Dit 100% foederbier onderging een sublieme smaakevolutie, dankzij het rijpingsproces dat door de jaren een actieve rol speelde. Na de afvulling op fles volgde er een tweede gisting. Het bier heeft een friszure smaak met toetsen van hout en rood fruit, gevolgd door een licht droge afdronk. De combinatie van spontane gisting en hergisting op fles zorgt voor een bier met een unieke smaakcomplexiteit dat tegelijk uiterst gebalanceerd is.
Lambiek | Alc./Vol.: 5,7% |
Nieuw
Omer Vander Ghinste – Jacobins Foeder No. 17
€22,50
Een absolute parel van Omer Vander Ghinste! De familiebrouwerij uit het Vlaamse Bellegem introduceert een onversneden lambiek, die maar liefst 6 jaar (!) heeft mogen rijpen in een eikenhouten foeder, genummerd ‘XVII’. Het bier genaamd Jacobins Foeder N° 17 komt beschikbaar in gelimiteerde oplage. Wees er dus snel bij, want op = op! |
Brouwerij |
Omer Vander Ghinste |
---|---|
Alcohol Percentage |
5,70% |
Inhoud |
75 |
Smaakcategorie |
Intens & Uitdagend |
BID |
4748349 |
Land van Afkomst |
België |
Op voorraad
Beschrijving
Verzending
Over Omer Vander Ghinste
Belgische familiebrouwerij die begon in mei 1892. De brouwerij combineert de moderne en traditionele brouwmethoden om zijn fijne bieren te maken. Gelegen in de regio die bekend staat om de hoge kwaliteit van Bockor-lagers, is de brouwerij afhankelijk van een uitstekende kwaliteit van hop, tarwe, gerstemout en water om bieren van uitstekende kwaliteit te brouwen. Sinds de oprichting van de brouwerij is het een familiebrouwerij gebleven die al generaties lang wordt beheerd. Brouwerij Bockor gelooft vooral in het belang van tijd en geduld bij het maken van de beste bieren.
Categorieën: Sour, Barrel Aged, Oak, Speciaalbier
Tag: Kerst
Gerelateerde producten
De Halve Maan – Straffe Hendrik Heritage 2022
€19,69
Straffe Hendrik Heritage is een bijzondere variant van de Straffe Hendrik Quadrupel, aangezien het een één jaar op eikenhouten vaten gerijpt bier is. Het bier wordt in het najaar gebrouwen en is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar. De smaak en geur van het bier zijn zeer complex en evolueren door de jaren heen. De tannine uit de vaten combineert prachtig met de bijzondere mouten in het bier. De combinatie van de kruidigheid en bitterheid van de quadrupel met de subtiele smaak van wijn en hout uit de vaten is onnavolgbaar. Ook zoethout en donker fruit zoals rozijnen, pruimen en vijgen zijn te ontdekken. Met de jaren zal het bier ook een vleugje porto ontwikkelen.