Brouwerij ‘t IJ – Oaked IPA Special #81

3,29
Door toevoeging van eikenhoutsnippers tijdens het lageringsproces is dit bier subtiel verrijkt met tonen van hout en vanille. In zwaardere bieren zoals Imperial stouts een beproefde methode maar in IPA's een kunst om goed te balanceren met de bitters en aroma's van de hop. Voor deze Oaked IPA koos Brouwerij 't IJ voor een gevarieerd boeket van hop om de combinatie van eikenhout en hop het beste naar voren te brengen.

Deer Bear – Barber Shop

3,37

New England-stijl TIPA (10%) met Citra Incognito, Mosaic Incognito, Citra, Mosaic, Galaxy en Sabro.

Deer Bear – Say My Name

4,39

Een combinatie van een moderne benadering van bieren in NEIPA-stijl en de West Coast-stijl. Sappig, dubbel gehopt voor aroma, met een droog karakter en sterke bitterheid. Dit is Deer Bear’s versie van een Modern West Coast IPA.

Deer Bear/ Piwne Podziemie – Call the Dragon

4,39
Er wordt gezegd dat je, om aan een reis te beginnen, een team moet verzamelen. Dear Bear verhuist met Darek en Ewelina van Piwne Podziemie. Het blijkt dat het naast elkaar bestaan ​​​​van draken en teddyberen op één blik heel goed mogelijk is. Dit bier is de optelsom van de ervaring van beide brouwerijen op het gebied van intensief hoppen, het brouwen van zure bieren en het werken met fruit. Eerst hebben ze het wort aangezuurd met verschillende stammen van Lactobacillus-bacteriën, voornamelijk Plantarum en Delbrueckii, om niet alleen zuurheid te verkrijgen, maar ook een licht fruitig profiel. In de hot zone gebruikten ze de nieuwste technologische oplossingen op het gebied van hopverwerking - Citra Incognito en Sabro Incognito. Ze hebben El Dorado toegevoegd aan het whirlpoolhoppen. Hop ideaal om zowel de bitterheid in bier te markeren als om tropische en fruitige aroma's van ananas, peer of watermeloen te verkrijgen.

Dutch Bargain – Imposter in Disguise

3,44

Dit heerlijke gebakje met creme vulling komt uit Dutch Bargain’s pittoreske dorpje Groede en zit bomvol vanielje. Zo ook deze Pastry Stout. Pak dat mes en vork er maar bij!

Folkingebrew – Beyond the Atmosphere

6,89

Triple IPA in de New England stijl, gebrouwen met Motueka, Enigma en Citra hop.

Folkingebrew – Daybreak

6,49

Hazy New England Imperial DIPA gebrouwen met Strata, Citra en Eclipse hop.

Frau Gruber – Pleasure Seekers

6,29
Een New England Hazy IPA gebrouwen door Frau Gruber met Nugget, Cascade, Citra BBC en Simcoe hop.

Long Live Beerworks – Random Hearts

7,59

Absolute topper dit! Long Live 4 life!

Siren Craft Brew – Thought Bubble

4,69

Stel je een wazige en kneedbare IPA voor die perfect is voor elke gelegenheid. Hop wordt gedurende het hele brouwproces gelaagd toegevoegd, waarbij Idaho 7, Simcoe, Citra en Loral samenwerken om levendige, tropische aroma’s en sappige fruitsmaken te produceren. Zo is het heerlijk zacht en lekkerder om te drinken.

Sudden Death Brewing Co./ Duckpond Brewing/ Freddo Fox – Fox Fur in the Duckpond

6,99

Sudden Death Brewing heeft een sappige heerlijkheid gebrouwen met hun vrienden van Freddo Fox en Duck Pond, om de opening van hun brouwerij te vieren. Hopsoorten: Idaho 7, Eclipse, Mosaic.

The Garden Brewery – New England Pale Ale #09

5,39
Pittige pale met een bedwelmend grapefruit- en meloenaroma. Boordevol Mosaic, Citra, Amarillo & Strata hop.

The Garden Brewery/ BrewFist – West Coast IPA

5,39

Knapperige, boozy en keiharde West Coast IPA gebrouwen met Garden Brewery's vrienden BrewFist. Onbeschaamd bitter met golven van papaya, ananas en zacht fruit.

The Garden Brewery/ Letra – Hazy Double IPA #10

5,39
Sappig en verfrissend met een complex en harsachtig hopkarakter van zacht fruit & bessen.

IPA Bier online kopen bij BIER&VLEES.

IPA speciaalbier staat voor India Pale Ale, dat verwijst naar de extra hop die vroeger werd toegevoegd om het bier op schepen richting het verre Oosten een langere houdbaarheid te geven. Het is een bovengistend speciaalbier met een alcoholpercentage van 5,5% tot 7,5%. De kleur is vaak goud tot amber en de helderheid is tweeschijn tot helder. Het schuim is vaak ongelijkmatig en terugtrekkend. De geur van IPA gaat van tropisch geelfruit tot citrus en harsig. De smaak is fruitig, fris en een aardige bitter. Ben je geen fan van bitter? Ga dan voor een NEIPA!