Black Friday
Adroit Theory – AntiMatter (Ghost: ANTIMATTER)
Adroit Theory heeft dit recept sinds 2021 niet meer gebrouwen en ze vonden het tijd om het bier te vernieuwen in hun huidige lijn hazies. Deze ziet een bijgewerkte korrel die meer in lijn ligt met hun recente havercrèmeprojecten. De zijdezachte, halfzoete body is het perfecte voertuig voor heldere tonen van tropisch citrusfruit met een extreem milde bitterheid om het sappige Amerikaanse- en zuidelijk halfrond hopprofiel te benadrukken. Dubbel drooggehopt, gehopt met Mosaic, Citra en Motueka.
Adroit Theory – VOIID-03 (Ghost: VOIID-03)
Adroit Theory's hoofdbrouwer Russ (en Adroit Theory's klanten) zijn erg tevreden met de eerste twee batches VOIID; zijn experimentele IPA-serie waarmee hij van batch tot batch aanzienlijke wijzigingen in het recept kan aanbrengen. Net als de andere twee in de serie bevat deze geen lactose en profiteert hij van Brewers Crystals versus Dextrose. In deze specifieke batch blijft Russ zich concentreren op het lichter maken van de algehele kleur van het moutlichaam, maar toch een consistent Hazy-uiterlijk behouden. Dubbel Drooggehopt en gehopt met Mosaic, Galaxy, Nelson Sauvin en Azacca.
Big Belly – Liquid Christmas
Namens Big Belly: 'Merry Christmas, our beloved Big Belly Friends!' Aardig zijn ze daar hè. Wat nog veel aardiger is; Deze Red Velvet Coconut Christmas Cake Quad! Een mond vol quadrupel. Neem hem mee naar de schoonouders, schenk hem als dessert, en je kan eindelijk met ze door één deur! En dat is niet de uitgang...
Bottle Logic Brewing – Berlinerslice: Huckleberry Pie
Brasserie d’Achouffe – Cherry Chouffe
De kabouters zijn dol op Achouffe-bieren en de sappige kersen die in hun magische land groeien. Jaarlijks verzamelen ze deze en bewaren ze op de zolders van de brouwerij. Op een dag, na een overvloedig seizoen, bezweek de vloer onder het gewicht van de oogst, en een paar kersen vielen in het Mc Chouffe-brouwsel beneden. Ondeugend als altijd hielden de kabouters hun mond over het incident. Verrast toen hij een gloeiend, robijnrood bier met een fruitige smaak ontdekte, besloot de meesterbrouwer het te bottelen. Geniet zorgvuldig van Cherry Chouffe om vlekken op uw baard te voorkomen en drink hem altijd in fijn gezelschap.
Friesisches Brauhaus zu Jever – Jever
Vlakbij de grens met Nederland, nabij Groningen, ligt het Duitse Jever. Een klein stadje dat vooral bekend staat om het Jever Pilsener dat er al ruim 80 jaar wordt gebrouwen door het Friesisches Brauhaus zu Jever. Naast een rijke brouwtraditie en de nieuwste technologieën beschikt de brouwerij naar eigen zeggen eveneens over ‘das Fingerspitzengefühl’. En wie een Jever bier heeft geproefd weet precies wat daarmee bedoeld wordt. Op en top kwaliteit!
Noord Duits pilsener
Juist het pilsener bier heeft enorm geprofiteerd van de bierrevolutie die over de wereld golft: de waardering voor dit, misschien wel het moeilijkst te brouwen, biertype is fors toegenomen. Ook pils komt in vele verschijningen, van de enigszins moutige Tsjechische versies tot knisperend gehopte exemplaren uit Noord-Duitsland. Van die laatste is Jever een schoolvoorbeeld: de hopgift is dusdanig fors dat je de hopbelletjes bijna tussen je tanden kunt voelen. Het geeft het toch al verfrissende biertype een extra oppeppend effect: het voelt ‘droog’ in de mond.
Hop en hop
Een groot verschil met bijvoorbeeld de mateloos populaire India Pale Ale bieren schuilt in de gebruikte hop. IPA wordt vooral met aromatische hopsoorten gebrouwen, die een overwegend fruitig karakter aan het aroma geven, en soms bijna verdovend werken op de tong. Pilsener gebruikt vooral zogenoemde bitterhop soorten: deze zorgen vooral voor de bewaarbaarheid en de prettige tinteling die je in de wangen, op de tong en aan je gehemelte voelt. Misschien dat Jever wel het meest gedurfd gehopte pilsener ter wereld is!
Hop Butcher for the World – Loophole Technicality
Hop Butcher for the World – Urbs in Horto
Huyghe – Delirium Christmas
Christmas, uitsluitend gebrouwen voor Kerstmis en Nieuwjaar, vervolledigt de trilogie "Delirium". Het uiterlijk is prachtig warm koper tot rood en doet denken aan "Nocturnum", behalve in zijn smaak. Het verbergt zijn subtiliteit door meerdere smaakniveaus en moet met zelfvertrouwen worden benaderd, met een vleugje typisch Kerstmis, gekruid met een zoete toets en vervolgens met bitterheid.
Other Half Brewing Co. – All Nelson Everything
All Nelson Everything is een Imperial IPA. Other Half Brewing Co. heeft het genoegen om rechtstreeks samen te werken met een nieuwe hopboerderij in Nieuw-Zeeland en hierdoor hebben ze betere toegang tot geweldige hopsoorten zoals Nelson Sauvin dan ooit tevoren. Hierdoor konden ze All Nelson Everything maken.
Other Half Brewing Co. – Out for Trout
Other Half Brewing Co. – Ticker Shock
Sint Bernardus – Christmas Ale
Dit speciaalbier kenmerkt zich door zijn diepe donkere kleur, met een romige, dikke schuimkraag en een volle, bijna fluwelige smaak met een fruitige neus. Jaarlijks gebrouwen voor de feestdagen, zijn de lange winternachten perfecte momenten om met of zonder vrienden van dit bier te genieten en te genieten van zijn unieke, complexe smaak.
St. Feuillien – Cuv?e de No?l
Dit bier heeft een royale schuimkraag, compact en stevig. De lichtbruine kleur is het resultaat van de geroosterde gerst. Het heeft een donkere robijnbruine kleur en een zeer intens aroma. De gebruikte aromatische kruiden en specerijen versterken de heerlijke geur enorm. Dit bier is volmondig met een zachtheid die het resultaat is van de synergie van gekarameliseerde mouten, zorgvuldig gecontroleerde gisting en lange koude opslag. St-Feuillien Cuvee de Noel heeft een zeer subtiele bitterheid die de dominante smaak is in dit harmonieuze bier dat een perfecte balans weet te vinden tussen alle verschillende ingrediënten.