Foodpairing friday
Wat is er nou mooier dan goed vlees en lekker bier?
Ons BIER&VLEES team heeft maar 1 missie; Het perfecte biertje pairen bij een stuk vlees (of andersom natuurlijk). Deze ontzettend zware taak nemen wij op ons zodat jullie thuis alleen maar de perfecte combinaties kunnen proberen! Maar hoe gaat een foodpairing dan in zijn werk?
Als eerst starten we met het kiezen van het bier of het vlees. Deze taak is het minst moeilijk omdat we natuurlijk een enorm aanbod hebben! Maar dan start het zware werk.. Het proeven! We zetten de BBQ aan en proberen het vlees uit, vervolgens pakken we een aantal verschillende bieren en die gaan we blind proeven. Alles wat we proeven noteren we. En soms weten we na de eerste slok al dat dit biertje er het beste bij past!
De foodpairing friday van deze week
Pulled Pork van de BBQ
- Geplaatst door Kumar Poot
- 0 opmerkingen
Onze meest recente pairings
Pulled Pork van de BBQ
- Geplaatst door Kumar Poot
- 0 opmerkingen
Banaan met pure chocolade en rode peper uit de oven
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Zuurkoolstampot met Zuurkoolspek
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Bavette met Witbrood
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Warm Gerookte Zalm van de BBQ
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Pasta met knoflook champignons en spek
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Black Angus burger met chocolade mayonaise en soya bacon
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Deze burger is een ware symfonie van uitgesproken smaken. Het volle vette vlees wordt begeleid door de bitterheid van de chocolade mayonaise en het zout uit de soya bacon. De zoet/zure rode uien met een pittige twist zorgen voor een mooi contrast. Dit haakt perfect aan bij de dry hopped porter. De bitterheid van de hop werkt perfect samen met de chocolade en de volle smaken kunnen prima opboksen tegen de hoge smaakintensiteit van de porter. Een waar feest in de mond!
Varkensrollade met pruimen en bosbessen
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Het resultaat is een mooie varkensrollade met een fris fruitige twist. De verwarmende smaken van het varkensvlees met de thijm, rozemarijn en de hazelnoten zorgen voor een mooi contrast tegenover het zure bier, terwijl de vulling van pruimen en bosbessen met de rasp van citroen perfect aanhaken bij het fruitige karakter van het bier.
Buikspek met Oolong thee glaze
- Geplaatst door Jos Van Dijk
Het eindresultaat van de buikspek is een symfonie van zoete, zoute en vette smaken die een mooi contrast vormen voor de fris bittere smaak van het bier. Het romig bloemige karakter van de oolong thee haakt mooi aan bij de hinten van bloesem in het bier. Samen zorgt het voor een sublieme smaaksensatie in je mond!
Tomahawk steak met een tropische salsa
- Geplaatst door Jos Van Dijk
- 0 opmerkingen
Een dikke vette Tomahawk met een heerlijke tropische salsa. Alle ingrediënten voor een heerlijke zomeravond!
Black Angus Rib Eye met een tintje Cognac
- Geplaatst door Kumar Poot
- 0 opmerkingen
Voor deze pairing pakken we een heel bijzonder stuk vlees: De graangevoerde 100% Black Angus Ribeye steak! Deze steak is misschien wel mijn favoriete stukje vlees. De vetmarmering is zo mooi en duidelijk aanwezig, dat het water al in mijn mond loopt.
Varkensprocureur steaks St. Louis style
- Geplaatst door Kumar Poot
- 0 opmerkingen
Deze heerlijke varkensprocureur steaks in St. Louis Style is het ultieme bewijs van een lekkere maar goedkope maaltijd!