Rimor Brewery – Mercator Tripel
€3,09Dit bier heeft de zilveren medaille gewonnen voor de Europese Bierchallenge 2023! Verfijnde en volle kruidige meergranentripel met een romige kraag en pittige toets van Paradijszaad en Szechuanpeper.
Rodenbach – Fruitage
€2,19Rodenbach FruitAge is een blend van oud bier, jong bier en 7% kersen, waardoor het zijn zoetzure en fruitige tonen krijgt. Pure verfrissing.
Sint Bernardus – Christmas Ale
€7,95Dit speciaalbier kenmerkt zich door zijn diepe donkere kleur, met een romige, dikke schuimkraag en een volle, bijna fluwelige smaak met een fruitige neus. Jaarlijks gebrouwen voor de feestdagen, zijn de lange winternachten perfecte momenten om met of zonder vrienden van dit bier te genieten en te genieten van zijn unieke, complexe smaak.
Sint Bernardus – Extra 4
€2,39Extra 4 is de jongste telg in de roemrijke St. Bernardus familie. Het is een verfrissend blond bier, gebrouwen in de klassieke ‘Enkel’ stijl. Extra 4 is elk jaar beschikbaar in de lente en de zomer.
St. Feuillien – Cuvée de Noël
€19,99Dit bier heeft een royale schuimkraag, compact en stevig. De lichtbruine kleur is het resultaat van de geroosterde gerst. Het heeft een donkere robijnbruine kleur en een zeer intens aroma. De gebruikte aromatische kruiden en specerijen versterken de heerlijke geur enorm. Dit bier is volmondig met een zachtheid die het resultaat is van de synergie van gekarameliseerde mouten, zorgvuldig gecontroleerde gisting en lange koude opslag. St-Feuillien Cuvee de Noel heeft een zeer subtiele bitterheid die de dominante smaak is in dit harmonieuze bier dat een perfecte balans weet te vinden tussen alle verschillende ingrediënten.
The Brew Society – Martha Guilty Pleasure
€3,19Een kersenfruitbier met kersenaroma, een fruitige (kersen-) en zoete smaak en een licht bittere nasmaak. Het bier heeft ook een zure toon.
VBDCK – Kerel Dark IPA
€3,09Dit bier deelt zijn hoge hoppende en hoge alcohol-DNA met zijn blekere IPA-broer, maar net als een stout of een porter krijgt het zijn donkerdere kleur van geroosterde en donkere gemoute gerst, wat de smaken ook wat verdiept. Het is rijk, hoppig en een beetje zoet, maar toch lichtvoetig.
VBDCK – Kerel Kaishaku
€4,09Kerel Kaishaku is een bier van 15%. Het staat voor een Japans zelfmoord-ritueel. Het hoge alcoholpercentage wordt bereikt doordat de brouwers naast de oude gist ook nog een magische Japanse Sake gist hebben gebruikt. Een pittig bier dat je met aandacht moet drinken.
Westmalle – Westmalle Tripel
€3,09Voor het eerst gebrouwen in 1934 en het recept is sinds 1956 niet veranderd. Het is gemaakt met bleke kandijsuiker en heeft een zeer bleke kleur, geproduceerd uit een puree van lichte pilsenermouten. Styrian Goldings-hop wordt gebruikt in combinatie met enkele Duitse variëteiten en de klassieke Saaz-pilsenerhop. Na een lange nagisting wordt de Tripel Westmalle gebotteld met een dosis suiker en gist. Dit bier blijft na verloop van tijd goed op fles en lijkt met de jaren zachter te worden.