigheid van banaan met de duidelijk aanwezige bitterheid van de hop.

Bock bier koop je online bij BIER&VLEES.

Bockbier of Bokbier is een bier dat oorspronkelijk uit het Duitse Einbeck komt. Vooral voor de Nederlandse speciaalbier liefhebbers wordt bier elk jaar als seizoensbier door steeds meer brouwerijen gebrouwen. QUa alcoholpercentage zit dit speciaalbier vaak tussen de 5,5% en 7%, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. De kleur zit tussen koper en zeer donker bruin. De helderheid is tweeschijn tot briljant en het schuim geeft een mooi beige mousse. In de neus kan je de karamel, cacao en soms zelfs iets fruitigs ontdekken. De smaak van dit speciaalbier is zoete karamel en een licht bitterje in de afdronk.