Mannenpap – Fresh Prince
Mannenpap – Rastaberry
Mannenpap – Sour Power: Mango
Mount Saint Bernard Abbey – Tynt Meadow
Trappistenbieren worden meestal vernoemd naar de plaats waar het klooster zich bevindt. Mount Saint Bernard Abbey heeft de hunne ‘Tynt Meadow’ genoemd, om de link te eren met het stuk land waarop het kloosterleven van de abdij in de Midlands bijna twee eeuwen geleden opnieuw werd opgericht. Als onderdeel van de grote trappistentraditie hebben ze ervoor gekozen om een sterk donker bier te produceren, maar wel eentje met een duidelijk Engels karakter. Tynt Meadow is mahoniekleurig, met een subtiele, warme rode tint en een blijvende beige schuimkraag. Het aroma bevat hints van pure chocolade, zoethout en rijke fruitsmaken. Het bier is vol van smaak en balanceert zachtjes de smaak van pure chocolade, peper en vijg. Het laat een warme en droge afdronk achter in de mond.
Ophiussa – Anathema
Anathema is Ophiussa's tweede versie van de hevig gefruite Sour IPA-stijl en daarmee hebben ze geprobeerd een nog harmonieuzere omgeving tussen hop en fruit te creëren. Ze hebben de hoeveelheid Double Dry-Hop verhoogd tot 20 g/L, evenals het percentage hop dat biotransformatie ondergaat. Ze hebben Citra en Loral geselecteerd om een citrus- en bloemenprofiel te verkrijgen dat volgens hen perfect past bij de aardbei en bosbes. Om het aromatische boeket af te sluiten heeft Ophiussa besloten om vanille uit Madagaskar toe te voegen wat die warme knuffel geeft om 2023 knallend af te sluiten!
Ophiussa – Benediction
Ophiussa droomde er al een tijdje van om een assortiment bieren in hun portfolio te introduceren met hun twee favoriete ingrediënten: hop en fruit. Dit is de realisatie van die dromen: Hevig gefruite Sour IPA's! Ophiussa begint met het brouwen van een New England DIPA zonder enige toevoeging van hop in de warme fase en dus vrijwel zonder bitterheid. Ze verzuren het wort met hun lactobacilluscultuur en fermenteren het met hun New England IPA-gist. Tijdens en na de gisting Dubbel Dry-Hoppen ze het met Mosaic en Motueka en na een periode van rijping introduceren ze 20% fruit (Perzik, Guava & Passievrucht) dat ze niet laten gisten om ervoor te zorgen dat de aromaten van het fruit behouden blijven, trouw aan de ware smaak. Voilà !
Ophiussa – Jararaca
Ophiussa – Scarlet
Ophiussa brouwt wat ze graag drinken en ze zijn al heel lang verliefd op Smoothie Sours! Dit is hun eerste iteratie van de stijl en omdat ze 'zakelijk incompetent' zijn, hebben ze besloten om het in hun Core-assortiment te plaatsen, zodat je het op het strand of op kerstavond kunt drinken! Simpel gezegd, deze Smoothie Sour begint als een 10% ABV Kettle Sour Berliner Weisse en na rijping voegen ze er 50% aardbeien aan toe. Ze laten de aardbei niet fermenteren zodat de aromaten trouw blijven aan die van het originele fruit en als resultaat van de fruitverdunning is het uiteindelijke ABV 5%! Geen lactose, geen marshmallow, geen vanille, niets! Gewoon melkzuur versus fructose! Dat is de simpele balans waar Ophiussa van houdt! Ze hopen alleen dat je er net zo van houdt als zij!
Ophiussa/ Outro Lado – Fakhfakhina
Fijne verjaardag Outro Lado! Het is vier jaar geleden dat Ophiussa's vrienden van Outro Lado aan dit avontuur begonnen en wat een reis was het! Omdat er geen feest is zonder iets lekkers, hebben Ophiussa en Outro Lado besloten om met een van hun Smoothie Sours een typisch Egyptische delicatesse na te maken: Fakhfakhina. Grote hoeveelheden guave, mango, aardbei en banaan geven dit bier een dikke en romige body, zo dik dat je het met een lepel kunt "drinken". Blaas de kaarsjes uit en zing met ons mee: Happy Birthday Outro Lado! Laat de volgende 4 maar komen!
