Recepten & Foodpairing

Lekkere Juicy Black Angus Hamburgers

lazy

Lekkere Juicy Black Angus Hamburgers

2

Aantal personen

Voorbereidingstijd

20 minuten

Kooktijd

15 minuten

Ingrediënten

 

Instructies

1

Als eerst starten we met het aansteken van de BBQ. Dit gerecht is lekker snel klaar omdat we gebruik maken van een directe zone. 

2

Het klaarmaken van de Bacon. Smeer de bacon in met de Maplesyrup en leg ze kort op de hete zone. Zorg dat je erbij blijft, want door de suiker in de Maplesyrup kan de bacon snel verbranden en dat wil je niet. Het moet juist een mooie karamellaag worden op de bacon.

3

Snijdt het briochebroodje open en grill de binnenkanten kort. Doordat het brood een beetje geroosterd wordt houdt het straks de vet sappen van de burger mooier vast. Doordat een briochebroodje zoet is, zal je hier ook moeten opletten dat het niet te snel verbrandt.

4

Tenslotte bak je burgers hot&fast op het hete gedeelte. Deze burgers zijn van zulk mooi vlees gemaakt; dat hoef je dus niet helemaal door en door te bakken (behalve als je zwanger bent).

5

Tip van de Chef. Maak de burger af met deze heerlijke hamburgersaus.

Ons Pairadvies

Uitleg BIER&VLEES Pairing: het zoete broodje wordt versterkt door de ‘candied bacon’. Dit pairt heel mooi met het zoetje in het bier. De geroosterde brood smaak pairt mooi met de geroosterde mouten die in het bier gebruikt zijn. Brood is tenslotte het noodlottige geval van granen die geen bier hebben mogen worden.  

Meer weten over Bronckhorster Beef?

BIERVLEES-Bronckhorster-2-1

Bronckhorster Beef – 100% Lokaal vlees met internationale kwaliteit

In mijn zoektocht naar de beste vleessoorten, kwam ik al snel uit bij graangevoerde Black Angus uit Amerika of Australië. Mooi gemarmerd vlees, dat ongekend van smaak is als je de stukken vlees uit de supermarkt en zelfs de gemiddelde slager als referentie hebt. Maar wat nou als je dit vlees ook lokaal kunt kopen?

Lees verder

Meer recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *