Letra – Alvarinho BA Grape Ale

4,69

Een Portugese Grape Ale die de wereld van wijn en ambachtelijk bier uit de Minho-regio verbindt. Voor het gebruik van 30% wijnmost van de variëteit Alvarinho en 70% gerstemoutwort en fermentatie met Saison-gist. De complexiteit neemt toe met een later stadium van 7 maanden in Alvarinho wijnvaten. Zintuiglijk wordt het duidelijk een lichte zuurgraad van de wijn, in balans met de fruitige tonen van de fermentatie en het vatstadium van Alvarinho

Saison Bier online kopen bij BIER&VLEES.

Saison is het Franse woord voor seizoen. Dat komt door het feit dat de Saison van oorsprong een seizoensbier is. Saison werd door boeren in de winter gebrouwen. De seizoensarbeiders konden het bier dan drinken in de zomer tijdens de werkzaamheden op het land. Deze bierstijl is afkomstig uit de Belgische provincie Henegouwen.
Een Saison – ook wel Farmhouse Ale genoemd – is blond tot amberkleurig, bovengistend en met nagisting op fles. Het alcoholpercentage ligt tussen de 5,5% en 6,7%. Kenmerkend voor een Saison zijn het kruidige, citrus-achtige karakter en de droge afdronk. De smaak is bitter, zoet, soms ietsjes zurig en heeft vaak kruidige en kelderachtige aroma’s. Ook aparte aroma’s van leer,  paardendeken en van een stal zijn in dit biertype niet raar.