frontaal_evyvannispen_sfeerfotografie_19nov21-68-1672685359

Frontaal Micro Brouwerij

 
“BEER FOR THOUGHT” IS WAT WIJ DIEP IN ONS HART VOELEN. F*CK THE STATUS QUO!
Dit is alles wat zij willen doen: zij brouwen bieren die mensen inspireren, prikkelen en uitdagen om eens wat anders te drinken. Er zijn zoveel smaken en variaties te ontdekken, en daarom brouwen zij jaarlijks meer dan 48 unieke specials en 12 barrel aged bieren. Vanuit het principe “Fuck the status quo” denken zij en maken zij geen enkele concessie in kwaliteit. In hun brouwerij wordt er geen middelmatig bier gebrouwen; zij denken vrijuit en laten hun creativiteit tot bloei komen.
LABEL DESIGN
Zij brouwen hun bier volgens de slogan “Beer for Thought”. Hiermee doelen zij op het creëren van smaken, kleuren en geuren in het bier, wat de drinker aanzet tot denken.
Naast hun constante zoektocht naar interessante ingrediënten en combinaties, speelt het design van hun labels een grote rol. Jenna Arts (@jenna_arts) ontwerpt al sinds 2015 meerdere labels per maand voor hun bieren.
Zij hopen hun gasten en klanten hiermee te kunnen meenemen in hun gedachtegoed en dat de bieren aanspreken.
In hun restaurant in Utrecht combineren zij eigentijds ‘Comfort Food’ met de lekkerste speciaalbieren van wel 28 taps. Gasten kunnen kiezen uit diverse gerechten en de tafel vullen met eten en bier om samen te delen. Alles in het restaurant is hte ontwikkelen. Op de tap vind je de nieuwste bieren van Frontaal en de beste bieren van hun vrienden van over de hele wereld.uisgemaakt, en zij werken samen met lokale leveranciers om producten te selecteren en 

Frontaal – For the Crowd 2023

22,49
Barrel Aged Speciaalbier voor Frontaals investeerders. Russian imperial stout van 12% die op bourbon vaten is gerijpt en geïnfuseerd is met vanille uit Madagascar.

Frontaal – I’ve Got Friends #4

6,29

I’ve got friends in de music business is terug! Deze pikzwarte Mexicaanse Imperial stout is een sterke jongen. Met cacao nibs, vanille en ancho pepers is er geen gebrek aan complexe smaken om van te genieten!

Frontaal – I’ve Got Friends Barrel Aged #3

7,89

Iedereen die batch # 3 heeft gemist of degenen die gewoon van barrel-aged blends houden, je hebt geluk. Onze barrelroom draait overuren, dus we hebben al een nieuwe batch voor je om te proeven. Deze keer is het een blend van drie verschillende soorten vaten: bourbon, rum en Speyside, wat deze blend een rum-forward smaakprofiel geeft met propper booziness, smaken die je zullen helpen ontdooien na een koude winterdag.

Frontaal – Juice Punch 0.5

3,39

Juice Punch 0.5 is een Non-Alcoholic IPA die een smaakvolle punch geeft met een mix van Citra, Mosaic en Sabro hoppen. Bij de eerste slok ervaar je een sappige explosie van smaken, met een verfrissend mondgevoel. Citra en Mosaic zorgen voor tonen van grapefruit, sinaasappel en passievrucht, terwijl Sabro zorgt voor een tropische twist met smaken van kokosnoot, ananas en steenvruchten.

Frontaal – Last Call BA 2021

6,99
Geniale Imperial Stout van 10% die op Bourbon vaten is gerijpt...... Smullen

Frontaal – Out in the Open BA

6,89
Out in the Open is een zwart kleurige Imperial Stout gebrouwen in Breda. Hij heeft mogen rijpen op Schotse whisky en bourbonvaten. Je proeft een volle en rokerige smaak waar je de rijping goed terug proeft. Je proeft ook tonen van chocolade en hout gepaard met vanille.