“Ritual Lab – Italian Uncommon Ale” is toegevoegd aan je winkelwagen. Bekijk winkelwagen
Jopen – I’m a Barley Girl
€7,19
Bijna een jaar gerijpt op oude Tullibardine & Strathclyde whiskyvaten. Aroma’s van rijke karamel, zuurstok en eikenhout. Hij heeft een medium body in de mond en charmeert met zijn heerlijke whiskysmaken.
Alcohol Percentage |
11.00% |
---|---|
Brouwerij |
Jopen |
Inhoud |
33 |
Land van Afkomst |
Nederland |
Smaakcategorie |
Intens & Uitdagend |
Verpakking |
Fles |
Op voorraad
Beschrijving
Bijna een jaar gerijpt op oude Tullibardine & Strathclyde whiskyvaten. Aroma’s van rijke karamel, zuurstok en eikenhout. Hij heeft een medium body in de mond en charmeert met zijn heerlijke whiskysmaken.
Verzending
Over Jopen
'Beat boring', dat is het motto van Jopen. Het betekent dat alles wat ze maken het tegenovergestelde is van normaal. Je zou kunnen zeggen: Atypisch lekker. Je kunt er zeker van zijn dat ze hun uiterste best doen om elke druppel alledaags uit je dag te persen, ongeacht waar je Jopen tegenkomt.
Artikelnummer:
8714799503636
Categorieën: Speciaalbier, Barleywine, Barrel Aged, Quadrupel & Barleywine, Whisky
Gerelateerde producten
Brouwerij de Hemel – Nieuw Ligt Grand Cru (2018)
€9,69
P?hjala – Kamin (Cellar Series)
€8,09
Een Cognac, Sherry en Islay whisky Barrel Aged Imperial Porter. Zoet rood fruit gecombineerd met een jodiumachtig zoutgehalte, dat doet denken aan een kampvuur op de stranden van Islay. Gepocheerde peren, winterkruiden en kruidnagel doen mee met een vleugje besachtige zuurgraad. Vinous tannines ronden de smaak af, met een zachte moutige zoetheid om af te ronden.
Bronckhorster Brewing – Barrel Aged Serie No. 32
€6,89
Brouwerij de Molen – Hemel & Aarde: Beer Geeks Beats ALS
€4,99
“Nu een doorbraak naar een medicijn tegen de spierziekte ALS zo dichtbij is, is er besloten door te pakken en een nieuwe Beer Geeks Beat ALS actie te starten. De tijd van wachten is voorbij! Met trots doen we dat samen met de craftbier pioniers van Brouwerij de Molen. In de afgelopen vijf jaar is er vier keer een bier gebrouwen voor deze actie en in totaal zo’n 400.000 euro opgehaald voor Stichting ALS. Met dit vijfde bier hopen we het laatste zetje te geven om ALS de wereld uit te krijgen.” - Ferry Wijnhoven | Hemel & Aarde – Beer Geeks Beat ALS is een Smoked Imperial Porter, eenmalig opnieuw gebrouwen. Deze versie is maanden gerijpt op Brandy ex Bourbon vaten.
Vliegende Paard Brouwers – Pr?aris Grand Cru Laphroaig BA
€12,79
Ritual Lab – Italian Uncommon Ale
€15,79
De laatste jaren komt besmetting tussen bier en druiven steeds vaker voor. De stijl van “Italiaans druivenbier” wordt nu internationaal erkend. Dit is echter waar de controverse ontstaat, vooral in een land als Italië, waar wijn en druiven iets onaantastbaars en heiligs vertegenwoordigen. Is het echt voldoende om gewoon wat most of druiven in een bier te doen om er een echte IGA van te maken? Blijkbaar is dit dilemma nog niet opgelost en zijn er nog steeds verhitte debatten gaande over wat wel en niet gedefinieerd moet worden als een "Italiaanse Grape Ale" en wat niet. Vandaar het idee om de kwestie te bagatelliseren met een karakterbier dat volgens de richtlijnen misschien in de beruchte categorie zou kunnen vallen, maar in werkelijkheid, naar Ritual Lab's mening, dit niet volledig weerspiegelt zoals het is gecodificeerd. Dit is hoe Italian Uncommon Ale werd geboren; een product dat moeilijk in een bepaalde stijl past, waardoor ze al hun creativiteit konden uiten en hun mening over de kwestie konden geven. Barleywine met een alcoholpercentage van 13,5%, 12 maanden gerijpt in Gin-vaten met toevoeging van rozijnen in Ritual Lab's Formello-kelder. De vrijwel afwezige carbonatatie, het totale gebrek aan schuim, het hoge alcoholgehalte, maar vooral de duidelijke tonen van druiven en gedroogd fruit, zorgen ervoor dat het meer op een passitowijn lijkt dan op een echt bier. Om optimaal van een dergelijk product te kunnen genieten, moet je enkele eenvoudige maar belangrijke regels respecteren, die dichter bij de wereld van wijn staan dan bij die van bier: Serveertemperatuur: 15 graden, serveerhoeveelheid: 90/120 ml.