Põhjala – Château Noir (Cellar Series)
Pulfer Brewery – Asterion
...98, 99, 100. Ja hoor, Pulfer Brewery heeft hun 100ste bier uitgebracht! Ze hebben hun series bieretiketten met mythische wezens en legendes voortgezet. Degenen die hun jeugd doorbrachten met het spelen van strategiespellen als 'Heroes of Might and Magic' zullen de inspiratie voor dit bierlabel zeker herkennen. Als heerser van Kreta was de machtige minotaurus bewapend met een strijdknots en zware bepantsering! Net als deze zwaar gehopte NEIPA! Een explosie van ananas en tropische en citrusachtige smaken, het is een hoppige bom! Pas op! Hij is enorm hoppig!
Pulfer Brewery – Bummer!
De meesten van ons kijken uit naar de komende kerstvakantie... behalve misschien de paashaas. Well, Bummer! Het zal gemakkelijker zijn om er doorheen te komen met deze prachtige imperial pastry porter. Pulfer Brewery heeft de grenzen verkend, zowel op het gebied van body en drinkbaarheid, als op het gebied van de opname van grote hoeveelheden chocolade en vanille. Hij is zacht en rijk, maar wees voorzichtig: Het is een beest van 11,2%. Dit is waarom Pulfer Brewery brouwt!
Pulfer Brewery – Cybeerpunk: Brewpocalypse
De Cyberpunk-serie loopt ten einde... Het is een uniek project dat is voorgesteld als een drievoudige IPA-serie, een op een strip gebaseerd spektakel gepresenteerd door Pulfer Brewery en de creatieve ontwerpstudio Yan Kamov. Pulfer Brewery zal de derde en laatste editie van de Cybeerpunk-strip uitbrengen, zodat jullie deze in zijn geheel kunnen lezen. Het is het jaar 2124 en Hop City staat aan de vooravond van een apocalyps...Brewpocalyps, om precies te zijn. Dit is een Hazy Triple IPA boordevol Citra, Rakau en Nelson Sauvin. Een tropische bom, een super doordrinkbaar beest van 9,8%, dus pas op en rehydrateer jezelf goed. "This is why we brew!"
Rimor Brewery – Colombo Blond
Dit bier heeft de gouden medaille gewonnen voor de Europese Bierchallenge 2023! Fris en toegankelijk goudblond bier met verfijnde aroma’s verkregen door dryhopping van Mosaic en Mandarina Bavaria hop. Colombo Blond heeft een ongeremd hoppig aroma in zowel neus als smaak. Op het einde ontmoet je een knapperige subtiele bittere nasmaak die naar meer smaakt.
Rimor Brewery – Mercator Tripel
Rock City – Smulbock
Rodenbach – Fruitage
Salikatt – Bermuda Rig
Salikatt/ Lervig – Double Up!
Double Up, een levendige samenwerking tussen Salikatt en hun vrienden van Lervig, slechts 100 meter verderop aan de andere kant van het park. Deze hazy, sappige Double IPA beschikt over een dry-hopinfusie van Eclipse en Citra, aangevuld met de pittige allure van passievrucht, mango en grapefruit. Proost op frisheid, hop en sappige sensaties!
Schlenkerla – Aecht Schlenkerla Rauchbier – Märzen
Sierra Nevada – Big Little Thing IPA
Sint Bernardus – Abt 12
St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, afkomstig van onze eigen specifieke gist. Het zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Het bier laat zich vlot drinken door zijn zachte volmondige smaak en perfecte evenwicht tussen bitter en zoet. Een Abt drinken is met volle teugen van het leven genieten.
Door zijn smaakvolle karakter kan de Abt 12 zijn mannetje staan tegenover een waaier aan rijke vleesgerechten en wild bereidingen, zoals bijvoorbeeld stoverij en konijn. Blauwe kaas, bijvoorbeeld Roquefort, vormen ook een ‘perfect match’ met de Abt 12. En vergeet niet om hem te combineren met chocolade, voor een onverwachte maar zeer geslaagde combinatie.
Sint Bernardus – Christmas Ale
Dit speciaalbier kenmerkt zich door zijn diepe donkere kleur, met een romige, dikke schuimkraag en een volle, bijna fluwelige smaak met een fruitige neus. Jaarlijks gebrouwen voor de feestdagen, zijn de lange winternachten perfecte momenten om met of zonder vrienden van dit bier te genieten en te genieten van zijn unieke, complexe smaak.