“Walhalla – Daemon #19 Astaroth: Benrinnes Speyside BA” is toegevoegd aan je winkelwagen. Bekijk winkelwagen
Brouwerij de Molen – Hemel & Aarde: Beer Geeks Beats ALS
€4,99
“Nu een doorbraak naar een medicijn tegen de spierziekte ALS zo dichtbij is, is er besloten door te pakken en een nieuwe Beer Geeks Beat ALS actie te starten. De tijd van wachten is voorbij! Met trots doen we dat samen met de craftbier pioniers van Brouwerij de Molen. In de afgelopen vijf jaar is er vier keer een bier gebrouwen voor deze actie en in totaal zo’n 400.000 euro opgehaald voor Stichting ALS. Met dit vijfde bier hopen we het laatste zetje te geven om ALS de wereld uit te krijgen.” – Ferry Wijnhoven | Hemel & Aarde – Beer Geeks Beat ALS is een Smoked Imperial Porter, eenmalig opnieuw gebrouwen. Deze versie is maanden gerijpt op Brandy ex Bourbon vaten.
Alcohol Percentage |
11.00% |
---|---|
Brouwerij |
Brouwerij de Molen |
Inhoud |
33 |
Land van Afkomst |
Nederland |
Smaakcategorie |
Intens & Uitdagend |
Verpakking |
Fles |
Slechts 1 resterend op voorraad
Beschrijving
“Nu een doorbraak naar een medicijn tegen de spierziekte ALS zo dichtbij is, is er besloten door te pakken en een nieuwe Beer Geeks Beat ALS actie te starten. De tijd van wachten is voorbij! Met trots doen we dat samen met de craftbier pioniers van Brouwerij de Molen. In de afgelopen vijf jaar is er vier keer een bier gebrouwen voor deze actie en in totaal zo’n 400.000 euro opgehaald voor Stichting ALS. Met dit vijfde bier hopen we het laatste zetje te geven om ALS de wereld uit te krijgen.” – Ferry Wijnhoven | Hemel & Aarde – Beer Geeks Beat ALS is een Smoked Imperial Porter, eenmalig opnieuw gebrouwen. Deze versie is maanden gerijpt op Brandy ex Bourbon vaten.
Verzending
Over Brouwerij de Molen
Brouwerij de Molen is in 2004 opgericht door Menno Olivier in de provincie Zuid-Holland. Na 12 jaar bieren te hebben gebrouwen voor zijn persoonlijke voldoening, besloot Menno eindelijk zijn talent en liefde voor bieren met de wereld te delen. Menno begon zijn reis met bieren in zijn eigen keuken en garage. Nadat hij meer had geleerd over bier en bierhandel, besloot hij er al snel een echt beroep van te maken. In 2004 verhuisde hij zijn brouwerij naar een historische windmolen en werd Brouwerij de Molen geboren. Al snel voegde John Brus zich bij hem en de brouwerij veranderde van een nano-brouwerij in een microbrouwerij.
Artikelnummer:
8721017802310
Categorieën: Speciaalbier, Barrel Aged, Bourbon, Brandy, Cognac, Imperial, Oak, Port, Porter, Porter & Stout, Red Wine, Rum, Smoked, West Coast, Whisky
Gerelateerde producten
Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy – Kord: Red Wine Tempranillo Barrel Aged
€9,50
Big Belly – ?thelstan: Armagnac BA
€8,79
De Struise Brouwers/ Deca Brouwerij – Cuv?e Delphine
€5,49
Dit bier ontleent zijn naam aan Delphine Boël, de onwettige dochter van koning Albert II. Ze heeft gestreden om erkenning in zowel haar professionele als privéleven, dus De Struise Brouwers hebben besloten dat ze een eerbetoon verdient dat past bij een prinses. Cuvée Delphine is hun Black Albert, zorgvuldig gerijpt op Four Roses bourbonvaten gedurende 12 maanden. Mevr. Boël heeft Struise vriendelijk toegestaan haar kunstwerken te gebruiken voor het label, wat voor zich spreekt. In een zee van ziekelijk zoete en zware op bourbon gerijpte stouts, wilde Struise dat Cuvée Delphine schitterde als een toppunt van evenwicht en terughoudendheid. Alleen met een basisbier zo krachtig als Black Albert konden ze het rijpingsproces laten schitteren. Noten van eikenhout en lichte vanille gaan buitengewoon goed samen met de bekende tonen van koffie en bruine suiker van de Black Albert. De ingetogen alcohol bindt alles samen in een weelderige, zachte ervaring. Cuvée Delphine zal je bevrijden.
Jopen – I’m a Barley Girl
€7,19
Bottle Logic Brewing – Alchemy of Elements (2022)
€35,00
Dit bier gaat over balans en evolutie. Bottle Logic Brewing heeft zich laten inspireren door Hawaiiaanse kīpuka's: 'eilanden' met weelderige, groene gebieden die volledig zijn omgeven door lavastromen. Deze ecologische wonderen worden natuurlijke laboratoria, waar de evolutie van planten- en diersoorten dramatisch kan versnellen naarmate het landschap reageert op vulkanische activiteit. Een kīpuka biedt standvastigheid, waarbij de cultuur van een gebied behouden blijft, ongeacht de externe dreiging, nu versterkt door een unieke kans om te groeien en te evolueren ten behoeve van het voortdurende uithoudingsvermogen van het "eiland". Na het vat werd dit bier door honderden kilo's rauwe en geroosterde kokosnoot geperst voor een levendige viscositeit en rijke, zijdeachtige rondheid. Verse stukjes ananas vormen een laagje tropische zuurgraad, net genoeg om het gehemelte op te frissen en de gloeiende beekjes van levendige zomermango tot leven te brengen. Laat deze vloeistof de omgevingstemperatuur benaderen; hij zal zich openen als een zonsondergang.
Huyghe – Delirium Barrel Aged Sour Blond
€21,49
Mad Scientist – Simulation Theory 2023 Madagascar
€21,19
Bourbon Barrel Aged Imperial Stout met Madagascar Bourbon vanille. Gewoon een vriendelijke uitnodiging voor Mad Scientist's eigen simulatie als je bereid bent je geest open te stellen. Dit bier is niet alleen de heropleving van de beruchte Simulation Theory die oorspronkelijk in 2019 werd uitgebracht, maar maakt ook deel uit van een miniserie, waarin Mad Scientist een verbeterde Imperial Stout-basis heeft gemaakt, deze in twee delen heeft verdeeld en deze vervolgens in soortgelijke Kentucky Bourbonvaten heeft gevuld, om ze af te werken met twee verschillende soorten vanille om te zien wat er gebeurt, met de nadruk op de contrasten. Hierbij nodigt Mad Scientist u van harte uit op deze reis om al deze verbazingwekkende nuances te ontdekken. Spoiler alert: Ze zijn allebei ongelooflijk walnoot-chocoladeachtig van het vat zelf en de Tahiti- en Madagascar-vanilles zijn in perfecte symbiose met deze smaken. Mad Scientist is hier echter niet om te oordelen. Daar ben jij voor!
Salikatt Bryggeri – Timeless 2024
€12,49
Tijdloos is Salikatt's Bourbon barrel-aged dark lager. Dit delicate bier wordt gemaakt door zorgvuldig geselecteerde bourbon barrel-aged lagers te blenden, wat resulteert in een tijdloos brouwsel met een schoon, geroosterd karakter dat naadloos integreert met de genuanceerde tonen van eikenhout, bourbon en vanille van het barrel-agingproces. Salikatt raadt aan om hem te serveren op een temperatuur van ongeveer 14°C voor de beste ervaring.