Deze gerstewijn van Ritual Lab is deels gerijpt in bourbonvaten en deels in ahornsiroopvaten. Daarna is hiervan een blend gemaakt om een unieke ervaring te creëren.
Bekijk winkelwagen “Kees – Barrel Project Bourbon & Islay” is toegevoegd aan je winkelwagen.
Ritual Lab – Self Examination: Maple Syrup & Bourbon BA
€9,39
Deze gerstewijn van Ritual Lab is deels gerijpt in bourbonvaten en deels in ahornsiroopvaten. Daarna is hiervan een blend gemaakt om een unieke ervaring te creëren.
Alcohol Percentage | 12.50% |
---|---|
Brouwerij | Ritual Lab |
Inhoud | 33 |
Land van Afkomst | Italië |
Smaakcategorie | Intens & Uitdagend |
Verpakking | Fles |
Op voorraad
Beschrijving
Verzending
Over Ritual Lab
De kunst om een nieuw recept te brouwen, het te bestuderen, de kanten ervan te vinden voor verbetering, het te maken en opnieuw te doen om een uniek product te creëren, het resultaat van passie en experimenteren, een mix van aroma's, sensaties en emoties die zich oprecht manifesteren in de glas. Dit is de Ritual Lab-filosofie, waar alles draait om kwaliteit, constant op zoek naar een beter product, een nieuwe stijl of een nieuw ingrediënt. Het uiteindelijke doel is om geweldige traditionele recepten te combineren met nieuwe creaties die de drinker voortdurend verbazen, volgens de laatste trends maar altijd met behoud van de Ritual-stijl.
Categorieën: Speciaalbier, Barleywine, Barrel Aged, Bourbon, Quadrupel & Barleywine
Gerelateerde producten
Ritual Lab – Italian Uncommon Ale
€15,79
De laatste jaren komt besmetting tussen bier en druiven steeds vaker voor. De stijl van “Italiaans druivenbier” wordt nu internationaal erkend. Dit is echter waar de controverse ontstaat, vooral in een land als Italië, waar wijn en druiven iets onaantastbaars en heiligs vertegenwoordigen. Is het echt voldoende om gewoon wat most of druiven in een bier te doen om er een echte IGA van te maken? Blijkbaar is dit dilemma nog niet opgelost en zijn er nog steeds verhitte debatten gaande over wat wel en niet gedefinieerd moet worden als een "Italiaanse Grape Ale" en wat niet. Vandaar het idee om de kwestie te bagatelliseren met een karakterbier dat volgens de richtlijnen misschien in de beruchte categorie zou kunnen vallen, maar in werkelijkheid, naar Ritual Lab's mening, dit niet volledig weerspiegelt zoals het is gecodificeerd. Dit is hoe Italian Uncommon Ale werd geboren; een product dat moeilijk in een bepaalde stijl past, waardoor ze al hun creativiteit konden uiten en hun mening over de kwestie konden geven. Barleywine met een alcoholpercentage van 13,5%, 12 maanden gerijpt in Gin-vaten met toevoeging van rozijnen in Ritual Lab's Formello-kelder. De vrijwel afwezige carbonatatie, het totale gebrek aan schuim, het hoge alcoholgehalte, maar vooral de duidelijke tonen van druiven en gedroogd fruit, zorgen ervoor dat het meer op een passitowijn lijkt dan op een echt bier. Om optimaal van een dergelijk product te kunnen genieten, moet je enkele eenvoudige maar belangrijke regels respecteren, die dichter bij de wereld van wijn staan dan bij die van bier: Serveertemperatuur: 15 graden, serveerhoeveelheid: 90/120 ml.
Jackie O’s Brewery – Bourbon Barrel Dark Apparition
€16,49
Zeven malts werden gebruikt om diepe smaken van koffie, chocolade, karamel en melasse te creëren. Een vleugje bitterheid en kruidig karakter van zorgvuldig geselecteerde Europese en Amerikaanse hop helpen de monolithische moutigheid te ondersteunen. Na conditionering in roestvrij staal wachtte dit bier 8 tot 12 maanden geduldig in bourbonvaten.
Mad Scientist – Simulation Theory 2023 Tahiti
€21,19
Bourbon Barrel Aged Imperial Stout met Tahitiaanse vanille. Gewoon een vriendelijke uitnodiging voor Mad Scientist's eigen simulatie als je bereid bent je geest open te stellen. Dit bier is niet alleen de heropleving van de beruchte Simulation Theory die oorspronkelijk in 2019 werd uitgebracht, maar maakt ook deel uit van een miniserie, waarin Mad Scientist een verbeterde Imperial Stout-basis heeft gemaakt, deze in twee delen heeft verdeeld en deze vervolgens in soortgelijke Kentucky Bourbonvaten heeft gevuld, om ze af te werken met twee verschillende soorten vanille om te zien wat er gebeurt, met de nadruk op de contrasten. Hierbij nodigt Mad Scientist u van harte uit op deze reis om al deze verbazingwekkende nuances te ontdekken. Spoiler alert: Ze zijn allebei ongelooflijk walnoot-chocoladeachtig van het vat zelf en de Tahiti- en Madagascar-vanilles zijn in perfecte symbiose met deze smaken. Mad Scientist is hier echter niet om te oordelen. Daar ben jij voor!
LERVIG – All I Want for Christmas 2023 by Rackhouse
€19,59
"Een Barrel Aged advocaat stout", brouwjaar 2023. Een blend van 3 stout batches die 12-18 maanden hebben gerijpt in Makers Mark, Jack Daniel's en Heaven Hill vaten. Romig, dik en aangenaam zoet: Lervig's variant op een klassieke kerstdrank met bourbon, kaneel en vanille met een vleugje nootmuskaat. Het lijkt op gesmolten vanille-ijs met kerstkruiden.
White Pony Microbrewery – When Dreams Become Illusions
€8,29
Zwarte gerstewijn (gerstewijn gebrouwen met enorme hoeveelheden geroosterde mouten) gerijpt in Bourbon-vaten met toevoeging van vanille en chocolade. Een explosie van melk, witte en donkere chocolade, karamel, espresso, vanille, kokos, donker en gedroogd fruit... In een zeer volle en zijdezachte body. Ongekende complexiteit. Aanbevolen op een mooie dromerige nacht.
Jopen – Meesterstuk 2020 – Caramel Seasalt Brownie (Bourbon)
€6,99
434 dagen gerijpt op bourbonvaten van Heaven Hill en Buffalo Trace. Zoete geuren van Bourbon en een goed afgeronde smaak van vanille en gedroogd rood fruit maken deze spectaculaire Pastry Stout compleet. En wat een verwennerij is het! Dit meesterwerk is gebrouwen ter ere van de beschermheilige van het Haarlemse Brouwersgilde. In de Middeleeuwen werd lidmaatschap van ambachtsgilden bereikt door een meesterwerk te creëren.
GRATIS BIER&VLEES ADVIES
Of je nou een lekkere maaltijd met een goed biertje op tafel wilt zetten voor je vrienden, je schoonmoeder wilt verrassen met een lekker stuk vlees of gewoon een proeverij voor de familie wilt organiseren. Wij staan voor jullie klaar met BIER&VLEES! Het is onze passie jullie te helpen.
Ontvang elke 2 weken de Foodpairing van het moment, de beste acties en de leukste nieuwsberichten in je inbox!
[mailpoet_form id="14"]