Oersoep – Sexy Motherbocker

3,49

 

Winnaar van het beste bokbier van Gelderland 2020!

 

Nijmegen – Oersoeps Sexy Motherbocker is verkozen tot het lekkerste bokbier van Gelderland.

Elf Gelderse brouwerijen dongen mee naar de prijs. De tegenstanders kwamen onder meer uit Arnhem, Winterswijk, Groesbeek, Groenlo, Elburg, Putten en Voorthuizen.

Bierliefhebbers konden online hun stem uitbrengen op de verschillende bieren. Daarvoor konden ze een Bok Box kopen en de bieren aan de hand van proefformulieren thuis beoordelen o.a. op uiterlijk, geur, smaak. In totaal werden er meer dan 2200 stemmen uitgebracht.

De Sexy Motherbocker is een Duitse Dobbelbock en daarmee een van de zwaardere bieren in de verkiezing. De vakjury stond voor de uitdaging om dit bier en de tien andere bieren te proeven. “De auto werd daarom thuisgelaten en als alternatief werd de fiets of het openbaar vervoer gekozen. Na ruim 2,5 uur zat het proeven erop”, aldus de jury.

De score van het publiek en de vakjury samen maakten dat Oersoep als winnaar uit de bus kwam.

Bock bier koop je online bij BIER&VLEES.

Bockbier of Bokbier is een bier dat oorspronkelijk uit het Duitse Einbeck komt. Vooral voor de Nederlandse speciaalbier liefhebbers wordt bier elk jaar als seizoensbier door steeds meer brouwerijen gebrouwen. QUa alcoholpercentage zit dit speciaalbier vaak tussen de 5,5% en 7%, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. De kleur zit tussen koper en zeer donker bruin. De helderheid is tweeschijn tot briljant en het schuim geeft een mooi beige mousse. In de neus kan je de karamel, cacao en soms zelfs iets fruitigs ontdekken. De smaak van dit speciaalbier is zoete karamel en een licht bitterje in de afdronk.