Mannenpap – Black Oxx
Mannenpap – Fresh Prince
Mannenpap – Sour Power: Mango
Mount Saint Bernard Abbey – Tynt Meadow
Trappistenbieren worden meestal vernoemd naar de plaats waar het klooster zich bevindt. Mount Saint Bernard Abbey heeft de hunne ‘Tynt Meadow’ genoemd, om de link te eren met het stuk land waarop het kloosterleven van de abdij in de Midlands bijna twee eeuwen geleden opnieuw werd opgericht. Als onderdeel van de grote trappistentraditie hebben ze ervoor gekozen om een sterk donker bier te produceren, maar wel eentje met een duidelijk Engels karakter. Tynt Meadow is mahoniekleurig, met een subtiele, warme rode tint en een blijvende beige schuimkraag. Het aroma bevat hints van pure chocolade, zoethout en rijke fruitsmaken. Het bier is vol van smaak en balanceert zachtjes de smaak van pure chocolade, peper en vijg. Het laat een warme en droge afdronk achter in de mond.
Omer Vander Ghinste – Omer Brut Nature
Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. Het gebruik van wilde gist (Brettanomyces) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Het bier evolueert in de fles en kan tot minimaal 5 jaar bewaard worden.
Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 hopsoorten extra naar voren. Het resultaat is een droog, zacht, bitter bier met een fijne nasmaak.
De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten vereisen een brouwproces van minimum 3 maanden.
Ophiussa – Anathema
Anathema is Ophiussa's tweede versie van de hevig gefruite Sour IPA-stijl en daarmee hebben ze geprobeerd een nog harmonieuzere omgeving tussen hop en fruit te creëren. Ze hebben de hoeveelheid Double Dry-Hop verhoogd tot 20 g/L, evenals het percentage hop dat biotransformatie ondergaat. Ze hebben Citra en Loral geselecteerd om een citrus- en bloemenprofiel te verkrijgen dat volgens hen perfect past bij de aardbei en bosbes. Om het aromatische boeket af te sluiten heeft Ophiussa besloten om vanille uit Madagaskar toe te voegen wat die warme knuffel geeft om 2023 knallend af te sluiten!
Ophiussa – Benediction
Ophiussa droomde er al een tijdje van om een assortiment bieren in hun portfolio te introduceren met hun twee favoriete ingrediënten: hop en fruit. Dit is de realisatie van die dromen: Hevig gefruite Sour IPA's! Ophiussa begint met het brouwen van een New England DIPA zonder enige toevoeging van hop in de warme fase en dus vrijwel zonder bitterheid. Ze verzuren het wort met hun lactobacilluscultuur en fermenteren het met hun New England IPA-gist. Tijdens en na de gisting Dubbel Dry-Hoppen ze het met Mosaic en Motueka en na een periode van rijping introduceren ze 20% fruit (Perzik, Guava & Passievrucht) dat ze niet laten gisten om ervoor te zorgen dat de aromaten van het fruit behouden blijven, trouw aan de ware smaak. Voilà!