“Mannenpap – Black Oxx: Bunnahabhain BA” is toegevoegd aan je winkelwagen. Bekijk winkelwagen
Bronckhorster Brewing – Barrel Aged Serie No. 37
€7,19
Deze nieuwe Barrel Aged Serie No. 37 is in de basis een Imperial Brown Porter die Bronckhorster 11 maanden heeft laten rijpen op Invergordon (Whisky) vaten. Het basisbier heeft van origine al een erg mooie kruidige afdronk, met tonen van caramel en zongedroogd fruit. Door de vatrijping op deze mooie Schotse Whisky vaten krijgt het bier een mooie Whiskygeur en -smaak mee. Daarnaast tref je ook tonen aan van vanille en een klein beetje turf.
Alcohol Percentage |
12.00% |
---|---|
Brouwerij |
Bronckhorster Brewing Company |
Inhoud |
33 |
Smaakcategorie |
Intens & Uitdagend |
Land van Afkomst |
Nederland |
Verpakking |
Fles |
Uitverkocht
Beschrijving
Deze nieuwe Barrel Aged Serie No. 37 is in de basis een Imperial Brown Porter die Bronckhorster 11 maanden heeft laten rijpen op Invergordon (Whisky) vaten. Het basisbier heeft van origine al een erg mooie kruidige afdronk, met tonen van caramel en zongedroogd fruit. Door de vatrijping op deze mooie Schotse Whisky vaten krijgt het bier een mooie Whiskygeur en -smaak mee. Daarnaast tref je ook tonen aan van vanille en een klein beetje turf.
Verzending
Over Bronckhorster Brewing
Hoofdbrouwer en oprichter Steve Gammage leidt een getalenteerd brouwteam dat recepten ontwikkelt om bieren van hoge kwaliteit te produceren. Dit doen ze door alleen te werken met de beste ingrediënten. Het team streeft ernaar om bieren te brouwen met unieke smaken. Via deze smaken willen ze verhalen oproepen over personen en plaatsen, die hen hebben geïnspireerd en die hun banden met de Achterhoek en haar historie benadrukken.
Artikelnummer:
8720165163229
Categorieën: Speciaalbier, Barrel Aged, Imperial, Porter, Porter & Stout, Whisky
Gerelateerde producten
Bottle Logic Brewing – Alchemy of Elements (2022)
€35,00
Dit bier gaat over balans en evolutie. Bottle Logic Brewing heeft zich laten inspireren door Hawaiiaanse kīpuka's: 'eilanden' met weelderige, groene gebieden die volledig zijn omgeven door lavastromen. Deze ecologische wonderen worden natuurlijke laboratoria, waar de evolutie van planten- en diersoorten dramatisch kan versnellen naarmate het landschap reageert op vulkanische activiteit. Een kīpuka biedt standvastigheid, waarbij de cultuur van een gebied behouden blijft, ongeacht de externe dreiging, nu versterkt door een unieke kans om te groeien en te evolueren ten behoeve van het voortdurende uithoudingsvermogen van het "eiland". Na het vat werd dit bier door honderden kilo's rauwe en geroosterde kokosnoot geperst voor een levendige viscositeit en rijke, zijdeachtige rondheid. Verse stukjes ananas vormen een laagje tropische zuurgraad, net genoeg om het gehemelte op te frissen en de gloeiende beekjes van levendige zomermango tot leven te brengen. Laat deze vloeistof de omgevingstemperatuur benaderen; hij zal zich openen als een zonsondergang.
P?hjala – Kamin (Cellar Series)
€8,09
Een Cognac, Sherry en Islay whisky Barrel Aged Imperial Porter. Zoet rood fruit gecombineerd met een jodiumachtig zoutgehalte, dat doet denken aan een kampvuur op de stranden van Islay. Gepocheerde peren, winterkruiden en kruidnagel doen mee met een vleugje besachtige zuurgraad. Vinous tannines ronden de smaak af, met een zachte moutige zoetheid om af te ronden.
De Moersleutel – Fryed Brain
€7,59
Brouwerij Halve Tamme/ Klere Boght – Abellanis
€9,09
Ophiussa – Maple Decadence
€10,99
Twee jaar geleden bracht Ophiussa drie Decadence-bieren uit, maar er was een vierde die nooit verder dan het conceptblad kwam. Maple Decadence, de zwanenzang van de Decadence-familie, deelt dezelfde Imperial Porter-basis als zijn zussen, maar met deze wilde Ophiussa begrijpen hoe ver ze konden gaan met hun systeem als het om ABV gaat. Ze hebben drievoudige puree, chaptalisatie, oxygenatie tijdens de fermentatie en een reeks andere procedures uitgevoerd die voor niemand interessant zijn, en ze zijn erin geslaagd een alcoholpercentage van 14,3% te bereiken. Na 4 maanden rijping voegden ze een absurde hoeveelheid ahornsiroop uit Canada en Tahitiaanse vanille uit Papoea-Nieuw-Guinea toe. Als ze zeggen “een absurde hoeveelheid” bedoelt Ophiussa dat elk blikje van 440 ml 400 ml bier en 40 g ahornsiroop bevat!
