Guinness – Guinness Draught
Wervelende wolken tuimelen terwijl de storm begint te kalmeren. Herpak je. Adem het moment in en breek dan door de zachte, lichte kop naar de bitterzoete beloning. Onmiskenbaar GUINNESS, van de eerste fluwelen slok tot de laatste, aanhoudende druppel. En elk diepdonker, bevredigend mondvol daartussenin.
Brouwerij ‘t IJ – Behoorlijk Stout
Mannenpap – Black Oxx
Durs – Tonka Stout
Deze eenmalige brouw is verre van braaf; Het is de goede balans van zoete accenten en donkere moutsmaken, zonder zijn speelse karakter te verliezen. De bonen uit Zuid-Amerika voegen een vleugje mysterie toe aan deze stout. Je proeft hints van vanille, kaneel, amandel, koffie en rum, waardoor dit bier stoutmoedig en eigenzinnig is. Een perfecte metgezel voor de donkere dagen.
Frontaal – I’ve Got Friends #4
Frontaal/Bravoure/Folkingbrew – Great Minds
Frontaal – Out in the Open BA
Jopen – Meesterstuk 2020 – Caramel Seasalt Brownie (Bourbon)
434 dagen gerijpt op bourbonvaten van Heaven Hill en Buffalo Trace. Zoete geuren van Bourbon en een goed afgeronde smaak van vanille en gedroogd rood fruit maken deze spectaculaire Pastry Stout compleet. En wat een verwennerij is het! Dit meesterwerk is gebrouwen ter ere van de beschermheilige van het Haarlemse Brouwersgilde. In de Middeleeuwen werd lidmaatschap van ambachtsgilden bereikt door een meesterwerk te creëren.
Folkingebrew – Darkest Hour
Mad Scientist – Biscuit Behemoth
Central Waters – Brewer’s Reserve: Pecan Kringle Stout
In Wisconsin, waar Cental Waters ook vandaan komt, is Pecan Cringle een gebaksoort die veelvuldig genuttigd wordt. Een echte klassieker daar. Een soort bladerdeeg/amandelstaafdeeg variant met pecannoten en een suikercremelaag. DÃt is dát, maar dan vloeibaar in een flesje en op Bourbonvaten gerijpt.
Põhjala – Château Noir (Cellar Series)
De Moersleutel – Fryed Brain
Stout Bier online kopen bij BIER&VLEES.Een stout kun je zien als een sterke Porter. Een Stout is bovengistend, heeft geroosterde bitterheid en is over het algemeen donkerder dan een Porter. Tonen van geroosterde en gebrande mout, melasse en koffie zijn veel voorkomend. De nasmaak zit vol gebrandheid en bitterheid en heeft vaak wat droppige accenten.
Het alcoholpercentage varieert sterk. Lichte Stouts beginnen bij 4%. De zware klassieke Stouts gaan tot 8%. Binnen deze familie zijn uitschieters, zoals de Russian Imperial Stouts die soms meer dan 10% alcohol bevatten.