Rock City - Second Date (Yellow Edition) Foodpairing

De afgelopen weken zijn team Rock City en team BIER&VLEES de keuken ingedoken om de perfecte foodpairing samen te stellen van de nieuwste Second date. Na een uitgebreide proeverij is deze foodpairing het beste uit de test gekomen!

De vegan optie is onderaan opgenomen.
4 tropische kippenpoten met een kick

4 Tropische sticky kippenpoten met een kick

De glaze die we hierbij bedacht hebben, is lekker sticky, zoet en heeft ook veel ananas erin. De juicy, vette kip wordt begeleid door de romigheid van de banaan en de kleine kick van de peper. Dit haakt mooi aan bij het vollere mondgevoel van een dubbele IPA, maar zorgt ook voor een mooi contrast met de aanwezige citrus smaken in het bier.

Lees verder

De foodpairing

Voor de foodpairing houden we ons vast aan een klassiek stukje vlees, namelijk de kippenpoot. Om de pairing compleet te maken heeft Jos een glaze gemaakt die precies aansluit bij de Yellow Edition van Rock City. De Ananas van de glaze met de subtiele toevoeging van de Ananas in het bier zorgt voor een enorme smaakexplosie in je mond.

Kan jij het aan?

Waarom is dit dan een goede pairing?

Second Date, een Dubbel IPA met veel ananas. Daar hoort dus een mooi stuk vlees bij van de barbecue!

De glaze die we hierbij bedacht hebben, is lekker sticky, zoet en heeft ook veel ananas erin. De juicy, vette kip wordt begeleid door de romigheid van de banaan en de kleine kick van de peper. Dit haakt mooi aan bij het vollere mondgevoel van een dubbele IPA, maar zorgt ook voor een mooi contrast met de aanwezige citrus smaken in het bier. De gedeelde factor in zowel het bier als in de kippenpoten met glaze is de ananas. Dit versterkt elkaar enorm, waardoor het bier en de kip elkaar tot nieuwe hoogtes brengen. Ze brengen het beste in elkaar naar boven, dat wat je op een tweede date ook met elkaar probeert te bereiken.


Daarnaast is dit ook het ideale gerecht voor op een tweede date. Dit kun je niet netjes eten en als je dat niet kunt op een tweede date, dan “moet” je jezelf afvragen of het wel zin heeft om energie te steken in een toekomstige relatie. Geniet van het bier, de kip en vooral elkaar!

Brouwerij van de maand

Rock City

Om deze samenwerking te vieren is Rock City ook uitgeroepen als brouwerij van de maand. Zo hebben we alleen deze maand het brouwerij van de maand pakket voor jullie samengesteld en heb je de kans dit pakket te winnen! Wil je meer weten over Rock City? Tijdens ons avontuur hebben we ook een aantal vragen gesteld aan Koen.

Liever de vegan optie?

Er zullen vast en zeker wel mensen zijn die of zelf vegan zijn, of vegan vrienden op hun barbecue uitnodigen. Wees niet bevreesd, de glaze is volledig vegan. Deze dus toevoegen aan een flink stuk tempeh (heeft net iets meer bite dan tofoe) en de vegans onder ons kunnen ook smikkelen! Volg dezelfde stappen als bij de kip, alleen hoef je de tempeh niet in karnemelk te marineren. Marineren in de glaze is voldoende. Daarna eerst knapperig bakken op de hete kant en dan verhuizen naar de “koude” kant en met de glaze insmeren.

Bij de tempeh hoef je natuurlijk niet te wachten op de juiste garing, dus zodra de tempeh mooi gecarameliseerd is en goed heet, kunnen ook de vegans aan tafel!

Ons Rock City assortiment

Meer bestellen van Rock City?
Sluiten

Rock City – Amersfoort Pale Ale

2,79

De Amersfoort Pale Ale van Rock City is een Apa met een alcoholpercentage van 5,8%. Dit bier heeft een gele kleur. In de neus ervaar je tonen van tropisch fruit. Deze Amersfoort Pale Ale heeft een frisse smaak met een licht bittere afdronk. Je proeft een aantal toetsen van mango en citrus. Deze fles heeft een inhoud van 330 CL.

Rock City - Carte Blanche
Sluiten

Rock City – Carte Blanche

2,99

Carte Blanche is een White IPA gebrouwen met Citra en El Dorado hop. Deze White-IPA heeft de zacht fluwelen body van een witbier en de aroma?s en afdronk van een heerlijke IPA. Een heerlijke verfrissende en dorstlessende doordrinker. Een jaarlijks terugkerende vaste waarde in de lente.

Sluiten

Rock City – Fizza!

2,19
Fris, fruitig en licht. Deze elementen komen samen in deze bijzondere Punch. Makkelijk weg te drinken en heerlijk op het
Sluiten

Rock City – Koene Ridder

2,79

De Koene Ridder van Rock City is een Tripel met een alcoholpercentage van 8%. Dit bier heeft een donkergele kleur. In de neus ervaar je tonen van kruiden. Deze Koene Ridder heeft een volle smaak met een kruidige afdronk. Je proeft een aantal toetsen van koriander en mout. Deze fles heeft een inhoud van 330 CL.

Sluiten

Rock City – Royaal Saison

2,79

De Royaal Saison van Rock City is een Saison met een alcoholpercentage van 4,7%. Dit bier heeft een gele kleur. In de neus ervaar je tonen van bloemig. Deze Royaal Saison heeft een ronde smaak met een volle afdronk. Je proeft een aantal toetsen van fruitig en frisse. Deze fles heeft een inhoud van 330 CL.

Het proefavontuur bij Rock City

Volg ons op Social Media voor alle nieuwe recepten, Foodpairing & Acties

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.