280187438_3190425497836248_5181949471511000820_n

Ritual lab

Est.2013
Het Ritual Lab is een ambachtelijke realiteit waarbij streven naar excellentie in het brouwen van bier geen enkele concessie doet. Er wordt maximale aandacht besteed aan de versheid en kwaliteit van de grondstoffen, waarbij traditie wordt gerespecteerd en tegelijkertijd wordt gekeken naar nieuwe productietechnieken. Het Lab produceert ongefilterde en ongepasteuriseerde bieren zonder toevoeging van additieven. De bieren hebben karakter en combineren verschillende brouwtechnieken met een gepassioneerde aanpak.
Ritual On the Road vertegenwoordigt een innovatief distributiesysteem direct vanuit het vergistingsvat naar de consument. Hun gekoelde bestelwagens leveren uiterst verse producten door heel Italië, slechts enkele uren na het afvullen, zonder tussenkomst van tussenpersonen. Op deze manier wordt de ongerepte kwaliteit van het product gewaarborgd.
Het “ON THE ROAD”-project is ontstaan uit de behoefte om het product altijd op zijn best en uiterst vers op elke hoek van het schiereiland te kunnen aanbieden. De vaten worden niet van distributeur naar distributeur doorgegeven, maar worden vanaf het verpakken tot de levering uitsluitend door hen zelf gevolgd.
Elke fase vindt plaats onder gecontroleerde temperatuur, waardoor de bierproducten nooit de koudeketen onderbreken en op de best mogelijke manier worden bewaard. Dit alles is bedoeld om de eindconsument een kwalitatieve drinkervaring te bieden en vooral om het oorspronkelijk bedachte smaak- en geurprofiel van de brouwer onveranderd te houden.
FILOSOFIE VAN DE KEUKEN Onze keuken streeft ernaar om ambachtelijk bier naar een gastronomisch niveau te tillen; de samenwerking met het Ritual Lab-brouwerij is de essentie van onze culinaire filosofie.
GEBIED EN VERRUIMING
We waarderen lokale producten en bevorderen een verantwoorde keuken zonder verspilling. Dankzij een netwerk van kleine producenten in Lazio, van boeren tot kaasmakers, werken we met verse en seizoensgebonden lokale producten die samensmelten met onze onderzoeks- en verrijkingservaringen over de hele wereld.
GISTINGEN We geloven dat fermentatietechnieken de verbindende factor zijn tussen bier en keuken. In Mogano wordt dagelijks groenten, kefirgranen en desem gefermenteerd, wat cruciaal is voor onze keuken. We maken gebruik van bijproducten van het brouwproces: bostel wordt gebruikt in het bakken, mout in het rijpen van vlees en vis, en het wort geeft textuur en aroma aan onze sauzen.
 

Ritual Lab – Italian Uncommon Ale

15,79
De laatste jaren komt besmetting tussen bier en druiven steeds vaker voor. De stijl van “Italiaans druivenbier” wordt nu internationaal erkend. Dit is echter waar de controverse ontstaat, vooral in een land als Italië, waar wijn en druiven iets onaantastbaars en heiligs vertegenwoordigen. Is het echt voldoende om gewoon wat most of druiven in een bier te doen om er een echte IGA van te maken? Blijkbaar is dit dilemma nog niet opgelost en zijn er nog steeds verhitte debatten gaande over wat wel en niet gedefinieerd moet worden als een "Italiaanse Grape Ale" en wat niet. Vandaar het idee om de kwestie te bagatelliseren met een karakterbier dat volgens de richtlijnen misschien in de beruchte categorie zou kunnen vallen, maar in werkelijkheid, naar Ritual Lab's mening, dit niet volledig weerspiegelt zoals het is gecodificeerd. Dit is hoe Italian Uncommon Ale werd geboren; een product dat moeilijk in een bepaalde stijl past, waardoor ze al hun creativiteit konden uiten en hun mening over de kwestie konden geven. Barleywine met een alcoholpercentage van 13,5%, 12 maanden gerijpt in Gin-vaten met toevoeging van rozijnen in Ritual Lab's Formello-kelder. De vrijwel afwezige carbonatatie, het totale gebrek aan schuim, het hoge alcoholgehalte, maar vooral de duidelijke tonen van druiven en gedroogd fruit, zorgen ervoor dat het meer op een passitowijn lijkt dan op een echt bier. Om optimaal van een dergelijk product te kunnen genieten, moet je enkele eenvoudige maar belangrijke regels respecteren, die dichter bij de wereld van wijn staan ​​dan bij die van bier: Serveertemperatuur: 15 graden, serveerhoeveelheid: 90/120 ml.

Ritual Lab – Self Examination: Maple Syrup & Bourbon BA

9,39

Deze gerstewijn van Ritual Lab is deels gerijpt in bourbonvaten en deels in ahornsiroopvaten. Daarna is hiervan een blend gemaakt om een unieke ervaring te creëren.

Ritual Lab/ Lervig – Made by Human: Bourbon BA Dark Barleywine

9,39
Een donkere Barleywine, 14 maanden lang gerijpt in Bourbonvaten.

Ritual Lab/ Reservoir Dogs Brewery – Bona Nox

9,39
Imperial Porter, 14 maanden gerijpt in Bourbon vaten met Piran zoutbloemen.