Resultaat 1–16 van de 26 resultaten wordt getoond

Bevog Brewery – Dreams 2023

15,79

“Oh lieve, lieve Dreams, wat hebben we je gemist…” Bevog Brewery is ontzettend blij en trots om de nieuwste versie van hun fenomenale Barrel Aged Icebock – Dreams aan te kondigen. Als ode aan hun meesterlijke Barrel Aged Barleywine, waarbij elk beetje aroma en smaak is geconcentreerd en tot het hoogtepunt is verheven door vriesdestillatie, is de 2024-editie van Dreams net zo rijk en complex als altijd. Een harmonie van luxe, decadentie en overdaad voor degenen die weten hoe ze van de fijnere geneugten van het leven kunnen genieten en die het buitengewone echt waarderen.

Bevog Brewery – Hagger

15,49

Hagger is een blend van geselecteerde vatgerijpte gerstewijnen. Het complexe aroma en de smaak van gedroogd fruit, donkere en zoete karamel, vanille, kokosnoot, cacao, lichte gebrandheid en bessen is een product van een complexe brouwtechniek gecombineerd met de zorgvuldig gecontroleerde rijping in eikenhouten vaten. Het grootste deel is gerijpt op bourbonvaten en de rest wordt in andere gedistilleerde vaten gerijpt.

Big Belly – Jacques Holy Quadruple: Marsala BA

8,19

Het afgelopen jaar kregen Big Belly vaker de vraag “Komt er weer een Jacques Barrel Aged?”. Het antwoord is ja! Het succes van de vorige editie willen ze echter overtreffen. Om die reden duurde het wat langer, want de Jacques Barrel Aged 2023 heeft ruim 2 jaar op Marsala vaten gerijpt. Deze bijzondere vaten van 500l hebben ze via een speciale weg weten te bemachtigen. Big Belly kan niet anders zeggen dan dat het een parel van een bier is geworden. Naast de bekende karamel tonen van Jacques, kan je de smaken van vanille en gestoofde abrikozen verwachten met een zachte en zoete hout toets.

Big Belly – Liquid Christmas 2-year BA

7,99

Big Belly’s hit Liquid Christmas Desserts uit een barrel?! Ja zeker, dit keer heeft hun Red Velvet Christmas Cake Quadruple op whiskeyvaten gelegen. Ruim 2 jaar heeft dit bier gerijpt op hun eigen geïmporteerde vaten uit Schotland. Het bier geeft je een verwarmend en boozy mondgevoel met tonen van kokos, chocolade en vanille. Met dit bier scoor je niet alleen in December, maar in de hele winter.

Bronckhorster Brewing – Barrel Aged Serie No. 35

7,19

Voor No. 1 in Bronckhorster Brewing’s Barrel Aged Serie hadden ze de Jack Daniel’s vaten al ontdekt. Destijds was het de Tripel, nu is gekozen voor de BBC Four (hun eigen donkere quadrupel bier). De Jack-vaten geven al heerlijke tonen van vanille, honing en zongedroogd fruit mee. Door de BBC Four te rijpen als basisbier, krijgt het een wat kruidige afdronk.

Brouwerij Bliksem – Battle of the Blends 2022

5,19

Het beste van het beste krijg je als je een dikke Imperial Stout vijftien maanden rijpt op peated Whisky vaten en blendt met een bitterzoete Barley-wine. Wat proef je dan? Alles! “Balance to the FORCE, it brings…”

Brouwerij de Snor – Straffe Snor

3,49

De Straffe Snor is een quadrupel om langzaam van te genieten. Niet voor watjes!

De Halve Maan – Straffe Hendrik Heritage 2022

19,69

Straffe Hendrik Heritage is een bijzondere variant van de Straffe Hendrik Quadrupel, aangezien het een één jaar op eikenhouten vaten gerijpt bier is. Het bier wordt in het najaar gebrouwen en is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar. De smaak en geur van het bier zijn zeer complex en evolueren door de jaren heen. De tannine uit de vaten combineert prachtig met de bijzondere mouten in het bier. De combinatie van de kruidigheid en bitterheid van de quadrupel met de subtiele smaak van wijn en hout uit de vaten is onnavolgbaar. Ook zoethout en donker fruit zoals rozijnen, pruimen en vijgen zijn te ontdekken. Met de jaren zal het bier ook een vleugje porto ontwikkelen.

De Struise Brouwers – Sint Amatus Reserva (2020)

4,19

Sint Amatus is de twee jaar op Woodford Reserve bourbonvaten gerijpte versie van Pannepeut. Donkere quadrupel (Trappist stijl).

