Ophiussa – Anathema
Anathema is Ophiussa's tweede versie van de hevig gefruite Sour IPA-stijl en daarmee hebben ze geprobeerd een nog harmonieuzere omgeving tussen hop en fruit te creëren. Ze hebben de hoeveelheid Double Dry-Hop verhoogd tot 20 g/L, evenals het percentage hop dat biotransformatie ondergaat. Ze hebben Citra en Loral geselecteerd om een citrus- en bloemenprofiel te verkrijgen dat volgens hen perfect past bij de aardbei en bosbes. Om het aromatische boeket af te sluiten heeft Ophiussa besloten om vanille uit Madagaskar toe te voegen wat die warme knuffel geeft om 2023 knallend af te sluiten!
Ophiussa – Benediction
Ophiussa droomde er al een tijdje van om een assortiment bieren in hun portfolio te introduceren met hun twee favoriete ingrediënten: hop en fruit. Dit is de realisatie van die dromen: Hevig gefruite Sour IPA's! Ophiussa begint met het brouwen van een New England DIPA zonder enige toevoeging van hop in de warme fase en dus vrijwel zonder bitterheid. Ze verzuren het wort met hun lactobacilluscultuur en fermenteren het met hun New England IPA-gist. Tijdens en na de gisting Dubbel Dry-Hoppen ze het met Mosaic en Motueka en na een periode van rijping introduceren ze 20% fruit (Perzik, Guava & Passievrucht) dat ze niet laten gisten om ervoor te zorgen dat de aromaten van het fruit behouden blijven, trouw aan de ware smaak. Voilà!
Pulfer Brewery – Asterion
...98, 99, 100. Ja hoor, Pulfer Brewery heeft hun 100ste bier uitgebracht! Ze hebben hun series bieretiketten met mythische wezens en legendes voortgezet. Degenen die hun jeugd doorbrachten met het spelen van strategiespellen als 'Heroes of Might and Magic' zullen de inspiratie voor dit bierlabel zeker herkennen. Als heerser van Kreta was de machtige minotaurus bewapend met een strijdknots en zware bepantsering! Net als deze zwaar gehopte NEIPA! Een explosie van ananas en tropische en citrusachtige smaken, het is een hoppige bom! Pas op! Hij is enorm hoppig!
Pulfer Brewery – Cybeerpunk: Brewpocalypse
De Cyberpunk-serie loopt ten einde... Het is een uniek project dat is voorgesteld als een drievoudige IPA-serie, een op een strip gebaseerd spektakel gepresenteerd door Pulfer Brewery en de creatieve ontwerpstudio Yan Kamov. Pulfer Brewery zal de derde en laatste editie van de Cybeerpunk-strip uitbrengen, zodat jullie deze in zijn geheel kunnen lezen. Het is het jaar 2124 en Hop City staat aan de vooravond van een apocalyps...Brewpocalyps, om precies te zijn. Dit is een Hazy Triple IPA boordevol Citra, Rakau en Nelson Sauvin. Een tropische bom, een super doordrinkbaar beest van 9,8%, dus pas op en rehydrateer jezelf goed. "This is why we brew!"
Azvex – Seagull King
Azvex – Pandigital Number
Azvex – Islands of Stability
Azvex – Heliosphere Currents
Westmalle – Westmalle Tripel
Voor het eerst gebrouwen in 1934 en het recept is sinds 1956 niet veranderd. Het is gemaakt met bleke kandijsuiker en heeft een zeer bleke kleur, geproduceerd uit een puree van lichte pilsenermouten. Styrian Goldings-hop wordt gebruikt in combinatie met enkele Duitse variëteiten en de klassieke Saaz-pilsenerhop. Na een lange nagisting wordt de Tripel Westmalle gebotteld met een dosis suiker en gist. Dit bier blijft na verloop van tijd goed op fles en lijkt met de jaren zachter te worden.
Ophiussa – Jararaca
Brouwerij Lost – The Heart
De harten van Brouwerij Lost kloppen sneller en luider voor hop. Geniet van deze sappige, fruitige NEIPA. Hij is gemaakt met de scherpste Citra CRYO-hop die ze konden bemachtigen en ze hebben er ook wat El Dorado- en Mosaic-hop in gelaagd. Het hart smaakt naar een tropische fruitexplosie waar je simpelweg geen genoeg van kunt krijgen.
