Brouwerij de Snor – Snor Bock
De Moersleutel – Supercharged Leaf Blower
Maak kennis met de Supercharged Leaf Blower, de boeiende herfstspecial van Moersleutel Craft Brewery. Deze Pastry Bock combineert op kunstzinnige wijze heerlijke ahornsiroop en de allure van chocolade om je te verbazen. Laat je bij elke slok meevoeren naar de essentie van de herfst, waar levendige smaken en gezellige momenten in overvloed aanwezig zijn. Omarm de sfeer van het seizoen met de Supercharged Leaf Blower in de hand.
Einbecker Brauhaus – Einbecker Ur-Bock Dunkel
Einbecker Ur-Bock Dunkel, "De donkere". Een donker bier met een rijke, krachtige en delicate moutsmaak. Bij de eerste slok is hij soepel en vol van smaak, bij de tweede slok ontvouwt zich het echte rijke, sterke gebrande moutaroma van Einbecker Ur-Bock. De donkere gerstemout-gebrouwen verfrissing volgens het originele Einbecker-recept.
Paulaner Brauerei – Salvator
Paulaner Salvator, met zijn sterke, typisch moutige smaak, is wat je de "originele" Paulaner zou kunnen noemen. Het ondergistende "Doppelbock"-bier combineert de beste hop en donkere gerstemout. De Paulaner-monniken dronken Salvator als voedselvervanger tijdens de vastentijd. De beroemdste meesterbrouwer was Frater Barnabas.
Rock City – Smulbock
Salikatt Bryggeri – Evergreen
Salikatt Bryggeri – Powder Plunge
Salikatt Bryggeri – Rocky Ridge
Schneider Weisse – Aventinus (TAP06)
Voor gouden momenten bij de open haard: "Mein Aventinus" - het hartverwarmende, donkerrobijnkleurige tarwebier, intensief en vurig, verwarmend, evenwichtig en teder. Beieren's oudste tarwe "Doppelbock" - gebrouwen sinds 1907! Zijn stevige body in combinatie met zijn zoete moutige aroma nodigt uit tot diepe verwennerij - een ingenieuze blend met een sterke body. Past perfect bij rustieke gerechten, donkere braadstukken en zoete desserts.
Weihenstephan – Weihenstephaner Vitus
Weihenstephan's lichtgekleurde, kruidige single-bock “Vitus” is verzadigd met fijne gist en een romig schuim. Het is een specialiteit met een rond karakter dankzij de extra lange bewaartijd. De fruitige geur van gedroogde abrikozen combineert aroma's van citrus, kruidnagel en hints van banaan. Vol en sprankelend met een bruisend mondgevoel. De Vitus smaakt dus niet als een typisch Bockbier maar eerder als een edel, fruitig witbier. Perfect bij rood vlees, sterke kaas en ook geschikt als begeleider van desserts. Gebrouwen volgens een eeuwenoude brouwtraditie op de Weihenstephan-heuvel.
Bock bier koop je online bij BIER&VLEES.
Bockbier of Bokbier is een bier dat oorspronkelijk uit het Duitse Einbeck komt. Vooral voor de Nederlandse speciaalbier liefhebbers wordt bier elk jaar als seizoensbier door steeds meer brouwerijen gebrouwen. QUa alcoholpercentage zit dit speciaalbier vaak tussen de 5,5% en 7%, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. De kleur zit tussen koper en zeer donker bruin. De helderheid is tweeschijn tot briljant en het schuim geeft een mooi beige mousse. In de neus kan je de karamel, cacao en soms zelfs iets fruitigs ontdekken. De smaak van dit speciaalbier is zoete karamel en een licht bitterje in de afdronk.