Jackie O’s Brewery/ Hoof Hearted Brewing – King Size Bunk Beds

19,19

Bourbon barrel aged Haverwijn gebrouwen met lactose en geconditioneerd op sinaasappelschil, vanille en amandelen. Gebrouwen in samenwerking met Hoof Hearted.

Lervig – Paragon 2022 by Rackhouse

16,09

Paragon 2022 brengt op bourbonvaten gerijpte gerstewijn samen en drukt op meesterlijke wijze tonen van gedroogde vijgen, rozijnen en vanille uit, aangevuld met karamel-, toffee- en chocoladetonen van de mout. Het resultaat is een symfonie van smaken die uw smaakpapillen omhult en het alcoholgehalte met finesse verhult. Het is een bewijs van onze toewijding aan de oude stijl en de kunst van het brouwen, ingekapseld in elke fles.

Ritual Lab – Italian Uncommon Ale

15,79

De laatste jaren komt besmetting tussen bier en druiven steeds vaker voor. De stijl van “Italiaans druivenbier” wordt nu internationaal erkend. Dit is echter waar de controverse ontstaat, vooral in een land als Italië, waar wijn en druiven iets onaantastbaars en heiligs vertegenwoordigen. Is het echt voldoende om gewoon wat most of druiven in een bier te doen om er een echte IGA van te maken? Blijkbaar is dit dilemma nog niet opgelost en zijn er nog steeds verhitte debatten gaande over wat wel en niet gedefinieerd moet worden als een “Italiaanse Grape Ale” en wat niet. Vandaar het idee om de kwestie te bagatelliseren met een karakterbier dat volgens de richtlijnen misschien in de beruchte categorie zou kunnen vallen, maar in werkelijkheid, naar Ritual Lab’s mening, dit niet volledig weerspiegelt zoals het is gecodificeerd. Dit is hoe Italian Uncommon Ale werd geboren; een product dat moeilijk in een bepaalde stijl past, waardoor ze al hun creativiteit konden uiten en hun mening over de kwestie konden geven. Barleywine met een alcoholpercentage van 13,5%, 12 maanden gerijpt in Gin-vaten met toevoeging van rozijnen in Ritual Lab’s Formello-kelder. De vrijwel afwezige carbonatatie, het totale gebrek aan schuim, het hoge alcoholgehalte, maar vooral de duidelijke tonen van druiven en gedroogd fruit, zorgen ervoor dat het meer op een passitowijn lijkt dan op een echt bier. Om optimaal van een dergelijk product te kunnen genieten, moet je enkele eenvoudige maar belangrijke regels respecteren, die dichter bij de wereld van wijn staan ​​dan bij die van bier: Serveertemperatuur: 15 graden, serveerhoeveelheid: 90/120 ml.

Ritual Lab – Self Examination: Maple Syrup & Bourbon BA

9,39

Deze gerstewijn van Ritual Lab is deels gerijpt in bourbonvaten en deels in ahornsiroopvaten. Daarna is hiervan een blend gemaakt om een unieke ervaring te creëren.

Ritual Lab/ Lervig – Made by Human: Bourbon BA Dark Barleywine

9,39

Een donkere Barleywine, 14 maanden lang gerijpt in Bourbonvaten.

Sint Bernardus – Abt 12

2,79

St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, afkomstig van onze eigen specifieke gist. Het zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Het bier laat zich vlot drinken door zijn zachte volmondige smaak en perfecte evenwicht tussen bitter en zoet. Een Abt drinken is met volle teugen van het leven genieten.

Door zijn smaakvolle karakter kan de Abt 12 zijn mannetje staan tegenover een waaier aan rijke vleesgerechten en wild bereidingen, zoals bijvoorbeeld stoverij en konijn. Blauwe kaas, bijvoorbeeld Roquefort, vormen ook een ‘perfect match’ met de Abt 12. En vergeet niet om hem te combineren met chocolade, voor een onverwachte maar zeer geslaagde combinatie.

Quadrupel Bier online kopen bij BIER&VLEES.Quadrupel is een vol en zwaar bovengistend speciaalbier met een alcoholpercentage van 8,5% tot 12%. De kleur varieert van donker koper tot zeer donkerbruin en is helder. In de neus kan je de karamelmout, kandij en gedroogd fruit herkennen. Als smaak proef je karamel, een licht bittertje en mooie zoetalcoholische nasmaak. Een Quadrupel komt in de traditionele abdij- en trappistenbrouwerijen op de 4e plek na de Blond, Dubbel en de Tripel. Het Nederlandse La Trappe heeft deze naam bedacht.