Lighttown Brewers – Viva la Vida
In 2015 verloor de ‘Beer Geeks’ Facebook-groep een prominent lid aan de spierziekte ALS, waarop er in 2018 werd besloten een bier te brouwen met zoveel mogelijk Nederlandse brouwerijen. De totale opbrengst is voor Stichting ALS. Sinds dat jaar wordt er ieder jaar de ‘Beer Geeks Beat ALS’ actie georganiseerd door dit fanatieke clubje biergekkies, met elk jaar een ander bier. Dit heeft inmiddels geresulteerd in meer dan 300.000 euro voor Stichting ALS. Wat je nu in je handen hebt is dit jaars bier! Helaas nog steeds nodig aangezien er nog geen medicijn of remedie is tegen deze dodelijke spierziekte. De Beer Geeks zullen niet stoppen voordat ALS de wereld uit is. Een imperial weizen, gebrouwen met sinaasappel extract en Palo Santo-hout. Een samenwerking tussen 84 Nederlandse brouwerijen. De bierwereld verenigt tegen deze vreselijke ziekte!
Brouwerij Lost – The Mind
Het enige waar Brouwerij Lost ooit aan denkt is hop! Hun geest draait overuren als er een nieuwe IPA in ontwikkeling is. Al die heerlijke hop om uit te kiezen! In The Mind vind je een soepele, verfrissende West Coast IPA, gemaakt met Citra CRYO, Sabro en Motueka hop. Er zit ook Sub Zero Hop Kief van Motueka in het bier voor een explosie van hoparoma!
Bereta Brewing Co. – The Space Program
Bereta Brewing Co. – Turn the V into M
Bereta Brewing Co. – Fistful of green
Fermenterarna – Fresh Harvest Citra
Fermenterarna – Humlekotten
Fermenterarna – Forest Fantasy
Fermenterarna – Release the Beast
Fermenterarna – Burger Burger
Ophiussa – Scarlet
Ophiussa brouwt wat ze graag drinken en ze zijn al heel lang verliefd op Smoothie Sours! Dit is hun eerste iteratie van de stijl en omdat ze 'zakelijk incompetent' zijn, hebben ze besloten om het in hun Core-assortiment te plaatsen, zodat je het op het strand of op kerstavond kunt drinken! Simpel gezegd, deze Smoothie Sour begint als een 10% ABV Kettle Sour Berliner Weisse en na rijping voegen ze er 50% aardbeien aan toe. Ze laten de aardbei niet fermenteren zodat de aromaten trouw blijven aan die van het originele fruit en als resultaat van de fruitverdunning is het uiteindelijke ABV 5%! Geen lactose, geen marshmallow, geen vanille, niets! Gewoon melkzuur versus fructose! Dat is de simpele balans waar Ophiussa van houdt! Ze hopen alleen dat je er net zo van houdt als zij!
Mount Saint Bernard Abbey – Tynt Meadow
Trappistenbieren worden meestal vernoemd naar de plaats waar het klooster zich bevindt. Mount Saint Bernard Abbey heeft de hunne ‘Tynt Meadow’ genoemd, om de link te eren met het stuk land waarop het kloosterleven van de abdij in de Midlands bijna twee eeuwen geleden opnieuw werd opgericht. Als onderdeel van de grote trappistentraditie hebben ze ervoor gekozen om een sterk donker bier te produceren, maar wel eentje met een duidelijk Engels karakter. Tynt Meadow is mahoniekleurig, met een subtiele, warme rode tint en een blijvende beige schuimkraag. Het aroma bevat hints van pure chocolade, zoethout en rijke fruitsmaken. Het bier is vol van smaak en balanceert zachtjes de smaak van pure chocolade, peper en vijg. Het laat een warme en droge afdronk achter in de mond.
Huyghe – Delirium Christmas
Christmas, uitsluitend gebrouwen voor Kerstmis en Nieuwjaar, vervolledigt de trilogie "Delirium". Het uiterlijk is prachtig warm koper tot rood en doet denken aan "Nocturnum", behalve in zijn smaak. Het verbergt zijn subtiliteit door meerdere smaakniveaus en moet met zelfvertrouwen worden benaderd, met een vleugje typisch Kerstmis, gekruid met een zoete toets en vervolgens met bitterheid.
