Persoonlijk bezorgd in Gelderland

Gratis verzending boven de €50

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Blog

Varkensrollade met pruimen en bosbessen

Het resultaat is een mooie varkensrollade met een fris fruitige twist. De verwarmende smaken van het varkensvlees met de thijm, rozemarijn en de hazelnoten zorgen voor een mooi contrast tegenover het zure bier, terwijl de vulling van pruimen en bosbessen met de rasp van citroen perfect aanhaken bij het fruitige karakter van het bier. 

Varkensrollade met pruimen en bosbessen

Ingrediënten

  • Voorbereiding: 1 dag
  • Voorbereidingstijd: 60 minuten
  • Kooktijd: 90 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram Varkensprocureur
  • 250 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • Doosje bosbessen
  • 200 ml druivensap
  • 1 citroen (geraspt)
  • 50 gram geroosterde Hazelnoten
  • Bakje Tijm
  • Bakje Rozemarijn
  • Rollade Netje
varkensrollade

Recept

De avond van te voren beginnen we met het voorbereiden van de vulling van de varkensrollade. De gedroogde pruimen mogen een nachtje wellen in de druivensap. 

Op de dag zelf snijd je de procureur in plakken van ongeveer 1cm dik. Deze leg je strak tegen elkaar aan op vershoudfolie en breng je ruim op smaak met peper en zout. 

Nu gaan we de vulling maken! De pruimen mogen grof gehakt worden en een kom gedaan worden. Gooi het vocht niet weg! Hierbij doe je het doosje bosbessen en de rasp van 1 citroen. Dit mag goed gemengd worden. De bosbessen mogen hierbij best gekneusd worden. Dit mengsel breng je op smaak met gehakte thijm en rozemarijn. 

De dicht tegen elkaar aan gelegde plakken procureur gaan we nu insmeren met het pruimen mengsel. Wees niet zuinig! De geroosterde hazelnoten moeten gecrusht worden. Mocht je geen keukenmachine hebben, kan dit ook makkelijk tussen een snijplank en de onderkant van een grote pan. Beetje kracht zetten en klaar is kees. De hazelnoten mogen over de procureur en pruimen mengsel verdeeld worden. 

Nu begint het "moeilijke" gedeelte. Hulp van een tweede persoon kan geen kwaad. Met hulp van de vershoudfolie is het de bedoeling dat de procureur strak opgerold wordt en in het rollade netje wordt gedaan. Vooral bij dat laatste is het handig als iemand anders deze voor je open houdt. De buitenkant van de varkensrollade mag ook ruim op smaak gebracht worden met peper en zout. 

In een ruime braadpan brengen we roomboter op temperatuur. Roomboter! Geen gezonde olie of ander alternatief zoals croma. Roomboter! In de roomboter bak je de rollade mooi bruin en deze blus je af met het vocht van de pruimen. Deksel op de pan en terwijl je de varkensrollade regelmatig draait, gaar je deze totdat je een kerntemperatuur van minstens 70°C hebt bereikt. 

Roasted sliced pork ham

Het perfecte bier bij dit vlees

Het resultaat is een mooi nostalgisch gerecht met een fris fruitige twist. De verwarmende smaken van het varkensvlees met de thijm, rozemarijn en de hazelnoten zorgen voor een mooi contrast tegenover het zure bier, terwijl de vulling van pruimen en bosbessen met de rasp van citroen perfect aanhaken bij het fruitige karakter van het bier. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Recente berichten

Pulled pork meat.
Recepten & Foodpairing
Kumar Poot

Pulled Pork van de BBQ

Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten  2 kilo procureur  150 gram

Meer lezen »
Bigos - sauerkraut stewed.
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Zuurkoolstampot met Zuurkoolspek

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500gr kruimige aardappelen 500gr zuurkool Roomboter Zuurkoolspek Jeneverbessen Peper en

Meer lezen »
Sliced flank or bavette beef meat steak on a cleaver. Black wooden background. Top view
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Bavette met Witbrood

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bavette Roomboter Vers witbrood Peper en zout Recept Vandaag doen

Meer lezen »
Winkelwagentje

Meld je aan

Nog geen account?

Wij gebruiken cookies om de ervaring van de website te verbeteren. Als je doorgaat dan ga je automatisch akkoord met het gebruik van de cookies.

HO! Ben je 18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om de website te bezoeken.

No access!

You are still too young for our website, hang on! When you are 18 we will be ready for you again.

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18
0 items Winkelwagen