Persoonlijk bezorgd in Gelderland

Gratis verzending boven de €50

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Blog

Black Angus burger met chocolade mayonaise en soya bacon

Deze burger is een ware symfonie van uitgesproken smaken. Het volle vette vlees wordt begeleid door de bitterheid van de chocolade mayonaise en het zout uit de soya bacon. De zoet/zure rode uien met een pittige twist zorgen voor een mooi contrast. Dit haakt perfect aan bij de dry hopped porter. De bitterheid van de hop werkt perfect samen met de chocolade en de volle smaken kunnen prima opboksen tegen de hoge smaakintensiteit van de porter. Een waar feest in de mond!

Black Angus burger met Chocolade Mayonaise en soya bacon

Ingrediënten

  • Voorbereiding: 1 dag
  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 Black Angus Burgers
  • 8 Plakken Bacon of Bakspek
  • 4 Plakken Cheddar
  • 1 Rode Ui
  • Grof Gemalen Peper
  • 100 gram Suiker
  • 100 ml Water
  • 100 ml Azijn
  • Mayonaise
  • Cacaopoeder
  • Romaine Sla
  • 4 Brioche Bollen

Recept

De avond van te voren beginnen we met de voorbereidingen. Zet een pan op hoog vuur en brand hierin de grof gemalen peper even in aan. Doe hierbij de suiker, azijn en water. Goed roeren totdat de suiker is opgelost. Doe dit in een bakje met de rode ui in ringen gesneden. Afdekken en in de koelkast zetten. 

Ook mag je de bacon ruim overgieten met de soya saus en afgedekt in de koelkast zetten. 

De dag zelf beginnen we met het maken van de chocolade mayonaise. Voeg beetje bij beetje de cacaopoeder toe aan de mayonaise en roer deze er doorheen totdat je mooie romige saus hebt met een aangename aanwezigheid van bittere chocolade. 

In de tussentijd steken we de barbecue aan. 

Heb vooral geduld en zorg ervoor dat de barbecue goed heet is! Extra reden om een lekker biertje open te trekken. 

Als de barbecue goed heet is, gaan we de burgers mooi rosé bakken en de bacon knapperig bakken. Als de bacon knapperig is, leg je deze op de burger. Hier bovenop leg je de plak cheddar. Deksel op de barbecue en de kaas rustig laten smelten. 

Snijdt de brioche bollen door en grill deze even kort op de barbecue. 

Beide helften ruim besmeren met de chocolade mayonaise. Op de onderkant leggen we een paar blaadjes romaine sla en de ingemaakte rode ui. Hier bovenop leggen we de burger. "Deksel" erop en smullen maar! 

Het perfecte bier bij dit vlees

Deze burger is een ware symfonie van uitgesproken smaken. Het volle vette vlees wordt begeleid door de bitterheid van de chocolade mayonaise en het zout uit de soya bacon. De zoet/zure rode uien met een pittige twist zorgen voor een mooi contrast. Dit haakt perfect aan bij de dry hopped porter. De bitterheid van de hop werkt perfect samen met de chocolade en de volle smaken kunnen prima opboksen tegen de hoge smaakintensiteit van de porter. Een waar feest in de mond!

Eet smakelijk! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Recente berichten

Pulled pork meat.
Recepten & Foodpairing
Kumar Poot

Pulled Pork van de BBQ

Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten  2 kilo procureur  150 gram

Meer lezen »
Bigos - sauerkraut stewed.
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Zuurkoolstampot met Zuurkoolspek

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500gr kruimige aardappelen 500gr zuurkool Roomboter Zuurkoolspek Jeneverbessen Peper en

Meer lezen »
Sliced flank or bavette beef meat steak on a cleaver. Black wooden background. Top view
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Bavette met Witbrood

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bavette Roomboter Vers witbrood Peper en zout Recept Vandaag doen

Meer lezen »
Winkelwagentje

Meld je aan

Nog geen account?

Wij gebruiken cookies om de ervaring van de website te verbeteren. Als je doorgaat dan ga je automatisch akkoord met het gebruik van de cookies.

HO! Ben je 18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om de website te bezoeken.

No access!

You are still too young for our website, hang on! When you are 18 we will be ready for you again.

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18
0 items Winkelwagen