Bronckhorster Brewing – Barrel Aged Serie No. 34

7,19
Dit keer heeft Bronckhorster Brewing de BBC Four (hun eigen donkere quadrupel bier) voor 10 maanden laten rijpen op Captain Morgan Rum vaten. De BBC Four heeft van zichzelf al een mooie kruidige afdronk. Door deze vatrijping wordt de afdronk gecomplementeerd door een fijne zacht zoete smaak van vanille en molasse. Daarnaast kun je nog een verrassende lichte toets van een chili peper ontdekken.

Emelisse – WL Decadence Belize Rum

5,89

Naast de Emelisse White Label Red Hot Tripel Bordeaux Margaux BA _ 2020 is er n?g een nieuwkomer binnen de White Label Serie van Emelisse! De originele Emelisse Decadence staat uiteraard bekend om zijn onderscheidende zoete en toch ook volle smaak bij het grote publiek, waardoor onze brouwmeesters opzoek zijn gegaan naar een barrel met een zoet randje. De uitkomst spreekt voor zich, het rijkelijke gebruik van pecan en nougat in combinatie met de zoetigheid vanuit de Belize Rum zorgen voor een zoetige toets, waarin tonen van chocolade en mokka het geheel afmaken. Deze samenvoeging balanceert met een alcoholpercentage van 12,4% keurig tussen de overige White Labels in.

Jopen – Meesterstuk 2020 – Caramel Seasalt Brownie (PX Sherry & Rum)

6,99
434 dagen gerijpt op Pedro Ximénez en rumvaten. Smaken van donkere chocolade, tonen van zwart fruit en een lichte afdronk van rum. Nou, zo hebben we het graag! Een echte goed afgeronde traktatie voor de donkere dagen die komen gaan. Dit meesterwerk is gebrouwen ter ere van de beschermheilige van het Haarlemse Brouwersgilde. In de Middeleeuwen werd lidmaatschap van ambachtsgilden bereikt door een meesterwerk te creëren.

LERVIG – Coconut Coffee Stout by Rackhouse

16,09
Dit bier wordt gekenmerkt door een natuurlijk huwelijk van kokosnoot, rum en bourbon die aroma's van kokosroomtaart produceren. Bij de eerste slok dansen lichte tonen van honing en kruiden op de tong voordat vers gezette koffie zich vermengt met de dominante smaken van geroosterde kokosnoot. De afdronk heeft een booze-achtige rand die wordt verzacht door de voorwaartse zoetheid van vanille en eiken lactonen van zowel de kokosnoot als het 14 maanden in bourbon- en rumvaten rijpen.