Pulfer Brewery – Smoothiesh: What Did the Sushi Say to the Bee?
Nog een hilarische grap betekent maar één ding: de volgende twee smoothie-sours zijn uitgebracht! Een gracieuze kat stelde een vraag: Wat zei de sushi tegen de bij? Een antwoord op deze vraag vind je in een andere Smoothiesh... Turbo mega beladen met banaan en aardbei en gekruid met kokos, dit is een dikke en krachtige smoothie. Jouw maaltijd en drankje in één! Bevat echt fruit. Word niet ouder. Bewaar in een koelkast. Drink vers. Voor de beste ervaring draait u het blik een paar keer voorzichtig rond. THIS IS WHY WE BREW!
Pulfer Brewery – Smoothiesh: Wasabee!
En het antwoord op de vraag van de kat is hier! Wat zei de sushi tegen de bij? Wasabee! Absurd geladen met mango, sinaasappels en abrikozen, dan gekruid met vanille, dit is een heerlijk fruitmonster! Bevat echt fruit. Word niet ouder. Bewaar in een koelkast. Drink vers. Voor de beste ervaring draait u het blik een paar keer voorzichtig rond. THIS IS WHY WE BREW!
Salama Brewing Co. – Bloody Geezer
Fermenterarna – Wild Berry Shower
Ārpus Brewing Co./ Elmeleven – Mango x Passionfruit x Pineapple x Coconut x Vanilla x Maple Smoothie Sour Ale
Elmeleven is een microbrouwerij uit Malmö, Zweden, die zich focust op hoppige IPA's, dikke stout en zurige sours. Omdat zowel Ārpus als Elmeleven van dikke smoothie sour ales houden, besloten ze om precies dat te brouwen - een Smoothie Sour ale bomvol tropisch fruit en tonen van ahornsiroop en vanille.
Ārpus Brewing Co./ Nerdbrewing – Coconut x Vanilla x Maple Imperial Stout
Nerdbrewing is een kleine brouwerij uit Malmö, Zweden, gesticht in 2015, vooral bekend vanwege hun stouts. Dus natuurlijk moest Ārpus met ze samenwerken om een Imperial Stout te maken - Ze brouwden een gedurfde stout en voegden toen vanille, ahornsiroop en kokosnoot toe om er een vloeibaar dessert van te maken.
Drekker Brewing Company – Chonk: Pineapple Whhhip
Drekker Brewing Company – Braaaaaaaains: Raspberry & Guava
Fermenterarna – Burger Burger
Ophiussa – Scarlet
Ophiussa brouwt wat ze graag drinken en ze zijn al heel lang verliefd op Smoothie Sours! Dit is hun eerste iteratie van de stijl en omdat ze 'zakelijk incompetent' zijn, hebben ze besloten om het in hun Core-assortiment te plaatsen, zodat je het op het strand of op kerstavond kunt drinken! Simpel gezegd, deze Smoothie Sour begint als een 10% ABV Kettle Sour Berliner Weisse en na rijping voegen ze er 50% aardbeien aan toe. Ze laten de aardbei niet fermenteren zodat de aromaten trouw blijven aan die van het originele fruit en als resultaat van de fruitverdunning is het uiteindelijke ABV 5%! Geen lactose, geen marshmallow, geen vanille, niets! Gewoon melkzuur versus fructose! Dat is de simpele balans waar Ophiussa van houdt! Ze hopen alleen dat je er net zo van houdt als zij!
Ophiussa/ Outro Lado – Fakhfakhina
Fijne verjaardag Outro Lado! Het is vier jaar geleden dat Ophiussa's vrienden van Outro Lado aan dit avontuur begonnen en wat een reis was het! Omdat er geen feest is zonder iets lekkers, hebben Ophiussa en Outro Lado besloten om met een van hun Smoothie Sours een typisch Egyptische delicatesse na te maken: Fakhfakhina. Grote hoeveelheden guave, mango, aardbei en banaan geven dit bier een dikke en romige body, zo dik dat je het met een lepel kunt "drinken". Blaas de kaarsjes uit en zing met ons mee: Happy Birthday Outro Lado! Laat de volgende 4 maar komen!
Huyghe – Delirium Christmas
Christmas, uitsluitend gebrouwen voor Kerstmis en Nieuwjaar, vervolledigt de trilogie "Delirium". Het uiterlijk is prachtig warm koper tot rood en doet denken aan "Nocturnum", behalve in zijn smaak. Het verbergt zijn subtiliteit door meerdere smaakniveaus en moet met zelfvertrouwen worden benaderd, met een vleugje typisch Kerstmis, gekruid met een zoete toets en vervolgens met bitterheid.
Tommie Sjef – Spr?ng
Sprøng is een mix van enerzijds rijpe wild ales, gerijpt in eiken 'puncheon' vaten (400 en 500 liter) gedurende ongeveer 1,5 tot 3 jaar, en anderzijds een op vat gefermenteerd en gerijpt saison-bier, dat een paar maanden is gedryhopt met Saaz-hop. Tommie Sjef heeft Siciliaanse salie en alsem (artemisia absinthium en een andere geheime variëteit) aan de uiteindelijke blend toegevoegd om een week voor het bottelen te macereren. Het is een subtiele toevoeging die ze hebben gemaakt ten opzichte van Sprong, om er een lichte aardsheid en pit aan toe te voegen.
Tommie Sjef – Cuv?e
Trappistenbrouwerij de Kievit – Zundert 10 Jubileum
Zundert 10 is een roodbruin quadrupel bier met een volle, zachte smaak die in balans wordt gebracht met een mooie hop bitterheid. In de geur vind je tonen van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug. Deze 75 cl fles is uitgebracht ter ere van het 10-jarig bestaan van brouwerij de Kievit.
Mannenpap – Sour Power: Mango
SpeciaalBier online kopen bij BIER&VLEES.
Wij hebben een uitgebreid assortiment aan Speciaal bieren, van Blond bier, IPA, Stout tot aan een lekkere Barrel Aged. Bekijk ons assortiment Speciaalbier, laat je verrassen door een aantal nieuwe speciaalbieren en geniet!