Recepten & Foodpairing

Varkensprocureur steaks St. Louis style

lazy

Varkensprocureur steaks St. Louis style

Kumar Poot
Kumar Poot

4

Aantal personen

Voorbereidingstijd

30 Minuten

Kooktijd

90 tot 120 minuten

Ingrediënten

Voor de Saus:

Voor het vlees:

  • Circa 1,5 KG Varkensprocureur
  • Je favoriete Rub
  • 1,5 Stokbrood
  • 1 Ui

Instructies

1

Als eerst starten we met het klaarmaken van het vlees. Snij de varkensprocureur in plakken van circa 1,5 cm (wij kiezen voor 2 steaks per persoon). Wrijf ze vervolgens in met mosterd of olijfolie en bestrooi rijkelijk met je favoriete rub.

2

Steek vervolgens de BBQ aan en maak een directe en indirecte zone (130-150 graden). De steaks leggen we nu eerst op de directe zone. Draai deze na ongeveer 3-4 minuten om en bak deze nogmaals 3-4 minuten.

3

Pak nu een braadpan en giet hier de hele fles BBQ saus en de hele fles Dubbelganger in. Laat deze op temperatuur komen (de saus gaat langzaam borrelen) en doe hier vervolgens de steaks in. Zorg dat alle steaks helemaal “onderwater” staan.

4

Laat de steaks ongeveer 60 minuten zachtjes doorkoken in de saus en draai ze vervolgens om. Na 90 minuten leg je ze nog even op de directe kant van BBQ om de saus goed sticky te maken! Nadat je beide kanten hebt gehad gaan ze terug in de saus. Vanaf dit moment moet je elke 10 minuten controleren of ze gaar zijn. Dit doe je door een satéprikker in het vlees te steken. Als die boterzacht aanvoelt is dit klaar!

5

Serveer de steaks op het stokbrood met een paar stukjes ui. Voor de smaak raden wij aan om de overgebleven saus over de steaks heen te gooien.

BIER&VLEES - Foodpairing Friday - Pork Steaks-2

Ons pairadvies

In de saus hebben we natuurlijk al wat bier gebruikt waardoor de makkelijkste pairing natuurlijk de Dubbelganger van Bronckhorster Brewing Company is. 

Hou je niet zo van een dubbel? Dan zijn er nog een aantal andere pairings mogelijk. In de zomer kan je deze steaks heerlijk eten met een klassieke Mooie Nel van Jopen. In de winter zou je hier ook een Hertog Jan Grand Prestige bij drinken. Hou er wel rekening mee dat de Grand Prestige nogal krachtig van smaak is. Hierdoor kan de sterke smaak van de Grand Prestige de zoete smaak van de BBQ saus overheersen.  Wil je een andere wending geven aan het recept? Probeer dan eens een Grand Prestige in plaats van de Dubbelganger!
lazy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *