Persoonlijk bezorgd in Gelderland

Gratis verzending boven de €50

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Blog

Buikspek met Oolong thee glaze

Het eindresultaat van de buikspek is een symfonie van zoete, zoute en vette smaken die een mooi contrast vormen voor de fris bittere smaak van het bier. Het romig bloemige karakter van de oolong thee haakt mooi aan bij de hinten van bloesem in het bier. Samen zorgt het voor een sublieme smaaksensatie in je mond!

Buikspek met Oolong Thee Glaze

Ingrediënten

  • Voorbereiding: 1 dag
  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Kooktijd: 90 minuten

Ingrediënten

  • Buikspek zonder zwoerd 
  • 50 gram Oolong thee
  • 500 ml Water
  • 500 gram suiker 
  • Peper en Zout
buikspek

Recept

De avond van te voren breng je de 500ml water aan de kook en hier doe je de oolong thee bij. Dit laat je lekker de hele nacht door trekken.

Op de dag zelf doe je de buikspek in een afgedekte ovenschaal in de oven op 100°C voor minimaal een uur. Ondertussen gaan we de glaze maken en de barbecue aansteken. Het is belangrijk dat de barbecue goed heet is, dus we beginnen met de barbecue aan te steken, zodat deze gloeiend heet is als de buikspek erop gaat.

Zodra de aanmaakblokjes branden, gaan we aan de slag met de glaze. De thee die de hele nacht heeft getrokken, moet gezeefd worden. Doe de 500gr suiker in een pannetje en zet deze op hoog vuur. Al roerend laat je de suiker smelten. Als de suiker licht begint te verkleuren, doe je beetje bij beetje de thee erbij totdat je een mooi lobbig vloeibaar geheel hebt. Haal de glaze van het vuur en laat deze even rusten.

Als de buikspek gegaard is, snijd je deze in mooie blokken van ongeveer 5 bij 5cm en breng je ze op smaak met peper en zout.

De barbecue zal nu wel goed heet zijn, dus daar gaat de buikspek nu op. Terwijl je deze mooi knapperig bakt, smeer je de buikspek ruim in met de glaze. De bedoeling is dat je een lekker knapperig stuk buikspek krijgt met een heerlijke sticky laag.

Het perfecte bier bij dit vlees

Het eindresultaat is een symfonie van zoete, zoute en vette smaken die een mooi contrast vormen voor de fris bittere smaak van het bier. Het romig bloemige karakter van de oolong thee haakt mooi aan bij de hinten van bloesem in het bier. Samen zorgt het voor een sublieme smaaksensatie in je mond! 

Eet smakelijk! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Recente berichten

Pulled pork meat.
Recepten & Foodpairing
Kumar Poot

Pulled Pork van de BBQ

Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten  2 kilo procureur  150 gram

Meer lezen »
Bigos - sauerkraut stewed.
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Zuurkoolstampot met Zuurkoolspek

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500gr kruimige aardappelen 500gr zuurkool Roomboter Zuurkoolspek Jeneverbessen Peper en

Meer lezen »
Sliced flank or bavette beef meat steak on a cleaver. Black wooden background. Top view
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Bavette met Witbrood

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bavette Roomboter Vers witbrood Peper en zout Recept Vandaag doen

Meer lezen »
Winkelwagentje

Meld je aan

Nog geen account?

Wij gebruiken cookies om de ervaring van de website te verbeteren. Als je doorgaat dan ga je automatisch akkoord met het gebruik van de cookies.

HO! Ben je 18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om de website te bezoeken.

No access!

You are still too young for our website, hang on! When you are 18 we will be ready for you again.

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18
0 items Winkelwagen