Rimor Brewery – Colombo Blond
Dit bier heeft de gouden medaille gewonnen voor de Europese Bierchallenge 2023! Fris en toegankelijk goudblond bier met verfijnde aroma’s verkregen door dryhopping van Mosaic en Mandarina Bavaria hop. Colombo Blond heeft een ongeremd hoppig aroma in zowel neus als smaak. Op het einde ontmoet je een knapperige subtiele bittere nasmaak die naar meer smaakt.
Equilibrium/ Electric Brewing Co. – Savages & Savants
Equilibrium en Electric Brewing Co. zijn begonnen met een basis van rauwe tarwe, tarwevlokken en havervlokken voordat ze hun absoluut grootste hopverhouding tot nu toe van Citra, Strata en Galaxy toevoegden. Een elektrisch geel schenkend, begroet een intens hoparoma je met smaken van krachtige citrus, stukjes ananas op siroop en een assortiment meloenen met een crèmeachtig mondgevoel. Gedurfde en diepe smaken veranderen in een romige afdronk met een prachtige expressie van Equilibriums #EQjuice-afdronk.
Equilibrium/ Outer Range Brewing – Orographic Effect
Na een 2-row (gerst) en tarwebasis gebruikten Equilibrium en Outer Range Brewing een Citra Lupomax whirlpool en een Galaxy, Motueka, Riwaka en Eclipse dry hop. Hazy geel schenkend, begroeten aroma's van zoet fruit en diverse citrusvruchten je voorafgaand aan een hoppige uitbarsting van sinaasappelmarmelade, stukjes mango, aardse, vochtige dennen, gras en partjes limoen.
Equilibrium/ Mortalis Brewing Company – Humulus²
Humulus² begint met een Citra Lupomax whirlpool en een Citra T90, Citra Lupomax, Eclipse en Strata dry hop. Heldere aroma's van sinaasappelsap, ananas en passievrucht openen zich voor een achtbaanrit van sinaasappelroom, fruitcocktailbekers, mandarijnsorbet, multivitamine, stukjes ananas en gekonfijte limoen. De taaie, rijpe fruitsmaken worden in evenwicht gehouden door een hoppige bite en een regenboogmeloen #EQjuice-afdronk.
Equilibrium – Fractal Citra/Galaxy
Drekker Brewing Company – Chonk: Pineapple Whhhip
Drekker Brewing Company – Braaaaaaaains: Raspberry & Guava
Mannenpap – Fresh Prince
Westmalle – Westmalle Tripel
Voor het eerst gebrouwen in 1934 en het recept is sinds 1956 niet veranderd. Het is gemaakt met bleke kandijsuiker en heeft een zeer bleke kleur, geproduceerd uit een puree van lichte pilsenermouten. Styrian Goldings-hop wordt gebruikt in combinatie met enkele Duitse variëteiten en de klassieke Saaz-pilsenerhop. Na een lange nagisting wordt de Tripel Westmalle gebotteld met een dosis suiker en gist. Dit bier blijft na verloop van tijd goed op fles en lijkt met de jaren zachter te worden.