Trappistenbieren worden meestal vernoemd naar de plaats waar het klooster zich bevindt. Mount Saint Bernard Abbey heeft de hunne ‘Tynt Meadow’ genoemd, om de link te eren met het stuk land waarop het kloosterleven van de abdij in de Midlands bijna twee eeuwen geleden opnieuw werd opgericht. Als onderdeel van de grote trappistentraditie hebben ze ervoor gekozen om een sterk donker bier te produceren, maar wel eentje met een duidelijk Engels karakter. Tynt Meadow is mahoniekleurig, met een subtiele, warme rode tint en een blijvende beige schuimkraag. Het aroma bevat hints van pure chocolade, zoethout en rijke fruitsmaken. Het bier is vol van smaak en balanceert zachtjes de smaak van pure chocolade, peper en vijg. Het laat een warme en droge afdronk achter in de mond.
Mount Saint Bernard Abbey – Tynt Meadow
€4,09
Trappistenbieren worden meestal vernoemd naar de plaats waar het klooster zich bevindt. Mount Saint Bernard Abbey heeft de hunne ‘Tynt Meadow’ genoemd, om de link te eren met het stuk land waarop het kloosterleven van de abdij in de Midlands bijna twee eeuwen geleden opnieuw werd opgericht. Als onderdeel van de grote trappistentraditie hebben ze ervoor gekozen om een sterk donker bier te produceren, maar wel eentje met een duidelijk Engels karakter. Tynt Meadow is mahoniekleurig, met een subtiele, warme rode tint en een blijvende beige schuimkraag. Het aroma bevat hints van pure chocolade, zoethout en rijke fruitsmaken. Het bier is vol van smaak en balanceert zachtjes de smaak van pure chocolade, peper en vijg. Het laat een warme en droge afdronk achter in de mond.
Alcohol Percentage |
7.40% |
---|---|
Brouwerij |
Mount Saint Bernard Abbey |
Inhoud |
33 |
Land van Afkomst |
Verenigd Koninkrijk |
Smaakcategorie |
Donker & Rijk |
Verpakking |
Fles |
Op voorraad
Beschrijving
Verzending
Over Mount Saint Bernard Abbey
Toen de onhoudbaarheid van de landbouw Mount Saint Bernard Abbey duidelijk werd, gingen ze op zoek naar een alternatieve bron van inkomsten en gemeenschappelijk werk. Ze wilden een branche opzetten waarin velen van hen betrokken konden worden. Brouwen voldeed aan deze eis. Het is bekend dat in de abdij in de negentiende eeuw bier werd gebrouwen en, in tegenstelling tot de wijdverbreide perceptie, is het monastieke brouwen nooit beperkt gebleven tot de Lage Landen. Hoewel het historische recept verloren is gegaan, zijn ze er zeker van dat het huidige bier minstens zo lekker en verzorgend is.
Artikelnummer:
5060598500004
Categorieën: Speciaalbier, Overig, Trappist
Gerelateerde producten
Westmalle – Westmalle Tripel
€3,09
Voor het eerst gebrouwen in 1934 en het recept is sinds 1956 niet veranderd. Het is gemaakt met bleke kandijsuiker en heeft een zeer bleke kleur, geproduceerd uit een puree van lichte pilsenermouten. Styrian Goldings-hop wordt gebruikt in combinatie met enkele Duitse variëteiten en de klassieke Saaz-pilsenerhop. Na een lange nagisting wordt de Tripel Westmalle gebotteld met een dosis suiker en gist. Dit bier blijft na verloop van tijd goed op fles en lijkt met de jaren zachter te worden.