Big Belly – ?thelstan: Armagnac BA
€8,79
Bottle Logic Brewing/ Odd by Nature Brewing – Changing Gears (2023)
€35,00
Hoewel Bottle Logic Brewing hun zoetwarenstouts doorgaans bouwen met lagen semi-traditionele toevoegingen (graham crackers, geroosterde noten, cacaonibs, vers fruit) om hun pastry doeleinden te verwezenlijken, hebben ze gebruik gemaakt van de unieke schittering van het Odd by Nature-team en ging voor deze churrostout rechtstreeks naar de bron met de toevoeging van meer dan 1.000 letterlijke churros. Late churro-toevoegingen aan de ketel, ontvat op een bedje van churros en verdere conditionering door een mini-brite-tank gevuld met, je raadt het al, meer churros zorgen voor een belachelijk en uiterst verrukkelijk dessertbier. Aroma's van puur gebak, deegachtige rijkdom in de mond, hints van toffee en chocolade in de afdronk, en sprankelend met perfect verwerkte kaneel!
Big Belly – Liquid Desserts #30
€8,69
Deze allerlaatste editie van Big Belly's Liquid Desserts-serie is een 2 jaar lang op vatgerijpte blend van een Kleverige Mexicaanse koffiecake Stout met gezouten noten. Big Belly: "De laatste! Wauw, wat een wilde rit! Als pioneers van Pastry-stijl brouwen in Nederland, hebben we tienduizenden liters gedurfde, verrukkelijke en uitgesproken bieren op de markt gebracht. Maar na 30 mondwaterende brouwsels hebben we besloten er een einde aan te maken. Hoewel onze serie Liquid Desserts afscheid neemt, voegen we ons allerbeste recept toe aan ons kernassortiment, zodat u ervan kunt genieten wanneer uw hartje maar wenst.
Mad Scientist – Simulation Theory 2023 Madagascar
€21,19
Bourbon Barrel Aged Imperial Stout met Madagascar Bourbon vanille. Gewoon een vriendelijke uitnodiging voor Mad Scientist's eigen simulatie als je bereid bent je geest open te stellen. Dit bier is niet alleen de heropleving van de beruchte Simulation Theory die oorspronkelijk in 2019 werd uitgebracht, maar maakt ook deel uit van een miniserie, waarin Mad Scientist een verbeterde Imperial Stout-basis heeft gemaakt, deze in twee delen heeft verdeeld en deze vervolgens in soortgelijke Kentucky Bourbonvaten heeft gevuld, om ze af te werken met twee verschillende soorten vanille om te zien wat er gebeurt, met de nadruk op de contrasten. Hierbij nodigt Mad Scientist u van harte uit op deze reis om al deze verbazingwekkende nuances te ontdekken. Spoiler alert: Ze zijn allebei ongelooflijk walnoot-chocoladeachtig van het vat zelf en de Tahiti- en Madagascar-vanilles zijn in perfecte symbiose met deze smaken. Mad Scientist is hier echter niet om te oordelen. Daar ben jij voor!
Bottle Logic Brewing/ Claremont Craft Ales – Technical Challenge (2021)
€35,00
Op je plek, maak je klaar, brouw! Begin vorig jaar werkte Bottle Logic Brewing samen met hun vrienden van Claremont Craft Ales om een op Jaffa Cake geïnspireerde Imperial Stout te brouwen om te laten rijpen in bourbonvaten. Eén pandemie en een heleboel Great British Bake Off-binge later, presenteren ze met trots hun Techincal Challenge aan de juryleden! Technical Challenge is gebaseerd op een recept voor een chocolade imperial stout met veel mout en een gezonde portie dubbele puree van rogge voor een gedurfde, veerkrachtige body. Het brouwsel werd afgewerkt met Madagascar-vanille en een berg Ecuadoraanse cacaobonen om een rijke chocoladecomplexiteit op te bouwen, en vervolgens doordrenkt met Californische sinaasappelschillen voor een heldere, mooie citrustoon. Kom langs bij de brouwerij en probeer de exclusieve variant van het vat: Star Baker - dat is de Technical Challenge verder afgewerkt met amandelen!