Tartarus – Pontianak
Tartarus – Naga
Tartarus – Inari
Inari is in de Japanse mythologie een goede godheid, meestal geassocieerd met rijst. Er zijn een paar manieren waarop Inari wordt afgebeeld, soms als een bebaarde man die op een vos rijdt of als een vrouw met lang haar die rijstschoven draagt. Vossen, die welwillendheid en kwaadwilligheid symboliseren, worden beschouwd als de boodschapper van Inari. Ze zijn te zien in en rond heiligdommen voor Inari. Voor dit bier heeft Tartarus een rijstpils gebrouwen met een eenvoudige moutsmaak, nieuwe wereldhop en jasmijnbloemen. Dit bier is licht, droog en bloemig. Breng een toast uit op de rijstgod!
Trappistenbrouwerij de Kievit – Zundert 8
Zundert 8 is een kastanjekleurig bovengistend bier met nagisting op fles. Het bevat 8% alcohol. De Kievit heeft gekozen voor een bier dat ze ‘een beetje weerbarstig’ noemen. Dat wil zeggen, Zundert 8 is een bier dat je de tijd moet geven om daadwerkelijk te doorgronden. Dit trappistenbier heeft een veelbelovende geur met een zweem van kruiden en specerijen. In de aanzet is Zundert 8 bloemig en iets zoet. Geef het bier wat tijd en het karakter evolueert van licht karamel naar een mooie en droge hopbitterheid. In de lange afdronk vloeien de bitters samen met een aangename kruidigheid op de achtergrond.
De Koningshoeven – La Trappe Nillis 0.0%
La Trappe Nillis is een donker, amberkleurig trappistenbier met een gebroken witte schuimkraag. Het toegankelijke alcoholvrije trappistenbier heeft een aangename bitterheid en een ronde moutige, karamelzoete afdronk. De geur van mout en karamel vloeit samen met de frisse en fruitige aroma’s die de gist en hop voortbrengen. Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt als eerste in de wereld een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0,0%). Het is gebrouwen volgens authentieke receptuur, met gebruikmaking van duurzame grondstoffen en energiebronnen. Een deel van de opbrengst gaat naar projecten die de broeders van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Oeganda ontplooien.
Brouwerij ‘t IJ – Behoorlijk Stout
Brouwerij ‘t IJ – Roasted Amber Special #84
Met nummer 84: Roasted Amber is de Special reeks van Brouwerij 't IJ compleet. Het moutige karakter in combinatie met de ietwat zoete tonen van karamel en roast geven een heerlijk warme smaak. Verder niet te veel poespas, niet te complex, lekker doordrinkbaar. Met trots gebrouwen door Bas Noordenbos. “Ik wilde een bier brouwen dat passend is om te drinken als het buiten koud en donker is, terwijl je zelf lekker binnen zit.” Brouwerij 't IJ gaat ermee terug naar de roots van de speciaalbieren. Volgens 't IJ is dit bier in Belgische stijl een smakelijke afsluiter van deze reeks speciale nummers. Speciale nummers is een lijn van bieren waarin hun brouwers losgaan om bijzondere smaken te maken. Iets wat bij hun zelf en bij ‘t IJ past.
Friesisches Brauhaus zu Jever – Jever Fun
Brouwerij Dilewyns – Tripel Rhum: Creatives
Brasserie d’Achouffe – Cherry Chouffe
De kabouters zijn dol op Achouffe-bieren en de sappige kersen die in hun magische land groeien. Jaarlijks verzamelen ze deze en bewaren ze op de zolders van de brouwerij. Op een dag, na een overvloedig seizoen, bezweek de vloer onder het gewicht van de oogst, en een paar kersen vielen in het Mc Chouffe-brouwsel beneden. Ondeugend als altijd hielden de kabouters hun mond over het incident. Verrast toen hij een gloeiend, robijnrood bier met een fruitige smaak ontdekte, besloot de meesterbrouwer het te bottelen. Geniet zorgvuldig van Cherry Chouffe om vlekken op uw baard te voorkomen en drink hem altijd in fijn gezelschap.