280187438_3190425497836248_5181949471511000820_n

Ritual lab

Est.2013
Het Ritual Lab is een ambachtelijke realiteit waarbij streven naar excellentie in het brouwen van bier geen enkele concessie doet. Er wordt maximale aandacht besteed aan de versheid en kwaliteit van de grondstoffen, waarbij traditie wordt gerespecteerd en tegelijkertijd wordt gekeken naar nieuwe productietechnieken. Het Lab produceert ongefilterde en ongepasteuriseerde bieren zonder toevoeging van additieven. De bieren hebben karakter en combineren verschillende brouwtechnieken met een gepassioneerde aanpak.
Ritual On the Road vertegenwoordigt een innovatief distributiesysteem direct vanuit het vergistingsvat naar de consument. Hun gekoelde bestelwagens leveren uiterst verse producten door heel Italië, slechts enkele uren na het afvullen, zonder tussenkomst van tussenpersonen. Op deze manier wordt de ongerepte kwaliteit van het product gewaarborgd.
Het “ON THE ROAD”-project is ontstaan uit de behoefte om het product altijd op zijn best en uiterst vers op elke hoek van het schiereiland te kunnen aanbieden. De vaten worden niet van distributeur naar distributeur doorgegeven, maar worden vanaf het verpakken tot de levering uitsluitend door hen zelf gevolgd.
Elke fase vindt plaats onder gecontroleerde temperatuur, waardoor de bierproducten nooit de koudeketen onderbreken en op de best mogelijke manier worden bewaard. Dit alles is bedoeld om de eindconsument een kwalitatieve drinkervaring te bieden en vooral om het oorspronkelijk bedachte smaak- en geurprofiel van de brouwer onveranderd te houden.
FILOSOFIE VAN DE KEUKEN Onze keuken streeft ernaar om ambachtelijk bier naar een gastronomisch niveau te tillen; de samenwerking met het Ritual Lab-brouwerij is de essentie van onze culinaire filosofie.
GEBIED EN VERRUIMING
We waarderen lokale producten en bevorderen een verantwoorde keuken zonder verspilling. Dankzij een netwerk van kleine producenten in Lazio, van boeren tot kaasmakers, werken we met verse en seizoensgebonden lokale producten die samensmelten met onze onderzoeks- en verrijkingservaringen over de hele wereld.
GISTINGEN We geloven dat fermentatietechnieken de verbindende factor zijn tussen bier en keuken. In Mogano wordt dagelijks groenten, kefirgranen en desem gefermenteerd, wat cruciaal is voor onze keuken. We maken gebruik van bijproducten van het brouwproces: bostel wordt gebruikt in het bakken, mout in het rijpen van vlees en vis, en het wort geeft textuur en aroma aan onze sauzen.
 

Ritual Lab – Papanero: Cognac XO Barrel Aged

9,39
Ritual Lab presenteert de tweede creatie die uit hun kelder komt; Deze keer werd de Papanero verfraaid door een passage van 9 maanden in ex Cognac XO-vaten die hem een ​​nieuwe look gaven. Bijna geen koolzuur, geen schuim, meer een versterkte wijn dan een bier: Weelderig, elegant en complex.

Ritual Lab – Papanero: Laphroaig Barrel Aged

9,39
Russian Imperial Stout gerijpt in Laphroaigvaten. Donker, troebel, geturfd.

Ritual Lab – Self Examination: Maple Syrup & Bourbon BA

9,39

Deze gerstewijn van Ritual Lab is deels gerijpt in bourbonvaten en deels in ahornsiroopvaten. Daarna is hiervan een blend gemaakt om een unieke ervaring te creëren.

Ritual Lab/ Lervig – Made by Human: Bourbon BA Dark Barleywine

7,04
Een donkere Barleywine, 14 maanden lang gerijpt in Bourbonvaten.

Ritual Lab/ Phantom Spirits – Papanero: Rum Barrel Aged

9,39

Russian Imperial Stout gerijpt in Rumvaten. Een samenwerking met het Deense Phantom Spirits.

Ritual Lab/ Reservoir Dogs Brewery – Bona Nox

9,39
Imperial Porter, 14 maanden gerijpt in Bourbon vaten met Piran zoutbloemen.