Tripel
Rimor Brewery – Mercator Tripel
Westmalle – Westmalle Tripel
Voor het eerst gebrouwen in 1934 en het recept is sinds 1956 niet veranderd. Het is gemaakt met bleke kandijsuiker en heeft een zeer bleke kleur, geproduceerd uit een puree van lichte pilsenermouten. Styrian Goldings-hop wordt gebruikt in combinatie met enkele Duitse variëteiten en de klassieke Saaz-pilsenerhop. Na een lange nagisting wordt de Tripel Westmalle gebotteld met een dosis suiker en gist. Dit bier blijft na verloop van tijd goed op fles en lijkt met de jaren zachter te worden.
Brasserie Lupulus – Magnum Superdelic 2024
Lupulus is een blond bier met een alcoholgehalte van 8,5%, hergist in flessen. De keuze om het bier niet te filteren en niet te pasteuriseren verzekert het behoud van zijn smaak en aromatische kwaliteiten. Het gebruik van hop in belangrijke hoeveelheden, zowel in de stoomketel als in volle gisting, geeft aan dit vloeibaar goud een frisheid alsook een onvergelijkbaar boeket. Bewaar haar, zoals het hoort, naast de geliefkoosde grands crus en schenk haar op een temperatuur tussen 8 en 12°. U zult het zien. U zult verrukt zijn! Op uw gezondheid!
Trappistenbrouwerij de Kievit – Zundert 8
Zundert 8 is een kastanjekleurig bovengistend bier met nagisting op fles. Het bevat 8% alcohol. De Kievit heeft gekozen voor een bier dat ze ‘een beetje weerbarstig’ noemen. Dat wil zeggen, Zundert 8 is een bier dat je de tijd moet geven om daadwerkelijk te doorgronden. Dit trappistenbier heeft een veelbelovende geur met een zweem van kruiden en specerijen. In de aanzet is Zundert 8 bloemig en iets zoet. Geef het bier wat tijd en het karakter evolueert van licht karamel naar een mooie en droge hopbitterheid. In de lange afdronk vloeien de bitters samen met een aangename kruidigheid op de achtergrond.
Bosteels – Tripel Karmeliet
Tripel Karmeliet wordt nog steeds gebrouwen naar een authentiek bierrecept uit 1679 afkomstig uit het voormalig Karmelietenklooster in Dendermonde. Dit recept is meer dan 300 jaar geleden geschreven en beschrijft het gebruik van drie soorten graan: tarwe, haver en gerst. De naam Tripel karmeliet verwijst dus zowel naar de oorsprong als naar de hergisting op fles. Uit de vele proefbrouwsels van meergranentripels die in de jaren ’90 in onze brouwerij werden uitgevoerd, blijkt dat de bijzondere historische combinatie van de 3 graansoorten nog steeds de ideale melange blijft.
Tripel Bier online kopen bij BIER&VLEES.
Een Tripel is een blond Belgisch biertype met 7,5 tot 9,5% alcohol, dat complex is. Het maakt onderdeel uit van de abdij/trappistenreeks Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel.
De kleur is blond tot goud. Het bier is helder. Een lichte troebelheid is veelvoorkomend. Het bier heeft hergisting op fles. Wordt de gist uit de fles meegeschonken, dan wordt het bier uiteraard een stuk troebel. Een Tripel bevat flink wat koolzuur. Kenmerkend is een volle, stevige, stabiele, romige schuimkraag.De geur van een Tripel is complex. Veel voorkomend zijn fruitige en kruidige aroma’s. Door stevige hoeveelheid alcohol, kun je ook alcoholische aroma’s tegenkomen, die niet scherp en prikkelend mogen zijn. Een Tripel kan hoppige aroma’s bevatten. Die hebben echter nooit de overhand. De fruitigheid in een Tripel loopt uiteen van citrusachtig, banaanachtig tot steenfruit. Kruidige fenolen afkomstig van de gist (kruidig, peperig, kruidnagelachtig) zijn waarneembaar, maar mogen niet overheersen. Toevoeging van kruiden – vooral koriander – komt vaak voor.De smaak is een samenspel van kruidige, fruitige en alcoholische smaken, ondersteund door een zachte moutigheid. Hopbitterheid is goed in balans met de moutigheid en zoetheid. Het mondgevoel is alcoholwarmend met veel koolzuurprikkeling. Een beetje plakkerigheid is niet ongebruikelijk.