• Persoonlijk bezorgd in Gelderland
  • Gratis verzending boven de €50
  • Meer dan 200 bieren op voorraad

Wat is er nou lekkerder om het juiste bier bij een mooi stuk vlees te drinken?

Wij helpen je hier met het onderscheiden van de verschillende mogelijkheden:

 

Soorten bier combineren met het gerecht

  • Pilsner (lichte bitterheid, lichtzoet):

    Een pilsner is het lekkerst op 4°C. Je kunt pilsner gebruiken om het vlees te marineren, waardoor het nog malser wordt.

  • Witbier (lichtzuur, kruidig):

      Witbier is echt een zomerbier en combineert het beste met een licht gerecht. Bijvoorbeeld een mooi gegrild visje (link vis). Maar ook  zalm is hier lekker bij (link zalm).  Of een lekker kippetje met citroen (niet te sterk gekruid) (link sous-vide kip)

 

  • Blond (lichtzoet, fruitig): 

Blond bier past ook het beste bij lichte maaltijd van de zomer. Zo kan een visje hier goed bij, of een salade met gegrild vlees. Ook kun je licht gegrilde coquilles hier goed mee combineren. Ik heb ook een BCC (Beer Can Chicken) op de site staan met citroen en tijm. Dit past er ook goed bij. (Bondgenoot Kompaan, Jopen Lentebier)

 

  • Fruitbier (fruitig):

Past goed bij fruitige desserts van de BBQ  of misschien wel een salade met gegrilde perzik. Zoek het in ieder geval bij de zoete nagerechten. (Kriek Lindemans)

 

  • Amber (licht karamelzoet):

Hier past een vis dat gegrild is goed bij. Wat dacht je van een dorade van de BBQ, of toch misschien een zeebaars. (de Koninck, Hop en Liefde Brouwerij de molen, Flink brouwerij t IJ)

 

  • Dubbel ( zachtere bittere smaak):

Past goed bij gegrild vlees zoals deze rib-eye. Je kunt een dubbel ook goed bij spareribs nuttigen. Zijn de ribs of het vlees wat kruidiger, stap dan over naar de IPA. (Leffe Dubbel, La Trappe Dubbel, Natte brouwerij t IJ)

 

  • Tripel (zoet, fruit):

Dit bier kun je weer goed gebruiken om stoofvlees in de Dutch Oven te bereiden. Serveer dan ook gelijk de Tripel er bij die je hiervoor hebt gebruikt. Ook geroosterde groenten passen hier goed bij. En wat dacht je van een gerookte makreel!  (Duvel tripel hop, Tripel Karmeliet)

 

  • IPA (India Pale Ale) (sterke bitterheid):

Dit bier is gemaakt om lang houdbaar te zijn. Hierdoor is er meer hop toegevoegd en het alcoholgehalte is hoger. De IPA’s passen goed bij gegrilde gerechten. Denk aan een bavette of een sukade kort gegrild. Of neem spare ribs en hamburgers deze passen uitstekend bij dit hopbitter bier. Ook bij gekruide gerechten kun je een IPA goed drinken. Wat dacht je van hotwings of spicey spare ribs. En dan is dit ook een prima biertje voor bij een broodje Pulled Pork met een stevige bbqsaus. (IPA brouwerij het ij, Brand IPA, Jopen Mooie Nel IPA)

 

  • Donker (zoet, licht gebrand):

Donkere bieren passen bij rood vlees. Donkere bieren die licht gebrandt zijn passen weer goed bij soja en ketjap. Wat dacht je van oosters gemarineerde kip. Of deze buikspek met oosterse marinade. Donker bier past ook goed bij gekruide gerechten of wild gerechten. De stevige bitters vullen de smaak van hartig vlees mooi aan. (Brugse zot donker, Rochefort 8)

 

  • Stout (gebrand, bitter, chocolade):

Hier kan een gegrilde tomahawk prima bij. Gegrild vlees past bij dit gebrande bier. Het ondersteund de smaak. De tonen van chocolade passen weer goed bij een nagerecht waar chocolade in is gemaakt. Wat dacht je van een brownie uit de Big Green Egg. (Kompaan Bloedbroeder, Guinnes)