Persoonlijk bezorgd in Gelderland

Gratis verzending boven de €50

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Blog

Varkensprocureur steaks St. Louis style

Deze heerlijke varkensprocureur steaks in St. Louis Style is het ultieme bewijs van een lekkere maar goedkope maaltijd!

Varkensprocureur steaks St. Louis style

Kumar Poot
Kumar Poot

4

Aantal personen

Voorbereidingstijd

30 Minuten

Kooktijd

90 tot 120 minuten

Ingrediënten

Voor de Saus:

Voor het vlees:

  • Circa 1,5 KG Varkensprocureur
  • Je favoriete Rub
  • 1,5 Stokbrood
  • 1 Ui

Instructies

1

Als eerst starten we met het klaarmaken van het vlees. Snij de varkensprocureur in plakken van circa 1,5 cm (wij kiezen voor 2 steaks per persoon). Wrijf ze vervolgens in met mosterd of olijfolie en bestrooi rijkelijk met je favoriete rub.

2

Steek vervolgens de BBQ aan en maak een directe en indirecte zone (130-150 graden). De steaks leggen we nu eerst op de directe zone. Draai deze na ongeveer 3-4 minuten om en bak deze nogmaals 3-4 minuten.

3

Pak nu een braadpan en giet hier de hele fles BBQ saus en de hele fles Dubbelganger in. Laat deze op temperatuur komen (de saus gaat langzaam borrelen) en doe hier vervolgens de steaks in. Zorg dat alle steaks helemaal “onderwater” staan.

4

Laat de steaks ongeveer 60 minuten zachtjes doorkoken in de saus en draai ze vervolgens om. Na 90 minuten leg je ze nog even op de directe kant van BBQ om de saus goed sticky te maken! Nadat je beide kanten hebt gehad gaan ze terug in de saus. Vanaf dit moment moet je elke 10 minuten controleren of ze gaar zijn. Dit doe je door een satéprikker in het vlees te steken. Als die boterzacht aanvoelt is dit klaar!

5

Serveer de steaks op het stokbrood met een paar stukjes ui. Voor de smaak raden wij aan om de overgebleven saus over de steaks heen te gooien.

BIER&VLEES - Foodpairing Friday - Pork Steaks-2

Ons pairadvies

In de saus hebben we natuurlijk al wat bier gebruikt waardoor de makkelijkste pairing natuurlijk de Dubbelganger van Bronckhorster Brewing Company is. 

Hou je niet zo van een dubbel? Dan zijn er nog een aantal andere pairings mogelijk. In de zomer kan je deze steaks heerlijk eten met een klassieke Mooie Nel van Jopen. In de winter zou je hier ook een Hertog Jan Grand Prestige bij drinken. Hou er wel rekening mee dat de Grand Prestige nogal krachtig van smaak is. Hierdoor kan de sterke smaak van de Grand Prestige de zoete smaak van de BBQ saus overheersen.  Wil je een andere wending geven aan het recept? Probeer dan eens een Grand Prestige in plaats van de Dubbelganger!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Recente berichten

Pulled pork meat.
Recepten & Foodpairing
Kumar Poot

Pulled Pork van de BBQ

Pulled pork van de bbq 4 Aantal personen Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 6 uur Ingrediënten  2 kilo procureur  150 gram

Meer lezen »
Bigos - sauerkraut stewed.
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Zuurkoolstampot met Zuurkoolspek

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500gr kruimige aardappelen 500gr zuurkool Roomboter Zuurkoolspek Jeneverbessen Peper en

Meer lezen »
Sliced flank or bavette beef meat steak on a cleaver. Black wooden background. Top view
Recepten & Foodpairing
Jos Van Dijk

Bavette met Witbrood

2 Aantal personen Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten Bavette Roomboter Vers witbrood Peper en zout Recept Vandaag doen

Meer lezen »
Winkelwagentje

Meld je aan

Nog geen account?

Wij gebruiken cookies om de ervaring van de website te verbeteren. Als je doorgaat dan ga je automatisch akkoord met het gebruik van de cookies.

HO! Ben je 18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om de website te bezoeken.

No access!

You are still too young for our website, hang on! When you are 18 we will be ready for you again.

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18
0 items Winkelwagen