Recepten & Foodpairing

Black Angus Rib eye met een tintje Cognac

lazy

Black Angus Rib eye met een tintje Cognac

Kumar Poot
Kumar Poot

2

Aantal personen

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

20 minuten

Ingrediënten

Voor het vlees:

Instructies

1

Goed, zoals altijd beginnen we met het aansteken van de BBQ. Zorg dat je een indirecte zone maakt. Dat houdt in dat je niet overal kolen legt, maar bijvoorbeeld de helft leeg laat.

Je hebt dan altijd een zone waar je het vlees kan laten garen, zonder dat het verbrand.

2

Voor steaks hanteren we eigenlijk altijd de HOT & FAST methode: Joekel die bbq aan en stook ‘m lekker hoog op. Zodra de kolen wit worden heb je het juiste punt bereikt waarop je kunt gaan bakken.

3

Vet het rooster iets in met olie, doormiddel van een kwastje. Kan ook met keukenpapier. Bak de Ribeye steak aan beide kanten tot hij mooi bruin en krokant wordt. Indien je een skrillet (gietijzeren koekepan) hebt, dan kan je deze ook goed gebruiken.

Doordat het heerlijke vet van deze steak dan in het pannetje blijft, bak je de steak in zijn eigen vet! Zoals een echte chefkok het ook zou doen!

4

Mooi grof zeezout en een flinke draai met de pepermolen en klaar is KEES!

5

Met dit fantastische stuk vlees gebruiken we de bbq-saus: ‘Zoete Verleiding’ van de Nederlandse BBQ Rebel. Deze is zo mooi van smaak, dat hij heerlijk pairt met een heel bijzonder bier van KEES: de SUNTURN; een mooie Barley Wine die 6 maanden op Cognac vaten his gerijpt. Dit is echt smullen! Geniet ervan, bijvoorbeeld met je vader!

Het boodschappenlijstje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *