Bosteels – Tripel Karmeliet
Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen naar een authentiek bierrecept uit 1679 afkomstig uit het voormalig Karmelietenklooster in Dendermonde. Dit recept is meer dan 300 jaar geleden geschreven en beschrijft het gebruik van drie soorten graan: tarwe, haver en gerst. De naam Tripel karmeliet verwijst dus zowel naar de oorsprong als naar de hergisting op fles. Uit de vele proefbrouwsels van meergranentripels die in de jaren ’90 in onze brouwerij werden uitgevoerd, blijkt dat de bijzondere historische combinatie van de 3 graansoorten nog steeds de ideale melange blijft.
Brasserie d’Achouffe – Cherry Chouffe
De kabouters zijn dol op Achouffe-bieren en de sappige kersen die in hun magische land groeien. Jaarlijks verzamelen ze deze en bewaren ze op de zolders van de brouwerij. Op een dag, na een overvloedig seizoen, bezweek de vloer onder het gewicht van de oogst, en een paar kersen vielen in het Mc Chouffe-brouwsel beneden. Ondeugend als altijd hielden de kabouters hun mond over het incident. Verrast toen hij een gloeiend, robijnrood bier met een fruitige smaak ontdekte, besloot de meesterbrouwer het te bottelen. Geniet zorgvuldig van Cherry Chouffe om vlekken op uw baard te voorkomen en drink hem altijd in fijn gezelschap.
Brasserie d’Orval – Orval
De Orval van Brasserie d’Orval is een Trappist met een alcoholpercentage van 6,9%. Dit bier heeft een donkergele kleur. In de neus ervaar je tonen van citroen. Deze Orval heeft een frisse smaak met een zurige afdronk. Je proeft een aantal toetsen van grapefruit en bloemen. Deze fles heeft een inhoud van 330 CL.
Brasserie Dupont – Avec les Bons Vœux
Les Bons Vœux betekent ‘beste wensen’, en dat is wat Brasserie Dupont verstuurt met dit bijzondere saisonbier dat voor de feestdagen wordt gebrouwen. Heerlijk aromatisch, rijk en fluwelig. Rijke gouden kleur, geurig (citroenachtig met hints van peper, banaan en kruidnagel), zoals alle bieren van Dupont, met een volle, diepe moutrijkdom die de hele feestdagen op je tong blijft hangen. Door sommigen beschouwd als het beste aanbod van deze ongeëvenaarde brouwerij. “Het beste Belgische bier, als er ooit zo’n onderscheiding zou kunnen bestaan…een weelderig, verleidelijk bier van 9,5%. Vanwege de intensiteit zou ik de beginnende afgestudeerde dit bier aanraden. Maar als een saison die begint te neigen naar een tripel je aanspreekt, en als het in het seizoen is, aarzel dan niet.”
Brasserie Dupont – Saison Dupont
Saison Dupont is een wereldklassieker en de maatstaf voor een van de belangrijkste bierstijlen van België. Het is de meest bewonderde EN geïmiteerde Saison ter wereld. Een sterke, vitale gist is de sleutel tot volledige verzwakking en dus tot de stijl. Saison Dupont is strokleurig met een dichte romige schuimkraag. De neus is levend, als vers gerezen brood, esterachtig met tonen van citrus en kruiden. Vol en moutig, sprankelt in de mond en eindigt met een pittige hop- en citrustoets. Ongelooflijk compatibel met eten!
Brouwerij Alken-Maes – Grimbergen Blond
Toen in de Middeleeuwen de eerste reguliere brouwerijen werden opgericht, was bierfiltratie geen gangbare technologie en weinigen beheersten het. Onder deze weinigen bevonden zich de paters van de abdij van Grimbergen, die gerenommeerde experts werden in ambachtelijk brouwen. Hun meesterwerk was de gefilterde Grimbergen Blonde - een puur, zacht, blond bier met rijpe fruitsmaken en geen troebelheid - dat zich onderscheidde van andere bieren uit die tijd. Vandaag de dag is het nog steeds een geheime tip onder bierkenners over de hele wereld.
Brouwerij Dilewyns – Tripel Rhum: Creatives
Brouwerij Dilewyns/ Brouwerij Girardin – Vicaris Tripel/ Gueuze
Vicaris Tripel/Gueuze is de perfecte dorstlesser voor warme zomerdagen. Voor dit bier werkt brouwerij Dilewyns samen met een gerenommeerde geuzebrouwer uit de Zennevallei, Brouwerij Girardin. De complexe interactie tussen Vicaris Tripel en geuze maakt dit bier uniek. De scherpe zuurheid van de spontaan gefermenteerde lambiek vormt een mooie tegenhanger van de fruitige en zachte Vicaris Tripel. Het resultaat is een rijk bier met een frisse milde zuurgraad en een zachte afdronk.
Duvel Moortgat – Duvel
Duvel is een natuurbier met een subtiele bitterheid, een verfijnde smaak en een uitgesproken hopkarakter. Het unieke brouwproces, dat zo'n 90 dagen duurt, staat garant voor een puur karakter, delicaat bruisen en een aangenaam zoete smaak van alcohol. Duvel verkrijgt zijn typische bitterheid door toevoeging van verschillende soorten aromatische Sloveense en Tsjechische hop..
Huyghe – Delirium Christmas
Christmas, uitsluitend gebrouwen voor Kerstmis en Nieuwjaar, vervolledigt de trilogie "Delirium". Het uiterlijk is prachtig warm koper tot rood en doet denken aan "Nocturnum", behalve in zijn smaak. Het verbergt zijn subtiliteit door meerdere smaakniveaus en moet met zelfvertrouwen worden benaderd, met een vleugje typisch Kerstmis, gekruid met een zoete toets en vervolgens met bitterheid.
Rimor Brewery – Colombo Blond
Dit bier heeft de gouden medaille gewonnen voor de Europese Bierchallenge 2023! Fris en toegankelijk goudblond bier met verfijnde aroma’s verkregen door dryhopping van Mosaic en Mandarina Bavaria hop. Colombo Blond heeft een ongeremd hoppig aroma in zowel neus als smaak. Op het einde ontmoet je een knapperige subtiele bittere nasmaak die naar meer smaakt.
Rimor Brewery – Mercator Tripel
Rodenbach – Fruitage
Sint Bernardus – Christmas Ale
Dit speciaalbier kenmerkt zich door zijn diepe donkere kleur, met een romige, dikke schuimkraag en een volle, bijna fluwelige smaak met een fruitige neus. Jaarlijks gebrouwen voor de feestdagen, zijn de lange winternachten perfecte momenten om met of zonder vrienden van dit bier te genieten en te genieten van zijn unieke, complexe smaak.
Sint Bernardus – Extra 4
The Brew Society – Martha Guilty Pleasure
VBDCK – Kerel Dark IPA
VBDCK – Kerel Kaishaku
SpeciaalBier online kopen bij BIER&VLEES.
Wij hebben een uitgebreid assortiment aan Speciaal bieren, van Blond bier, IPA, Stout tot aan een lekkere Barrel Aged. Bekijk ons assortiment Speciaalbier, laat je verrassen door een aantal nieuwe speciaalbieren en geniet!